Boj nebo mír

V horoskopu z minulého týdne jsou popisovány aspekty, které ještě působí, proto je nyní nebudu opakovat.

Zásadní věcí tohoto týdne je Jarní rovnodennost 20. 3. v 17, 16 hodin. Slunce vstupuje do znamení Berana a začíná nový cyklus přírody. Víte, z čeho vycházejí vlastnosti slunečních znamení? Z moudrosti přírody a jejího projevu v daném období. Narozený člověk je odrazem přírody v určitém období. Sluneční znamení ukazuje na energii potenciálu člověka, se kterým zachází.
Slunce má v každém období jinou energii. Když pozorujete Slunce během celého roku, zjistíte, že jeho vyzařování se mění podle ročního období. Stejně tak my lidé odrážíme slunce v nás. Uvědomte si, jak se nám změní nálada, když Slunce vysvitne. Slunce je zhmotněné vyzářené světlo Kristova vědomí. Světlo existuje! Stejně tak i v nás je jiskra Světla – Slunce. V horoskopu to je zviditelněno slunečním znamením, které ukazuje energii – kvalitu přírody v daném okamžiku. Stejně jako je Slunce středem sluneční soustavy a ostatní planety putují v určitých oběžných drahách kolem něj, tak i vaše sluneční znamení je středem vaší bytosti.
Slunce je seberealizace, vědomí sama sebe, cesta za světlem, k jasnosti a pochopení sama sebe. Lidé někdy berou sluneční znamení jako dogma, že to, co symbolizují, tak je a nelze to změnit. Místo toho je třeba se naučit se svou sluneční energií zacházet, rozvíjet ji, aby vedla k sebepoznání a ke svému Mistrovství. K poznání sama sebe, kým jsem. Jaký je potenciál člověka. Schopnost pracovat se svou energií. Často se odvoláváme na znamení: „Když já jsem Beran, tak jsem tvrdohlavý a mám na to právo!“ Tak omlouváme své některé vlastnosti místo toho, abychom se zamysleli, proč mám (má Beran) v sobě tvrdohlavost. K čemu slouží tato schopnost? Možná k tomu, že je potřeba projít a prosadit se ve spící a zmrzlé zemi. Musí mít v sobě velké množství energie rozhodnutí jít vpřed, i když podmínky k tomu nejsou příznivé. Záměr je projít! Jít vpřed! Když pochopím podstatu tvrdohlavosti Berana, správně ji použiji ve správném okamžiku, tak se z tvrdohlavosti stane odvážný zápal k vývoji. Schopnost vůdcovství. Z jádra Berana se projeví moudrá síla projevení a zaktivování nového cyklu vývoje. To je pravý úkol Beranů. Takto bychom mohli vnímat i téma jeho agresivity a vzteku, které jsou ve skutečnosti jeho vnitřní oheň – náboj. Když se používá nevědomě, tak se tato síla projeví ve vzteku, vznětlivosti a agresivitě, protože vnitřní oheň je tak silný, že Berana zahltí v podobě agrese či vzteku. Nebo někteří Berani ho raději v sobě zadusí a tím přitahují agresivitu zvenku.
V době působení Berana budete puzeni k novým počátkům, rozhodnutím a aktivitám. Přichází energie ze zemského jádra k probuzení. Zacházejte proto s touto energií co nejmoudřeji.

Jarní rovnodennost dle aspektů je v boji, v napětí, které vychází ze strachu. Mars vládce Berana stojí v Kozorohu, v dynamickém aspektu na Slunce a téma boje a agresivity bude hodně zviditelňováno.
Tvrdohlavost a bezohledné prosazení na úkor druhých. Tato pozice vede k soupeření, k touze po vítězství a druhého zničit.
Objeví se velká podrážděnost, napětí a tlak zvenku, který vede k hádkám a nedorozuměním. V nevědomí jsme pocitově v prožitku ohrožení, potlačení individuality a omezování. Naším úkolem je naučit se zacházet s pocitem ohrožení, agresivity a boje.
Luna v Býku v harmonickém aspektu na planety v Kozorohu ukazuje, že nám pomůže selský rozum, praktičnost a reálnost. Jako když dobrý hospodář ví, co má v určité době zasadit a nejde „hlavou proti zdi“, ale využívá moudrost a podmínky přírody. Nejde bojem, ale jde v souladu s moudrostí, aby jeho „úroda“ přinesla hmotné výsledky. Nenechávejte se proto unášet osobními vášněmi, ale mějte na paměti vyšší zájem. Pokud budeme chtít prosadit jen své, snadno se půjde do boje a konfliktu, který nic nepřinese. Když budeme mít na paměti společný zájem, naleznete vhodné řešení pro obě strany.

Merkur v konjunkci s Venuší v Beranu je v kvadratuře na Pluta v Kozorohu. Myšlenky podléhají negativnímu nastavení, manipulaci a různým hrám. Dotěrné negativní myšlenky, které vás budou znejišťovat, je důležité nerozvíjet. Nechat je projít a nevěnovat jim pozornost. Vždy do mysli vložit svou důvěru – „jsem pod ochranou a ať se projeví má moudrost“.
Merkur se stane retrográdní 23. 3. – 15. 4. a naše mysl bude vedena více do nitra. Přemítání, navracení se do minulosti, k dořešení postoje sám k sobě. Nedostává se nám trpělivosti a často proto kvůli impulzivnímu myšlení dochází k chybným závěrům, které nyní můžeme uvidět a opravit.

Mars v Kozorohu se dostává do konjunkce se Saturnem 21. 3. – 17. 4., což je velká síla houževnatosti, cílevědomosti, systematičnosti a sebe disciplíny. Nebezpečím je tvrdost a bezohlednost při dosahování svých cílů.
Tato konjunkce bude v disharmonickém aspektu na Slunce do 8. 4. a bude zviditelňována naše sebe disciplína, zodpovědnost, bojovnost a strach. Jak dokážeme být sami sebou, důvěřovat sami sobě a projevit moudrost svého Jáství.
Budeme hodně vedeni do hmoty, těla, praktických záležitostí, pracovitosti a výkonu. Vše s mírou, Poslouchejte tělo, které bude signalizovat únavu, že je potřeby odpočinek a opustit výkon – musím.

Přeji vám krásnou jarní rovnodennost a pravou (sluneční) nohou vykročte, moji milí.

S láskou a vděčností Petra Nel