Přerod osudu

Na počátku týdne se objevuje napětí v mysli. Nesoustředěnost, nespokojenost, roztěkanost a extrémnost. Můžete vnímat chaos v myšlenkách a zmatek. Čas se zrychluje a hektičnost podporují časté změny. Na poslední chvíli je něco zrušeno, přeloženo a je těžké udržet nějaký směr. Neharmonickým aspektem od Marse zesiluje hádavost, bojovnost a potřeba mít poslední slovo. Komunikace mezi lidmi je náročná, někdy až nemožná. Je to odraz svého vnitřního rozpoložení, které je pod vnitřním rozporem, nespokojeností. Uvnitř nás se děje bouřlivý proces, který je pro nás nepochopitelný a někdy bezpříčinný.

Stále působící konjunkce Černé luny s Plutem, kterou jsem popisovala v minulém horoskopu. Nyní je v nejsilnějším působení.

Z hlubin nevědomí se do emocionální roviny dostávají potlačené negativní emoce, které zanášejí emoce a mysl. Představte si, že máme prostor, kam odkládáme odpad, to, co je v té době nezpracovatelné. A nyní nastala vhodná doba, abyste ten odpad využili a použili ho k dalšímu zpracování, abyste z něho dostali další zdroj a tím zvětšili svou kapacitu. Aby nevědomí se zmenšilo a zvětšilo se vědomí. Aby se toto mohlo stát, musí z nevědomí být vyneseno do vědomí to, co bylo dříve těžce zpracovatelné. Pozor, nemusí to znamenat jen negativní emoce, mohou se objevit prožitky – dary, které jste dříve nebyli schopni unést a nyní se objeví. V minulosti jste mohli vnímat, že je to zátěžové a nepoužitelné, a proto jste to „vyhodili.“ Máme v sobě velký zdroj síly, ale umíme zpracovávat jen velmi malé možností. Podle otevřeného vědomí člověka se využívá potenciál zdroje. Je to stejné, jako když stát využívá a zpracovává své nerostné bohatství a komunální odpad. Záleží, zda o těchto složkách ví, jak s nimi zachází a k čemu je využívá.

Je obtížné vědomě zaházet se svými zdroji, proto jsem vytvořila seminář s názvem ALCHYMIE ŽIVOTA, 18. – 20. 5., kde se budeme zabývat, jak se svými zdroji pracovat. Tím, že je toto téma aktuální, tak má člověk otevřené dveře do svého nevědomí a má možnost vědomě přetvořit své nevědomé zápisy.

To, co se v nás děje, přináší i velkou fyzickou i psychickou únavu. Čím si můžete pomoci? Běžte ven a nechte se Sluncem prozářit nebo si Slunce představte a řekněte nahlas: „Ať všechny mé buňky jsou zmagnetizovány, oživeny a vzkříšeny světlem, pro radostné tvoření.“

V úterý 15. 5. nastává novoluní v Býku na sabiánském symbolu: „Velký veřejný park.“ Klíčová myšlenka: Kultivace přírodních energií pro kolektivní užití a vzpruhu. Symbol nám ukazuje, že přijde odlehčení a úleva, když budeme využívat přírodní zdroje a umět je používat ku prospěchu společnosti. Pak přijde čas na odpočinek, který se zviditelní v době úplňku 29. 5. Máme poslední dny Slunce v Býku, kdy vše prochází do hmoty a formy, proto můžeme mít pocit tíhy. Jak Slunce přejde do znamení Blíženců ucítíme velkou úlevu.

Mars 16. 5. vstupuje do znamení Vodnáře, což přinese více odvážnosti a rozhodnosti dělat rychle změny. Uran 15. 5. vstupuje do Býka a vytvoří kvadraturu s Marsem. Napětí a neklid, který jsme vnímali, se nyní přesouvá do jiných znamení a tím projevení bude trochu jiné. Není tak zážehové – povrchní, ale rozhodnutí a změna vycházejí z hlubin nitra, kde dozrálo rozhodnutí, které se projeví sice razantně, rychle a odvážně, ale zato trvale. Fixní znamení – Býk, Lev, Štír a Vodnář jsou symbolem čtyř tváří Boha. Symbolizují kříž osudu, základních kamenů naší individuality. Když se objeví v těchto fixních znameních tak zásadní postavení planet, dají se předpokládat hluboké vnitřní změny, které se projeví v osudu člověka. Kvadraturou Marse a Urana se může osvobodit vnitřní blokace, uvolnit se nový potenciál. Sice vnitřní napětí, podrážděnost, nespavost a neklid není příjemný, ale rozbořením starého musí nastat chaos, nejistota, určitá ztráta a stav prázdna.

Mars je v harmonickém aspektu na Chirona, léčivé síla, léčivá vůle, léčení těla. Mužský princip čerpá z duchovního napojení. Uznání sám sebe, přijetí své individuality. Jsem, který jsem.

Slunce v harmonii s Marsem v druhé polovině týdne přinese příliv energie a v plné harmonické síle se tato konjunkce projeví 21. 5., kdy Slunce vstoupí do Blíženců.

Harmonický aspekt mezi Merkurem v Býku a Saturnem v Kozorohu přinese více moudrosti a zralosti ve zpracovávání informací a rozhodování. Naše jednání povede k praktičnosti a stabilitě.

Přeji Vám požehnaný týden. S láskou, Petra Nel

 

Velice si vážím a děkuji podporovatelům článků. Děkuji.
Pokud se vám horoskopy Petry Nel líbí a chcete podpořit jejich tvorbu a tvorbu dalších článků, můžete zaslat dobrovolný finanční příspěvek na číslo účtu 8274212621/5500, variabilní symbol: 123456789.

Pro zahraniční podporovatele: IBAN: CZ 95201 0000 000 2201383115, SWIFT/BIC: FIOBCZPPXXX, příjemce: Petra Nel Smolová.

Děkuji. Petra Nel a realizační tým.

 

Upozornění:  Text je možné v nezkrácené a neupravené podobě dále kopírovat a rozšiřovat nekomerčním způsobem.

autor článku: Petra Nel Smolová – www.astrologiepetranel.cz