Navracení se

Slunce vstoupilo do Ryb a posílilo působení, kdy v Rybách stojí Neptun, Venuše, Merkur, Chiron a nyní tedy i Slunce. Co přinese tak silné postavení posledního znamení zvěrokruhu? Dostáváme se do energií hlubokého ponoření, do prožívání, které pramení až z hlubin naší psyché. Nevědomé se vynořuje do vědomí, aby mohlo být propojeno a rozpuštěno, navráceno do jednoty.
Různé formy, které tady prožíváme, máme možnost prohlédnout, přijmout a vystoupit z nich. Vše se má navrátit do jednoty, aby se mohlo zase vynořit do nového vědomí. Každý z nás přináší své prožitky do kolektivního vědomí a naše poznání, uvědomování, poučení se přenáší do poznání nás všech, aby prožité se odevzdalo všem a zároveň bylo možné obohacení od druhých. Zanecháváme stopy.

Představte si, že jste z jednoho rodu, ze kterého každý se vydal na svou pouť, aby se jednou vrátil a přinesl své poznání, uvědomění, zkušenosti a dary. Jednoho dne se všichni ve stejný čas vrací a vypráví své příběhy z cest. Nyní je čas návratu ke svému rodu, středu, proto i více budete voláni svým nitrem k sobě.

Slunce v Rybách je do 20. 3. a Venuše s Merkurem opustí znamení Ryb 6. 3., do této doby je prožívání silné. Je to velmi výživná doba pro pochopení, odevzdání se a vystoupení z forem. Ryby jsou neuchopitelné a těžko se mluví o tom, co se v člověku děje. Mysl je zde ovlivněna city, nebudete schopni vysvětlit proč a jak, ale budete vědět, že tak to je. Intuice dostává sílu zhmotnění, živé sny a intenzivní meditace.

V minulém týdnu jsme zažili novoluní ve Vodnáři na sabiánském symbolu: ,,Pokácený a ořezaný strom, zásoba dřeva na zimu.“ Klíčová myšlenka: Poznatky a dovednosti použité v přirozených podmínkách k uspokojení základních životních potřeb. Novoluní nám říká, že lidskou schopností je příprava na budoucnost. Je k tomu potřeba využívat jak fyzické síly, tak mentální vynalézavost. K vypořádávání se s těžkými úkoly existence je potřeba síla, výkonnost a inteligence, které se využívají harmonicky a s vědomím hlubokého významu v každodennosti. Potřeba se naučit inteligentnímu předvídání. Do nového novoluní, které nastane 17. 3. je možnost se učit schopnosti předvídání a využívání své síly, výkonnosti a inteligence.

Slunce v konjunkci s Merkurem v Rybách dává dobrou schopnost komunikace, sdílení, písemností a podepisování smluv a obchodních jednání. Je zde působení spíše nevědomých informací, a proto dejte na svůj pocit, než na logiku a rozum. Pokud budete příliš vypočítaví nebo podlehnete jen rozumu, přinese to bolestné ponaučení.

Příznivý aspekt od Saturna na Slunce a Merkura podporuje získání zralosti, moudrosti, pokory, stability a trpělivosti.

Venuše se dostává do konjunkce s Neptunem v kvadratuře na Marse ve Střelci. Vůle je hnána touhou po svobodě, zážitcích a především chtění. Stále je zde ohýbání reality a je zde spousta nejasnosti, klamů, lží a závojů a nyní přecházejí do vztahů.

Venuše v Rybách s Neptunem přináší velmi mystické spojení vyšší oktávy lásky, bezpodmínečné lásky, odevzdání se, milosti a odpuštění. Bude tomu ale chtít bránit ego, vůle – Mars je v dynamickém aspektu na konjunkci. Rozpor mezi mužským a ženským principem, je jak uvnitř nás, tak se projeví venku. Partnerské rozpory, cesty mužů a žen jsou v této chvíli odlišné. Mužský princip odmítá city, prožívání a bojuje se svou vnitřní ženou. S její citlivostí, ale především zranitelností. Pokud by mužský princip – v realitě muž, přijal svou zranitelnost a schopnost hluboce milovat, ze svého úhlu pohledu má pocit, že by se stal slabý a ohrožený. Nebyl by pevný, jistý si sám sebou. Neví tak kým je a lže sám sobě, sám sobě zamezuje vidět pravdu (Mars kvadratura Neptun).

Ženský princip – u ženy jsou pocity, emoce přirozené a v této době se dostává do nejsilnějšího působení ženské energie za celý rok. Schopnost hluboce milovat, odevzdat se a přiznat svou jemnost a zranitelnost ji ve skutečnosti činní velmi silnou. Ženy mohou vnímat energie Bohyní, Božské matky a bezpodmínečné lásky.

Toto samozřejmě mohou vnímat i muži, pokud jsou v kontaktu se svou vnitřní ženou – s pocity. A zároveň i ženy v sobě mohou pocítit rozpor, protože jejich vnitřní muž – vůle, ego se může bránit, aby se oddaly jen pocitům. Realita bude ukazovat bezcitnost a neohleduplnost vůči ženám a mohou se tak začít bránit mužským způsobem.

Vše je hra dvou základních principů polarity, plus – mínus, ženský – mužský. A v této době je tato hra dynamická, jiskřivá a plná rozporů a iluzí. Objeví se proto nedorozumění, hádky, nepochopení, rozchody a nevěry. Nevěry se dějí tam, kde si ještě člověk myslí, že něco získá skrze jiného muže či ženu. Vnější svět odráží váš vnitřní a pokud v sobě nemáte v této chvíli žádný rozpor mezi mužským a ženským principem, odrazí se vám v životě harmonie. Být pravdivý – pravdivá je cestou, kdy se vyhnete zamotání se do iluzí.

Merkur se v druhé polovině týdne přibližuje k Neptunu a Venuši. Začne vytvářet harmonický aspekt s Černou lunou 23. – 25. 2., což přinese důležité pochopení, poznání, uvědomění a prohlédnutí nějaké iluze, závoje. V tomto týdnu a týdnech následujících intenzivně působí: „Ne vůle má, ale vůle Tvá se staň Pane.“ Zasahuje vyšší moc, prozřetelnost tam, kde to není v souladu člověk a jeho cesta vyššího vědomí.

Mohou se dít zázraky a také zamezování. Plně proto důvěřujte okolnostem života, konejte a buďte bdělí na znamení. Vše se děje pro vaše dobro.

S láskou, Petra Nel

www.astrologiepetranel.cz