Aktuálně na nebi

 

To nejdůležitější se tentokrát odehraje hned v pondělí ráno – Slunce se na jeden měsíc stěhuje do Blíženců a bude to pořádná změna! Už proto, že právě slovo „změna“ je pro toto pohyblivé znamení charakteristické. Na rozdíl od Býka, který změnu mnohdy doslova nesnáší. Slunce v Blížencích nám přinese novou mentální svěžest a aktivitu. Naše duše omládnou, budeme mluvnější, zvídavější, více v pohybu a je možné, že objevíme nové zájmy nebo potkáme nové lidi. Věci, které během pobytu Slunce v Býku stagnovaly, se mohou opět rozběhnout. Přátelé a známí, kteří se odmlčeli, se znovu objeví a bude hodně o čem povídat.

Zkrátka Slunce v Blížencích žije v tak vysokém tempu, že by nejraději bylo v jednu chvíli na dvou místech, dělalo dvě věci najednou a zároveň komunikovalo s několika lidmi. Bude nás nutit vyrazit do společnosti, pohnout se z místa, nebát se změn. Lidé pod silným vlivem tohoto znamení si v životě dokáží poradit a neztratí se. Blížencům bývá vyčítána povrchnost, roztěkanost, nestálost a upovídanost a nutno říct, že často právem. Proto se snažme inspirovat jejich světlejšími vlastnostmi. Pokud časové možnosti dovolí, více k tomuto tématu napíšu v samostatném článku.

Prvním aspektem, jenž Slunce po vstupu do nového znamení vytvoří, je čtvrteční trigon na Mars ve Vodnáři, což je aspekt vynikající. Mentální sílu a aktivitu danou Sluncem v Blížencích dál podpoří a zvýrazní. Více či méně platný přitom bude v průběhu celého týdne a udá jeho ráz. Páteční trigon mezi Merkurem a Plutem pak dokreslí hezké „merkurické“ období. Jinými slovy bude nám to dobře a výkonně myslet a nové nápady nebudou chybět. Nastavení je to vynalézavé a bystré. Podporuje rychlé uvažování a dobrou chápavost.

Podobná pozitiva pak platí i pro naše fyzická těla – výlety a sportovní aktivity prospějí našim myšlenkám a náladě. Profíci můžou zlepšit osobní rekordy díky zvýšené rychlosti, síle nebo obratnosti. Kromě sportu se tento krásný aspekt snažte podpořit četbou a přemýšlením. Můžete totiž nabrat skvělou inspiraci nebo dostat, případně prosadit průlomový nápad. Aby tento aspekt mohl zafungovat, je zapotřebí pomoci mu vlastní iniciativou a aktivitou.

Následující týden ale nabídne i jiné téma – v pátek dojde k naplnění mimořádně krásného trigonu mezi Jupiterem ve Štíru a Neptunem v Rybách. Obě planety navíc ve volném aplikačním trigonu s Venuší v Raku. Jinými slovy krása nebeská. Tohle není typ energie, která by se chtěla zabývat věcmi „malými“, pozemskými, racionálními a podobně. Do hry vstupuje silný vyšší duchovní rozměr. Znovu si nějakým způsobem připomeneme, co je vlastně v životě důležité. Lidskost, obětavost, velkorysost, láska, cit, pochopení a další hodnoty, které se rozhodně nedají vyčíslit penězi, mocí, posty či libovolnými úspěchy ve světě těžké a nízké hmoty. Nikdy není pozdě něco v našich životech změnit a nastoupit na lepší a duchovnější cestu. To přitom neznamená, že bychom se měli vzdát zdravého rozumu. Blíženecké Slunce by nám to tento týden ani nedovolilo.

Zamyšlení se nad hlubšími a vyššími souvislostmi a smysly života přijde vhod, protože Venuše se v sobotu dostane do opozice na Saturn a v leckterém vztahu by to mohlo začít dřít. Zkrátka nejsou vždy peníze, není vždy láska nebo nálada na její vyjadřování, není neustále jen radost, úspěch a smích. A pokud bychom na těchto hodnotách byli bytostně závislí, mohla by nám sobota přinést studenou sprchu. Při správném vyladění životních hodnot, nastoupení na opravdovou duchovní cestu a při schopnosti neulpívat na věcech a lidech, nás ale tento disharmonický aspekt tolik nepozlobí. Přeji vám moc hezký týden!

Veronika Navrátilová, web – ctuhoroskopy.cz 


Přidat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *