Multi-dimenzonální realita – stezka návratu pro vtělenou duši…

 

 

Již se děje, a proto vytahuji z archívu článek publikovaný zde v roce 2011. Třeba někomu z vás pomůže pochopit, co se stalo s jeho vnímáním… 

Existuje slib učiněný lidstvu na počátku časů, a týká se toho, že duším bude dána k dispozici zpáteční cesta, aby mohly znovu – po období individualizace a oddělenosti – poznat své místo v Božském bytí.

Tento slib se nyní naplňuje a umožňuje každé z duší uvědomit si svou individuální identitu jako oddělenou a jedinečnou, zatímco současně mohou zažívat samy sebe v plném spojení se Vším, čím je Bůh. Dokonalost tohoto spojení dříve nebyla pro většinu lidí možná, ale sbližování duchovních dimenzí s těmi fyzickými takovou událost v současné době činí možnou.

Toto sbližování také dovoluje lepší chápání ,,multidimenzionality” jako konceptu i jako zkušenosti. Multidimenzionalita zahrnuje porozumění tomu, že realita sestává z čehosi rozsáhlejšího než je fyzický vesmír a že fyzický vesmír je jen jedním z mnoha vesmírů existujících  na různé frekvenční úrovni, přičemž většina z nich nemá hmotnou povahu. Tyto vesmíry nejsou paralelní vůči vesmíru fyzickému takovým způsobem, jak jsou někdy zobrazovány v knihách či filmech.  Nacházejí se spíše uvnitř a okolo fyzické reality, již my vnímáme jako třídimenzionální, a existují simultánně jako jiné výrazy téže skutečnosti povýšené na jinou úroveň vědomí a energie.

K pochopení tohoto by mohla pomoci představa nějaké krásné scenérie nebo konkrétního pěkného místa v krajině, na něž lze pohlížet skrze různé filtry, přičemž každý filtr vytváří jinou perspektivu. V případě multidimenzionální reality jsou filtry představovány úrovní vědomí, jíž jsou schopny lidské bytosti, a vnímání ,,reality” je určováno těmito stavy vědomí.

Představme si například, že hledíme na krajinu – stromy, nebe, malá zvířátka, poletující ptáčci. Někdo, kdo má rád ptáčky, by mohl na tuto krajinu pohlížet se zaměřením na stromy, protože by rád viděl, jaké druhy ptáčků tam jsou. Někdo další by se třeba díval na nebe a stromy jako celek, jako by to byl obraz, a věnoval by pozornost barvám, vzorům a harmonii, s níž je vše propojeno.  Tyto dva vjemy by se od sebe lišily, ale stále by byly odezvou na fyzický svět.

Nyní si představte stejnou krajinu a pohlédněte na ni svým vnitřním zrakem, nikoliv tím vnějším. Krajina  by vám odhalila skryté aspekty světla a života v nesčetných formách. Stromy, rostliny a zvířata by přímo zářily životem. To by byl dojem z této krajiny na úrovni jiné dimenze.

A teď – stále se stejnou krajinou – si představte, že vidíte ve stromech i v nebi přítomnost Boha jako živoucí Bytosti, jež se vyjadřuje v rozdílných tvarech a formách, ale přesto je beztvará.  Tento vjem by byl opět odlišný od toho, kdy byly formy života vnímány jako zářivé.

Nakonec použijte stejnou krajinu a představte si, že vnímáte (zevnitř), jaké by to bylo být ptákem, nebo stromem, nebo oblakem, nebo nebesy – jako byste byli jejich součástí nebo uvnitř každého z těchto představitelů Boha, zatímco stále zakoušíte Boha jako to, co vším proniká, a ještě zažíváte sebe sama jako součást této živoucí Jednoty. To by byl znovu jiný prožitek.

Multidimenzionalita je taková  – tentýž fenomén lze vnímat z různých úhlů pohledu. Ty nižší jsou obsaženy v těch vyšších… Nicméně vyšší perspektiva nemůže být zahrnuta v těch nižších, dokud pro ně není připravena cesta uvnitř vědomí toho, kdo vnímá.  Touto ,,cestou” je frekvenční  slučitelnost čili ,,rezonance”. Je vytvořena světlem, které otevírá vtělené duši dveře na vyšší úrovně existence.

Tyto dveře se nyní otevírají a jsou otevírány pro všechny, kteří sídlí na Zemi a jsou schopni přijímat světlo.  Otevírají se, neboť nastal čas, aby se lidské vědomí znovu spojilo se svým původem a svou esencí. V důsledku toho mnoho lidí začne zažívat změněný pohled na věci, jež bývaly známé – a náhle ze zdají být jiné. Tyto změny mohou přicházet spontánně a bez vysvětlení. Stanou se jednoduše proto, že vyšší dimenze jsou teď blíže fyzické úrovni, a je tedy možná větší komunikace mezi  nimi.

Pro obyvatelstvo Země a Zemi samu jde o čas přechodu na novou úroveň vědomí – takovou, která představuje pro lidstvo kvantový skok kupředu na vyšší úroveň uvědomění. Tento obrovský skok kupředu je pro Zemi připravován, zatímco si ona zvyká na přicházející energie duchovního světla, jež se na celosvětové úrovni hromadí a nabírají na síle. Kvůli zintenzivnění světla dojde u mnohých k velké změně, když jejich těla naberou tuto novou frekvenci, a ovlivní to též jejich vědomí.

Ačkoliv příprava k tomuto pokroku ve vývoji byla připravována po celou dobu lidské historie, se zrychlenými přípravami prováděnými během posledních padesáti let těmi, kteří sledují a dohlížejí na duchovní postup Země, bude přesto mnoha lidem neznámý. Z tohoto důvodu bude nezbytné adaptační období, abyste si zvykli na nové vnímání a pocity, jež se objeví jako součást nové skutečnosti.

Na tuto dobu mnoho duší čekalo po celý čas, na dobu, o níž se během věků mluvilo v nejrůznějších proroctvích. Země se připravuje na nové zrození, a to, co mnohé duše simultánně zažívají, je nové probuzení v nich samotných, probuzení do reality, jež doposud byla z velké části skryta před naším uvědoměním.

Tento velký posun vědomí bude též  velkým požehnáním, neboť duše obývající Zemi se konečně navzájem uznají  jako jeden celek a uznají i jednotu s tím Jedním, jenž dlí ve všem a všech. Božská a posvátná skutečnost, jež se nalézá za realitou fyzickou, vejde ve známost, a Země se stane zářivou a novou na svém vzestupu do většího světla.

© Julie Redstone 2009-11
http://www.lightomega.org

(Reprodukce celku nebo částí českého překladu je povolena pro jakékoliv médium, pokud je připojen odkaz na původní zdroj a tato poznámka – pro www.reiki-centrumpraha.cz přeložila Lucka K.)

 


Přidat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *