Horoskop na týden od 23. dubna 2018

Týden začne příjemnou změnou. Venuše se přesune z Býka do znamení Blíženců, což jednak výrazně odlehčí atmosféru v partnerství, ale také uvede vztahy do pohybu. Pokud jste měli pocit, že vaše vztahy delší dobu stagnují, od úterý můžete pocítit příliv svěžího vzduchu. Venuše v Býku je postavená silně, dává stabilitu i prosperitu, takže je těžké si na něco stěžovat. Jednou z nevýhod znamení Býka je ale jeho těžkopádnost, pomalost a někdy až nudnost. To se s posunem Venuše do Blíženců změní a jako vždy zaznamenáme pozitiva i negativa. Každý jsme z jiného těsta, takže někdo ocení větší rozmanitost a bujarost partnerského života.
Někdo jiný ale staví partnerství na jistotách a neměnnosti a tito lidé po přesunu Venuše do Blíženců skákat radostí do stropu nebudou, třeba proto, že partner začne toužit po více společenském životě a bude těžší ho uhlídat. Každopádně, jedná se o sympatickou, uvolněnou a takovou letní rozesmátou konstelaci a myslím si, že nám po delším náročnějším období přijde vhod.

A její schopnost odlehčovat situace se bude hodit i před středeční kvadraturou mezi Merkurem v Beranu a Saturnem. Na středu je zbytečné si plánovat důležitá jednání, schůzky, podpisy smluv, cesty a podobně, protože pravděpodobnost překážek, neshod a konfliktů je příliš velká. Kdybyste ve středu měli sklony ke skepsi, rozhodně těmto negativním myšlenkám nepropadejte. A naopak, pokud byste se necítili poraženě, ale měli sklon reagovat na okolí příliš prudce až agresivně, brzděte a uvědomte si, že jediné vyřčené slovo může mít v některých situacích osudovou moc. Středa bude testovat naši schopnost nebrat sami sebe příliš vážně a udržet si vnitřní rovnováhu i v nepohodlných momentech.

Druhou (a naštěstí poslední) těžší zkoušku týdne přinese čtvrtek. Ona by nemusela být těžká, ale zkrátka záleží na každém z nás, jakým způsobem vzniklou energii uchopí. Konjunkce mezi Marsem a Plutem v Kozorohu vytváří skutečně extrémní sílu, ale je dvousečnou zbraní. Z nejhlubších vrstev osobnosti intenzivním způsobem působící síla, která nesnese vzdor a nemá limity. Obrovská síla podobná atomové energii, což mě přivádí na vysvětlení zmíněné dvousečnosti a potenciálního nebezpečí. Jaderná energie je extrémně mocná a lidé z ní dokáží mít užitek. Ta stejná energie je ale zároveň pro všechny vážnou hrozbou. Ve čtvrtek můžeme navázat kontakt s velkou silou uvnitř nás. Ať už půjde o touhy, vášně nebo jakékoli silné popudy, vždy se snažte realizovat jen ty pozitivní. V takovém případě vám tato konstelace může přinést nemalý užitek!

Posledním výraznějším aspektem bude krásný nedělní trigon mezi Sluncem v Býku a Saturnem v Kozorohu. V tomto případě žádné riziko nehrozí, ale aby člověk dokázal nabídku planet využít, musí se o to aktivně snažit, protože trigony nevytváří napětí a motivaci. Konstelace je to skvělá, budovatelská. Stavění, organizování, plánování, zpevňování a veškeré činnosti vyžadující soustředěné úsilí, to vše se bude dařit. Věci, které vzniknou pod vlivem tohoto aspektu, v sobě ponesou trvanlivost, budou mít pevné a zdravé základy. Jedná se o velice houževnatou konstelaci, která zpevní naši vůli a snahu podpoří trpělivostí. Je to konstruktivní energie schopná realizovat, tedy místo slov směřovat k uskutečnění. Možná trochu suchá a nezáživná, ale velmi prospěšná. Čas vhodný pro položení základního kamene…

Mějte se krásně!

Veronika Navrátilová, ctuhoroskopy.cz


Přidat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *