Retrográdní Pluto v Kozorohu

Milí přátelé, planeta Pluto se nám stala o víkendu retrográdní. Předně Vás chci upozornit, že se tento vliv týká především vás, kteří máte nějaké citlivé místo v horoskopu na 18. – 21. stupni znamení Kozoroha a dále na stejných stupních křížových znamení Raka, Vah a Berana. Zpětný pohyb bude trvat až do 01. 10. 2018.

Plutonské tranzity vynášejí na povrch všechno, co je připraveno k eliminaci či ke zničení. Ochromují vše, co symbolizuje dotčený bod vašeho horoskopu. Můžeme být v té oblasti hysteričtí a paranoidní. Je to intenzivní a koncentrovaný tlak na ty záležitosti, jichž se bezprostředně týká.

Obecně budeme nuceni vyvážit náš vztah ke všemu, čeho se Pluto týká. Je to především problematika moci, ovládání druhých, manipulace, vlastní sexuality, utrpení, významu peněz, tajemství života a smrti, regenerace, hlubokých vášní, politické moci vůbec a totality. Je to hlavně naše vnitřní jádro, naše tajemství, autenticita. Je víc než jisté, že spatříme věci, které jsme vidět vědomě nechtěli.

Pluto na nás dynamicky tlačí v citlivém bodě horoskopu, aby vyplavil naše nejtemnější a nepřijaté stínové vlastnosti. A protože je nejsme ochotni na sobě hledat sami svým aktivním sebepoznáváním, zrcadlíme je pochopitelně na „nepřátelské“ okolí. Naše nevědomá vnitřní temnota nabývá podoby „zazobance“, „vejtahy“, „primitiva“, „rasisty“, „sluníčkáře“, „arogantního úředníka“, „vyčůraného obchodníka“, „hlučného souseda“, „hlupáka, co mě šikanuje a dostal se tam tlačenkou“, a asi nemusím pokračovat, seznam by byl nekonečný.

Nelze zlepšit svůj osobní život bez přijetí těchto témat do svého vědomí. A stínová témata nejsou rozhodně špatné povahové vlastnosti, které jste ochotni si přiznat. Jdou až za hranici vědomí, hluboko do dávné minulosti, nelze je mít ve vědomí a všichni je máme. Uvědomíte si je jen v situacích, které ve vás vyvolají ty nejintenzivnější emoce, plné odporu, kritiky, odmítání, strachu a obav. Čím víc jich máme v sobě nezpracovaných, tím „temnějších“ situací v této době se bude objevovat kolem nás.

Jak tedy na to. Zastavte se v každé takové scéně vašeho života a převezměte za ni vnitřně svou ODPOVĚDNOST. Neobviňujte kohokoliv jiného, či nějakou instituci, rodiče, stát atd., ale ani sebe. Stačí být naprosto otevřený a přijmout svůj podíl na tom, co se mi „neprávem“ děje. Ale přiznejme si, že nemá cenu hrát divadlo, ale vnitřně se tomu bránit. Proto to také nejde hned. Růst vědomí je posvátný proces, ale už jen touha po tom a odhodlání se snažit vás dovede k obrovským zvratům někdy „neřešitelných“ problémů.

Přijímání odpovědnosti za všechny bolesti nám připomíná, co dlužíme jednotě, celistvosti, životu, resp. našemu životnímu úkolu. Odčinit hříchy nebo vyrovnat dluhy lze jen vědomým návratem k jednotě. To je možné skrz vývoj. A ten se neobejde bez integrace stínových vlastností, těch „našich“.

Přeji všem dotčeným tímto retrográdním Plutem, ať v sobě najdou trpělivost k sobě, odhodlání a pevnou víru.

Veronika Navrátilová, ctuhoroskopy.cz


Přidat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *