Co se má stát, to se stane

Po 14 dnech nevypočítatelností nás čeká týden více soustředěný jedním směrem. Slunce v Býku v harmonii se Saturnem v Kozorohu symbolizuje stabilizaci, pracovitost a dokončování. To, co bylo rozpracováno, je možné v tomto týdnu dotáhnout k završení, pokud svou energii správně zaměříte.

Mars v konjunkci s Plutem má sílu vůle, odhodlání a vytrvalosti. Zesiluje chtění a tím i ego. Pokud vás neovládá mocenský princip, chtění ovládat, mít vše pod kontrolou a mít druhé v moci, tak se výsledek projeví příznivě. Vůle je od Boha, chtění od ega. Umět zacházet se svým egem, chtěním, to určuje, jak je využívána vůle. Čím je vědomější zacházení se svou aktivitou, rozhodností, a především s egem, tím silnější vůli můžete cítit a zacházet s ní.
Projevení síly Ducha, když je potřeba. Jak poznáte, kdy konáte z ega a kdy z vůle vyšší moudrosti? Když budete mít pocit, že to musíte udělat za každou cenu! Je to z ega. Ego drží, nutí, vynucuje si, ovládá a manipuluje. Pokud ucítíte klid a uvědomění, že můžete konat, ale nemusíte, je to z vyšší vůle. Potom je třeba vědomě nasměrovat svou energii. Co máme vykonat, je potřeba vykonat.

Tato konjunkce může vést k propadnutí moci ega, touhy po moci a chtít mít převahu, získat něco na úkor druhých. Konjunkce je zároveň v harmonickém aspektu na Jupitera, proto jsou zde velmi dobré podmínky k pozitivnímu projevení síly. Jupiter je retrográdní, což vede k větší hloubce a podstatě. Jít až na dřeň, žádná lehkomyslnost. Nevědomky někde cítíme fatálnost, důležitost našeho konání. Z hlubin našeho nevědomí mohou prosakovat vzpomínky na minulost a může dojít k přetvoření nějaké staré zkušenosti. Prožít si proměnu, jak jinak lze konat, jinak reagovat a prožívat. Procházíme proměnou od kořenové čakry a základního nastavení naší vlastní struktury v životě. Potřebujete opustit rutinu a své zaběhlé zvyklosti, automatismy? V tomto týdnu je k tomu ideální doba.

Slunce v Býku je pevné, a cokoliv v této energii zakoření, je dlouhodobé a trvalé. Starostlivá a pečující energie Býka, která má v sobě bohatství rozmnožování a zhmotňování, dokáže být balzámem pro duši. Snadno rozlišíte, co je podstatné a co ne. Kam dávat energii, aby to mělo bohaté výsledky. Silné obsazení zemských znamení ukazuje na praktické a trpělivé konání, které je zaměřeno na výsledky, aby to něco přineslo. Zároveň je zde důležité i tělo. Můžeme cítit větší zátěž přes tělo, bolest, únavu a těžkopádnost. Tělo potřebuje péči a odpočinek.

Merkur v Beranu v kvadratuře se Saturnem může tyto příznivé aspekty „nevidět“. Možnost zaměření se na hledání problémů a těžkostí. Pesimistická mysl, která vše směruje k negativnímu pohledu. Merkur chce mít vše podle své představy, někdy je velmi umanutý a snaží se mít poslední slovo, anebo se urazí.  Překročte tento sklon. Skutečně se dívejte a uvidíte velmi mnoho dobrého, za co můžete prožívat vděčnost. A čím více prožíváte vděčnost, tím více jste bohatí a obdarováni.

Od 18. 4. do 5. 9. 2018 je Saturn v Kozorohu retrográdní, to vede k přehodnocení naší struktury, morálky a zralosti v životní oblasti tam, kde nám Kozoroh vládne. Každý z nás má v sobě celý zvěrokruh, všechny energie Universa a vždy se každé znamení v nějaké oblasti promítá, objevuje. Kozoroh – jak umíme žít zodpovědnost, povinnosti, jaký máme vztah k autoritám, k omezením? V horoskopu podle toho v jakém domě, tzn. v jaké životní oblasti, máte Kozoroha, kde nyní retrográdní Saturn prochází, tak v této oblasti máte dojít ke zralosti a k pochopení. Přetvořit své struktury a zvyklosti, které jste tam doposud žili. Možná skrze určitá omezení a větší nároky z venku jste vedeni k větší zralosti a k pochopení svých omezujících postojů a názorů. Budete nuceni opustit starý způsob a přes pochopení v této zkoušené oblasti nalézt úspěch. Nevíte, v jaké oblasti – domu máte Kozoroha? Položte si otázku: v jaké oblasti života cítíte největší zátěž či nezdary nebo kde nejvíce vnímáte omezení?

Retrográdní Jupiter se dostává zpátky do harmonického aspektu s Neptunem, kdy vnímavost, soucit a schopnost odpuštění se stává pro nás snadnější. Zvětšuje se intuice, sny a mystické prožitky. Meditace jsou hlubší a intenzivnější. Možné léčení skrze sny. Víra Tvá Tě uzdraví. Tam, kde je naděje a víra, bude požehnáno.

Slunce v druhé polovině týdne se dostává do harmonického aspektu s Neptunem a přinese určité zjemnění, soulad a harmonii. Život poplyne a nejsilnější „slovo“ bude mít vyšší vědomí. To bude zasahovat a konat. Buďte proto otevření a v důvěře, že ve správný okamžik přijde podpora, pomoc, „náhoda“, ten správný člověk, aby bylo naplněno to, co se má naplnit. Svou touhu a chtění z ega je proto třeba rozpoznat, abyste nezabránili příležitosti z vyšší vůle, aby vám mohlo být požehnáno.

Krásný týden s láskou, Petra Nel

Upozornění:  Text je možné v nezkrácené a neupravené podobě dále kopírovat a rozšiřovat nekomerčním způsobem.

autor článku: Petra Nel Smolová – www.astrologiepetranel.cz