Náš vnitřní chrám

Opravdovým smyslem kostela je poskytnout nám vnější chrám, jenž je odrazem chrámu v našem nitru.

Krása života spočívá v tom, že všechny bytosti mají ve svém nitru chrám. Svůj vnitřní chrám si můžete představit jako hmotnou stavbu, která je vytvořena ze světla,které vzniklo samo o sobě.Každý chrám je unikátní a vyjímečný.
Je jako domov.Váš domov. Váš chrám je celkovým souhrnem všeho, čím jste.Je neustále budován vašimi myšlenkami. A s tím,jak se vy měníte, se mění i váš vnitřní chrám. S proměnou ducha se mění jeho zdi. Mění se jeho strop.

Chrám člověka je nesmírně prostý. Ale ačkoli je velmi prostý, je zároveň nádherný, protože je živoucím světlem. V tom chrámu žijete vy v podobě ducha. A uvnitř tohoto svého chrámu jste ve spojení se Stvořitelem.
My všichni se naprosto přirozeně snažíme svůj chrám najít. To je cesta. A jakmile najdeme svůj chrám, poznáme podstatu opravdového klidu. Zavnímáme to, že existuje i jiný způsob, jak se dá žít. Že existuje i jiná cesta. Pokud vytvoříme a stále udržujeme spojení se svým vnitřním chrámem, spatříme ji.
A jakmile se dotkneme chrámu ve svém nitru, pomůže nám to probudit ducha a co nejvíce se k němu přiblížit.
Je to v podstatě hledání. Stává se z toho to, co by se dalo označit za „proces“. Stává se to cestou.

Ve chvíli, kdy ucítíme příchuť svého vnitřního chrámu, začneme sami sebe vnímat jako jednotný celek. Vrátí nás to k sobě samým. Připomene nám to, že život má smysl. Život je nesmírně smysluplný. A my si uvědomíme, že mnohem lépe chápeme význam milosti a odpuštění a že podle toho také dokážeme jednat…

Inspirace z knihy Vítr Tvého srdce od Emaha


Přidat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *