Uran v Býku: Teď!

Na dlouhých osm let vstupuje v tuto chvíli Uran do znamení Býka. Dlouhých zejména pro Býky a vlastně všechna pevná znamení, tedy ještě Lvy, Štíry a Vodnáře. Těm všem zatřese Uran životem, protože právě tihle týpci mají tendenci zakořenit, zafixovat se a v blažené nehybnosti setrvávat tak dlouho, jak jen to jde. Ale protože – pozor, klišé! – změna je život a Uran je garantem změn (nikoli života), postará se, abychom nezakrněli, nestrnuli a nezabetonovali se někde, kde to už nemá žádnou šťávu, žádný vývoj a žádnou perspektivu růstu. A protože sami bychom nešli, nakopne nás parádním obloukem a už to valí jako lavina!

Pevná znamení, jak z názvu vyplývá, jsou proslulá svou stabilitou a výdrží, jinými slovy, zatuhlostí a rigiditou. Jejich svět se soustavou dokonale zaklesnutých a navzájem propojených kostiček lega. Anebo cihel. A když si představíme cihlovou vazbu, pochopíme, jak je těžké provést změnu. Každá cihla je totiž přilepená k několika dalším a není možné vyjmout jednu, aniž by se to dotklo ostatních. Šetrné metody selhávají, řešení je jediné: dám dělovou ránu a to by bylo, abych to neprorazil. Že se u toho sesype celá zeď?
Nebo aspoň její kus? Na to vemte jed! Jenže je to jediné řešení. V tuhle chvíli hodí Býk zpátečku a „Moment, moment, tak to ne, tak nutně tu změnu zas nepotřebuju! Ono tu nakonec není tak zle! Trochu tu zasmrádá, ale znám to tady a mám svý jistý, takže prrr!“ Jenže jakmile jednou zmáčkneme čudlík odpalující nálož, už to nezastavíme. A protože sami bychom ho se vší býčí pohodlností, připosraností a neochotou ke změně nezmáčkli nikdy, udělá to Uran za nás. Uran totiž nehraje hry, v nichž jsou hlavními aktéry bezpečí, jistota, stabilita a moje – moje – moje. Uran je čistá, elektricky ostrá a ledově chladná energie probuzení, inovace, revoluce a svobody, a svoboda žádné jistoty neposkytuje. Buď anebo!Z uvedeného je jasně vidět, že to Uran nebude mít v Býku jednoduché, a samozřejmě i to, že Býci to nebudou mít jednoduché s Uranem. Tradicionalismus versus pokrok. Uran chce zažehnout jiskru inspirace, aktivovat velký třesk a jedním zábleskem rozbít všechny zdi, bloky a bariéry, rozsvítit čisté vědomí a nechat vzniknout novému světu, jenže za každou zdí stojí Býk a s kopyty zapřenými do hlíny, pevnými zády svého tunového těla se o zeď opírá a brání jakémukoliv pokusu zdí byť jen trošičku zatřást, na osvícené vědomí kašle, důležitý je, že mám co jíst, ať hlavně všechno zůstane tak, jak to je!Koho se to týká?
Zatím tu neustále mluvím o Býcích, ale tahle smršť se samozřejmě netýká jen jich. Kritickými aspekty bude v průběhu osmi let (ne kontinuálně, proboha, o tom v následujícím odstavci) Uran třást i nefunkčními základy existence Lvů, Štírů a Vodnářů. Každé z těchto znamení má jiné výchozí nastavení, jiné motivy, ale jejich fixace na stabilitu je si navzájem podobná. Naopak příznivě podpoří změnu u Raků, Panen, Kozorohů a Ryb. Prvoplánovou interpretací kritické versus příznivé změny je toto rozlišení: příznivá změna je ta, kterou chceme a máme jakž takž čas se na ni nachystat (byť i tak na nás může být rychlá a s následným posttraumatickým šokem), kritická změna je změna (zdánlivě) vyvolaná zvenčí, nečekaná a bořící náš status quo, aniž jsme o to stáli. Ale s vědomím toho, co se děje, kdy to můžu čekat a proč je to dobré, se dá přežít i ta drsnější verze, a taky ji všichni ve zdraví přežijeme! Pokud se nebudeme snažit změně zabránit a hroutící se zdi vlastním tělem zadržet, protože máme přece pod nimi svou vkladní knížku a tu je nutno zachránit. Ano, ztráty budou! Ale jak říká moje kamarádka, „co nemám, to nepotřebuju“, určitě zjistíme, že bez všeho, o co během aktivního uranského tranzitu přijdeme, můžeme úplně klidně žít dál a vlastně mnohem svobodněji.Kdy to přijde?
Bože, to zní tak fatalisticky! Takže především bych ráda zmírnila osudovost téhle dramatické otázky konstatováním, že nic nepřijde samo od sebe, víme, kde nás bota tlačí a kde se nechceme hnout, změnu lze očekávat a dokonce předvídat, mnozí již tušíme, a konec konců, není to tak, že by se Uran z čista jasna zjevil a vstoupil do našeho světa, on tu s námi je odjakživa, akorát do teď věnoval pozornost jiným … a podívejte na Berany, přežili!A dále pak k načasování. Uran bude procházet znamením Býka osm let. Během své retrográdní smyčky si ještě krátce odskočí do Berana, a to od listopadu 2018 do února 2019. Od března 2019 bude pak plně koncentrován na zemské záležitosti v Býku, až do dubna roku 2026. To je daleko, tam zatím nedohlídneme, jen si můžeme poznamenat do zápisníčku.Vzhledem k tomu, jak dlouhé období jsme uvedenými daty pokryli, je jasné, že působnost planety se bude přesouvat a zamíří vždy na dílčí úsek znamení Býka. V první fázi, tedy ode dneška do listopadu, se bude týkat těch z nás, kdo máme osobní planety (Slunce, Luna, Merkur, Venuše, Mars a s trochou benevolence přihoďme i Jupiter) v rozmezí první tří stupňů uvedených pevných znamení (Býk, Lev, Štír, Vodnář), a samozřejmě, výstraha a výzva ke zvýšené pozornosti stále platí i pro majitele osobních planet obsazených na posledních třech stupních znamení kardinálních, tedy Berana, Raka, Vah a Kozoroha – tučně je nepíšu nikoliv proto, že by význam či účinek byl menší, ale prostě proto, že tihle už vědí, proces běží, život se otřásá a hraje s nimi hru na schovávanou a překvapení! už nějaký čas a období listopad 2018 – únor 2019 bude jen dokončením rozběhnutých změn. A dokončení změn v uranském slovníku neznamená „tenhle hrad z písku jsem ti pobořil, teď ti pomůžu postavit nový“, ale „tenhle hrad z písku jsem ti pobořil, ale tady koukám ještě kousek stojí, tak to dorazíme, ať můžeš začít stavět na čistým“.Co se bude dít?
To je právě to, co nikdo neví! Podstatou Uranu je šokovat a vnášet to našeho bytí moment nepředvídatelnosti, takže predikce na základě pravděpodobnosti jsou jen velmi přibližné. V obecné rovině lze náhodně pospojovat již zmíněné vlastnosti Uranu a narvat jich plnou dávku do typicky býčích záležitostí. Touhle kombinatorikou pak získáme škálu možností, od faktických otřesů země přes demografické zvraty, revoluci v ekonomickém sektoru, náhradu majetkového uspořádání na principu vlastnictví principem sdílení, pád strukturálního finančnictví a revoluční nástup virtuální měny(nebo žádné měny?), inovace v zemědělství a zpracování potravin (amarouny na dosah!), nahrazení pracovní morálky od-do volnými alternativami, osídlení nových území ve vesmíru, virtuální prožitek smyslových vjemů … a podobně, na co si jen vzpomenete, bude toho spousta.

OK, to jsou obecné a globální události. A teď, co se bude dít mně osobně? No to záleží na tom, v kterém domě svého horoskopu máte znamení Býka, případně máte-li osobní planety v oněch opakovaně zmíněných pevných znameních. Pak samozřejmě očekávejme cokoliv neočekávávaného, překvapivého a radikálně rozvracejícího dlouhodobě statickou a již nevyhovující situaci v dané oblasti – to vše proto, abychom získali příležitost postavit si příslušný domeček znovu, celý jinak a svobodněji!

Klára Koničiarová

 


Přidat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *