Probuďte silnou ženu – nová kniha od Clarissy Pinkoly Estés, PhD

Clarissa

 

Přátelé, tak na překlad této knihy jsem se opravdu těšila! Před třemi lety jsem si ji objednala na Amazonu a přečetla v angličtině, ale není nad to číst v rodném jazyce a navíc takový poklad, jakým je další dílo autorky jedné z mých nejoblíbenějších knih Ženy, které běhaly s vlky. Tato další se jmenuje Probuďte silnou ženu s podtitulem Čistá láska Požehnané Matky pro divokou duši. Autorka Clarissa Pinkola Estés, PhD. se ve svém bádání tentokráte zaměřila na archetyp Panny Marie. Prostřednictvím příběhů z historie i svých vede nás vede k poznání, že Svatá Matka nás všechny provází na každém kroku. V knize najdete Pannu Marii osvobozenou z nebes, pozemskou Marii, uzdravující zraněné a zapojující se do světového boje proti útlaku. Lidé s traumatem se mohou solidárně připojit k Marii, ženě, která sama zažila trauma, když viděla, jak jí syna umučili k smrti. Matce, která nám všem teď rozdává svou léčivou sílu.

„Panna Marie je ztělesněným soucitem.

Je čistou radostí a hojí všechny smutky…

Zjevuje se všem. Nevynechá nikoho, stejně jako slunce svítí na všechny.

Zjevuje se lidem tápajícím, ztrhaným životem, putujícím, závislým,

lidem se zlomeným srdcem, truchlícím, lidem pohybujícím se na tenkém ledě

a těm balancujícím nad propastí…

Zjevuje se těm, kteří přecházejí poušť, lidem srdečným,

s otevřeným duchem a duší dítěte.

Zjevuje se všem, kteří mají otevřený zrak i sluch, těm,

jejichž duch touží cítit a srdce milovat…

Je La Luchadora, ta, která za nás všechny bojuje.

Je neústupnou Revolucionářkou, která s sebou nese nekonečně něžnou Lásku.

Proto je naše a my jsme její.

Patříme Jí. A Ona patří nám… beze zbytku.“

Z knihy Probuďte silnou ženu

„Tato slova, stejně jako teplý chléb přímo z pece, jsou dotykem milující matky. Jsou jejím pronikavým výkřikem, který má nalézt každé dítě ztracené v bouři., jsou nebojácným pláštěm našich pramáti, který ukryje každou zranitelnou lidskou bytost.Přečtěte si tuto báječnou knihu a dovolte Silné ženě , aby vás povznesla, přenesla, ochránila, inspirovala, obejmula a odnesla domů.“

Jack Cornfield, PhD

 

„Ve světě, z jehož hrůz nám přestává bít srdce a jehož krása nám bere dech, ale jenž je často orván až na holou kost těmi, z jejichž duše nemocné pýchou odkapává pohrdání, je to právě požehnaná Matka se svou nevyslovitelnou šlechetností, která – pokud nasloucháme, pokud hledáme – je nám zdrojem úžasné inspirace.

Máme tudíž zásadní důvod ji vyhledat a zůstat v blízkosti fantastické síly, která nás učí a kterou na celém světě znají jako Pannu Marii, La Nuestra Seňora. Také ji s láskou a oddaností nazývají naší matkou, Bohorodičkou. Je jenom naše. Známe ji pod mnoha jmény a podobami a zjevovala se v různých epochách lidem po celém světě. Viděli ji přesně v těch obrysech a podobách, které duše nejsnáze uchopila a pochopila, v podobách, které mohla přijmout i ona.

Má tisíce jmen, tisíce odstínů pleti a tisícery šaty, které ji představují jako patronku pouští, hor, hvězd, potoků a oceánů. Je-li na Zemi přes šest miliard lidí, potom k nám přichází v miliardách podob. Avšak jejím nitru zůstává pouze jediné Božské neposkvrněné Srdce.

Od té chvíle, co jsme se před eony vyklopýtali z Mlhy, máme na Bohorodičku nezrušitelné právo. Neexistuje a ani nikdy neexistovala ženská síla, která by byla soucitnější a chápavější a tolerantnější k veškerým prapodivnostem a roztomilostem divokých a zázračných variací, které u lidských bytostí najdeme.

Nikde ani nenajdete lepší vzor učitele nebo mentora než ji, kterou mimo jiné nazývají Stolicí moudrosti. “

Z předmluvy autorky   

Milí moji, vhodnější dobu než je advent si pro vydání této knihy ani neumím představit… Nevím, jak vy, ale já se klidně zřeknu pár druhů cukroví a místo vánočního pečení si znovu vychutnám tento poklad.

A pod slova „Patřím Tobě, Požehnaná Matko“, se s láskou a vroucností podepisuji.

Sofie


Přidat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *