Horoskop na období 16. 10. – 22. 10. 2017

Slunce v opozici s Uranem v tomto týdnu vrcholí. Zmatek a chaos proto kolem vás graduje. Vnitřní neklid je velký, protože energie Urana je velmi silná. Je to nová kvalita energie, která byla zaktivována v minulém týdnu. Můžeme cítit vnitřní napětí, neklid a rozvibrování. Tato energie má vyšší vibrace, proto na ni můžeme reagovat vnitřním napětím a neklidem. Pocit, že se něco musí stát. Je to, jako když jdete na první rande, první den do školy, do nové práce, prostě nevíte, co vás tam čeká. Jste nervózní. Poprvé prožijete to, co jste nikdy neprožili. Společensky to bude týden velmi bouřlivý. Lidé budou jednat velmi afektovaně, popudlivě a absurdně. V přírodě se také tlak projeví a mohou se objevit další zemětřesení a hurikány.

Merkur 17. 10. přestupuje do Štíra do konjunkce s Jupiterem. Sejdeme více do hlubin sebe sama. Mysl může „ztěžknout“, ale konjunkce s Jupiterem přinese zmoudření a pochopení svých vnitřních temných, negativních procesů. Když jim porozumíme a podíváme se na ně optimisticky, uvědomíme si, že pracují pro naše dobro.  Opatrně na živení a zveličování negativních myšlenek, pesimismu a touhy se pomstít. To by bylo uvíznutí v negativní polaritě Jupitera – zveličování a nesoudnost.

Mars je v opozici na Chirona a v kvadratuře na Saturna a také v kvadratuře na Černou lunu 14. – 22. 10. Ego, vůle, mužský princip, tělo je pod velkým tlakem. Tady oravdu velmi záleží nakolik má člověk zvládnuté ego, sobectví, agresivitu a sexualitu. V nižší formě se to může projevit jako zvýšená kriminální činnost a násilí. Největší krutosti je bohužel schopen právě člověk.

Je důležité umět stát ve své síle, postavit se za sebe, za druhé. Nepropadat mocenskému principu zasahovat do svobodné vůle druhého, ale zároveň si nenechat ubližovat a zasahovat do svého prostoru. Tady je nutné se vymezit! Muži mají nyní o něco těžší pozici, protože budou velmi konfrontováni s Bojovníkem ve svém nitru. Jak správně používat svou mužskou sílu? Co to je mužská síla? Ženy se budou dotýkat svého strachu z mužské fyzické síly, agrese a zneužití.

Opozice Chirona přichází na podporu léčení mužské síly, mužského principu. Síla vůle, kterou je možné doplnit soucitem a ohleduplností. Přepadnutí do příliš velkých emocí by přineslo postoj oběti, která naprosto devastuje mužskou sílu. Hledání hranice bojovníka – ochránce. V ženách probíhá léčení jejich vnitřního muže.

Novoluní ve Vahách nastává 19. 10. kolem 21. hodiny na sabiánském symboluLetadlo stoupá vysoko k jasnému nebi. Klíčová myšlenka: Vědomí schopné přesáhnout konflikty a tlaky osobního života.

 Toto novoluní je v harmonickém aspektu na Černou lunu a v opozici s Uranem. Tímto se ještě zvýrazní osudové změny, chaos a osvobození. Ať chcete nebo nechcete, udějí se ve vás procesy, které jsou zásadní pro změny vaší budoucnosti. Přijdou zásadní situace, impulzy, nápady a vize, které povedou k rozhodnutí. Harmonický vliv Černé luny ve Střelci povede k prožitkům uvědomění si své pravdy, víry a naděje. Čemu věřím a na čem svůj život stavím. Je to důležitý zlom života. Svobodnou vůli máte pouze v tom, jak reagujete na to, co k vám přichází do života. Vyhněte se soudu, co je dobré nebo špatné! Respektujte různorodost možností, ale vy si volte, co chcete žít, jaká je vaše pravda a podle toho konejte. Když přestanete hodnotit okolí, ale i sebe, začnete být zodpovědní za své rozhodnutí a budete volit, čemu dáváte pozornost a energii, tím přestanete roztáčet kola své karmy negativních situací, které máte ve svém životě stále dokola.

Po celý říjen působí Černá luna v harmonii s Uranem, což znamená, že vše se má dostat do PRAVDY. Tím se dostáváme do osvobození se. Energie Urana je velmi rychlá a radikální, vede k nalezení jiných ještě nepoznaných možností, způsobů, cest. Nové možnosti a řešení se projeví.

 Venuše přestoupila již do znamení Vah, kde je ve svém znamení. Venuše (láska, hodnoty, ženský archetyp) je ve své síle, ve svém potenciálu naplnit harmonii a rovnováhu.

Mars 22. 10. vstupuje do znamení Vah, což ukazuje na hledání rovnováhy a oboustranného vítězství. Mars je ve Vahách v pádu – oslabení. Mars – bojovník a znamení Vah – harmonie, mír, jsou v rozporu. Mars se nemůže projevit přirozeně. Hledá správné použité své vůdčí energie v zájmu celku.

Slunce vstupuje do znamení Štíra 23. 10. hned krátce po půlnoci a na toto se podrobněji podíváme příští týden. Slunce se každým dnem přibližuje k planetě Jupiter a vytváří konjunkci, která se v plné síle naplní v příštím týdnu. Přesto již tento týden všechny události vedou k procesu změny, která povede k růstu a k pozitivnímu naplnění.

Přeji vám bdělý a láskyplný týden.

S láskou Petra Nel

www.astrologiepetranel.cz


Přidat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *