Hlavní poselství hvězd na týden od 12. února 2018

Na současném astrologickém nebi máme poměrně dobře vyrovnané zastoupení jednotlivých živlů. Přispívá k tomu i fakt, že jednotlivá znamení jsou obsazena typově vhodnými planetami – v ohnivém Střelci je Mars, v zemském Kozorohu Saturn, ve vzdušném Vodnáři Merkur a ve vodních Rybách čerstvě plave Venuše. To jsou správné a silné pozice a všeobecně tak značí zdravé nastavení pro většinu životních oblastí. Na začátku týdne skvělá zpráva.

O tom, jaký z živlů bude právě v převaze, tentokrát do značné míry rozhodne Luna, která setrvá v každém znamení přibližně 2 a půl dne. Začne v Kozorohu a vydrží tam do úterý. Cestou zde bude míjet planetu Pluto a kvadrátem Uran. Toto nastavení nás může svým způsobem konfrontovat s neúprosnou realitou. Nemusí jít o věci milé, na druhou stranu neodkladné a nutné, v některých případech nečekané. Nicméně tyto méně populární záležitosti nám dopřávají schopnost praktičnosti a rozumovosti. V období, kdy jsou většinou ostatních planet naplněná „ulítlejší“ znamení Vodnáře a Ryb, se tento přímý kontakt se zemí může hodit. Povinnosti a resty se proto snažte smazat do úterní 16. hodiny.

Následně Luna vstoupí do Vodnáře, kde setrvá až do čtvrteční noci. Právě ve čtvrtek večer, krátce po 22. hodině, Luna svou účastí přispěje ke vzniku částečného zatmění Slunce. Význam novoluní tak tentokrát bude posílen. Tři dny před tím, než ho všechny rychlé planety opustí, o sobě znamení Vodnáře dá pořádně znát. Ostatně, přesně to je pro něj zcela typické. Jeho inovativní, provokativní a volnomyšlenkářská nátura, jakkoli občas naivní a utopistická, nesnáší ustrnutí ani omezení, a v revolučním naladění je připravena se hlasitě ozvat. Význam myšlenek a idejí tentokrát podpoří i aktivní účast Merkura v konjunkci s vodnářským zatměním. Od úterního odpoledne do čtvrtečního večera tedy bude hodně aktivní naše mysl, stoupne chuť komunikovat, ale i význam přátelství a naší role ve společnosti. Pravděpodobná je také silnější touha po svobodě a změně. Nejvýrazněji se dotkne lidí s obsazeným 27./28. stupněm osy Lev/Vodnář.

V pátečních brzkých ranních hodinách se Luna přesune do znamení Ryb a v neděli ji bude následovat Merkur. Vznikne tedy velmi silná akcentace vodního živlu a my znatelně změníme styl nahlížení na svět. Namísto čilého přemýšlení, uvažování a zdůrazněného intelektu, se častěji přistihneme ve fázi zasnění:). Na sebegeniálnějších nápadech či pravdivých slovech nám začne vadit, budou-li raňující nebo jakkoli bezohledná. Zjemníme, budeme vnímavější a soucitnější. Možná trochu ztratíme drajf, ale nebude nám to vadit, protože na oplátku pocítíme silnou vnitřní radost. Z existence samotné. Z odlesku slunečních paprsků na čistě bílém sněhu, z kávou provoněného rána nebo třeba jen z úsměvu a radosti naprosto cizího člověka. Prožitek, láska, dojmy, barvy, sny, a mnoho dalších krás, jež mají neskutečnou sílu potěšit a obohatit naše životy a zranitelné duše. To vše nám bude o víkendu blíž než jindy…

Veronika Navrátilová, http://www.ctuhoroskopy.cz/


Přidat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *