Tzolkin 25.5.2018 9 IMIX kin 61

Imix – Drak – energie podporující sílu osobnosti, zdroj života, Božská pomoc, důvěra, predispozice, síla počátku, pevnost, aktivita, sebedůvěra, pracovitost.
Když venku zuří bouře, není lepší místo než se ohřát doma u ohně v uklidňujícím objetí naší matky. Stejně tak můžeme najít útočiště v pohodlí našich myšlenkových vzorců a reakcí, když lidé, životní události nebo situace atakují naše vnímání reality. Ale stejně jako musí všechny děti jednoho dne opustit bezpečí své matky, tak i my všichni musíme čelit výzvám, abychom se vyvíjeli a postupovali po cestě duše. Dnes je velký den psychického znovuzrození: Bolon (9) – silné a pozitivní energie zjemňují dopad Imix a vedou vás k vašemu životnímu cíli.

DNES JE DOBRÝ DEN OTEVŘÍT SE NOVÉMU POČÁTKU
IMIX, TO JE POČÁTEK VŠECH VĚCÍ PŮVODNÍ TVOŘIVÉ SÍLY
Symbolika IMIX představuje prvotní mysl spící pod povrchem Země, sílu, která umožňuje povstat životu ze srdce Země. Je to symbol krokodýla, který pluje temnými vodami podsvětí a vyživuje Zemi. Prvotní obraz oceánu všech možností, které v životě vznikají. Je to nediferenciální neutrální životní síla, ani dobrá, ani špatná. Záleží jen na potenciálu záměru, kam budete tuto sílu směřovat.
Všichni narození v IMIX jsou nejblíže k prvotnímu Zdroji, v tom tkví jejich síla i jejich slabiny a musí dávat pozor, aby se nedostali do temných hlubin, snadno ovlivňují Kolektivní Vědomí. Jsou velmi pracovití, kreativní a inovativní. Vynálezci, vizionáři. Mají silný mateřský a ochranitelský instinkt.
***
Jsem Imix, Strážce Brány všech počátků. Kde je konec, je i nový začátek. Dnes je den nových počátků, dnes se otevírají nové dveře. Udělejte si čas zamyslet se, co jste v poslední době dokončili. Může to být velký projekt nebo rozloučení s milovaným člověkem nebo to může být tak jednoduché jako dokončení mytí nádobí po večeři. Jak se cítíte, když ukončíte nějaký úkol nebo událost?
Vyberte si jeden úkol, který jste dokončili a soustřeďte se na dnešní den. Jaké dveře se otevřely v důsledku ukončení této činnosti? Jak se cítíte, když jste ukončili tuto událost nebo úkol? Máte dobrý pocit z dobře vykonané práce? Máte pocit radosti nebo zoufalství? Jste připraveni pustit všechny vazby na minulé události a neustále se pohybujete vpřed? Mnohokrát je s koncem spojený pocit viny. Jste od mládí školeni, abyste si hledali nové cíle. Často se ale stává cíl důvodem pro dělání nějakých skutků, zatímco přicházíte o mnoho během cesty.
Doporučujeme vám věnovat každý okamžik tomu, co se právě děje kolem vás. Když myjete nádobí a uklízíte po večeři, pociťujete vděčnost za dostatek jídla? Při jídle, za které jste zaplatili, myslíte na rostliny a zvířata, která věnovala život, abyste mohli mít potravu? Myslíte na ty, kteří se podíleli na úpravě, přepravě nebo prodeji těchto potravin? Při jídle děkujete všem, kteří ho připravili? Přemýšleli jste někdy kolik dělníků a výrobců nádobí tráví čas vytvořením talířů a jiného nádobí? Myslíte si, že je dobré poradit se s tělem, co potřebuje? Myslíte na vědomé žvýkání potravy, abyste pomohli procesu trávení a předali potřebné živiny na podporu zdraví?
Když myjete nádobí a uklízíte kuchyň, kde jsou vaše myšlenky? Zaměřujete se na budoucí události? Přemýšlíte, co budete dělat po zbytek večera? Jste stále v okamžiku přítomnosti? Děkujete za požehnání jídla, které máte kolem sebe?
Je důležité věnovat pozornost ukončování cyklů, bez ohledu na to, jak triviální se mohou zdát. Máte radost, když nacházíte uspokojení a máte radost ze všech věcí? Mnozí z vás odstartují nějaké úkoly s cílem dokončit je, ale nemáte žádnou radost podél cesty. Když dorazíte na konec, existuje jen pocit spěchu, jak se dostat k dalšímu projektu. Tak se to učí i ve škole. Úkoly, termíny, úkoly, termíny..…. den za dnem. Když jste ve škole něco nedokončili včas, byli jste potrestáni špatnou známkou bez ohledu na to, jak dobrý výsledek byl. Stejně tak filtrujete svůj pracovní život.
Opět jsme se dostali k termínům a jejich plnění. Termíny, termíny, termíny…. a kvalita?… nevadí…. důležitý je termín! Hlavním cílem se stal termín. Často nemáte čas podívat se, co jste vytvořili, protože jste tlačeni novými lhůtami. Mnozí, zejména v obchodním světě, žonglují několika termíny najednou. Není divu, že tolik lidí umírá na stres. Není divu, že vám chybí v životě radost. Nemáte ani čas zastavit se a přivonět k růži. Ti z vás, kteří se vzdálili od přírody, mají těžké časy, protože příroda regeneruje a léčí. Najdete zde klid a rovnováhu.
Podívejte se na les a přírodní divy světa. Příroda nemá žádné termíny. Semena ví, kdy mají klíčit. Listy ví, kdy mají opadat. Ptáci vědí, kdy musí migrovat. Medvědi vědí, kdy je čas na zimní spánek. V přírodě se můžete dozvědět mnoho. Ztište svůj vnější svět a vstupte do svého vnitřního světa. Je to způsob, jak se stát vyrovnanější. Najděte způsob, jak být více v souladu s přírodními cykly. S příchodem technologií stojí váš svět mimo rovnováhu.
Pojďme se na chvíli podívat na staré zemědělce, ještě, než je ovládly korporace. Vstávali za svítání, dali si dobré výživné jídlo. Časně se vydali na pole, dýchali čistý a čerstvý vzduch. Vždy byli k dispozici, když bylo potřeba pomoci sousedům, ať už to byla stavba stodoly nebo orba pole. Sdílení nástrojů a zvířat pro práci bylo samozřejmé. Večer, když slunce zapadlo, šli domů. Rodina žila společně jako celek, obvykle byly v domě čtyři generace, z nichž každá měla co dělat. Nebyl stres ani nutnost utíkat do města za zábavou. Rodiny znaly sousedy. Děti uměly pečovat o zvířata a pěstovat jídlo. Zábavu prožívali všichni prostřednictvím vlastní hudby a umění.
S příchodem průmyslového věku se zemědělci vzdálili pěstování v souladu s přírodními cykly jako například odpočinek půdy v zimním období, předpovídání počasí apod. Začali používat herbicidy a pesticidy, skleníky a jiné způsoby nepřirozeného pěstování a produkce potravin.
Vaše potraviny jsou nyní plné toxinů, ovoce a zelenina je přepravována tisíce kilometrů z místa, kde se pěstuje, prochází nepřirozenými způsoby zrání a skladování. Kolik zemědělců se uživí z jejich vlastní půdy? Velmi málo. Většina z nich je nucena pěstovat monokultury, což zatěžuje půdu, snižuje obsah živin a minerálů nezbytných pro vaše zdraví.
Pak jsou potraviny odvezeny do zpracovatelských podniků a dále ničeny. V době, kdy se jídlo dostane na váš stůl, nemá žádné živiny, životní sílu a je ozářené. Hodně z toho, co dnes každý z vás konzumuje, je nejen toxické, ale nepřirozené. Existuje hodně obezity z ukládání těchto toxinů. Tělo neví, co má s nepřirozenými látkami dělat. Ucpává se tělo, játra, buňky.
Proč jsme se dostali k této tangentě? Chceme vám ukázat, jak důležité je věnovat pozornost tomu, co se kolem vás děje. Začali jsme tento dialog mytím nádobí, které je docela nepatrnou částí vašeho života a v jistém smyslu je to tak. Nicméně když budete každý večer mýt nádobí a věnovat pozornost aspektům, o kterých jsme mluvili výše, zjistíte, jaké důležité volby se podílí na vašem jídle.
Kolik času věnujete práci? Je vaše práce prospěšná nebo je jen prostředkem k dosažení cíle, který stejně nakonec nepřijde? Kolik času vám zabere příprava, cesta do práce a nacházíte v ní uspokojení a radost? Pokud je procento nízké, doporučujeme najít si jiný způsob, jak podporovat sami sebe. Mnozí z vás jsou plni strachu ze změny zaměstnání nebo jiných oblastí, protože jste závislí na odměně a očekávání druhých.
Existuje mnoho lidí, kteří udělali ve svých životech velké změny. Rozhlédli se a zjistili, jak neuspokojivé se jejich životy staly. Objevili, že jsou zaháknutí v systému, který s nimi zachází jako s roboty. Byli okradeni o celoživotní úspory pro špatné hospodaření s jejich finančními prostředky službami, které jsou v jiných společnostech zdarma. Mnozí jsou osamělí, protože žijí daleko od domova a svých Milovaných. Ztratili jste smysl kmene a zapomněli, jak se podělit se sousedy.
Mnozí jste příliš spojeni s technologiemi, které vás obklopují. Kolik televizí můžete sledovat najednou? Proč potřebujete v domácnosti patery hodiny? Je tak těžké jít do jiné místnosti a vyhodit odpadky, než vlastnit šest odpadkových košů? Rozhlédněte se kolem sebe, kolik máte věcí, které používáte? Možná je chcete používat, ale jste tak zaneprázdněni vyděláváním peněz na jiný dům nebo auto, které je větší a lepší. Udělat krok zpátky a objevit, kdo opravdu jste, může nějaký čas trvat.
Najděte odvahu vylézt z krabice a kultivovat své sny z dětství. Když jste byli malí, věnovali jste spoustu času snění o věcech, které chcete zažít nebo dokázat. Ale bohužel dnes máte moc práce nebo někdo zadupal vaše sny. Najděte si čas přemýšlet o svých snech, které jste odsunuli na druhou kolej. Jsou stále platné? Chcete stále objet svět na motorce nebo vylézt na Mount Everest? Toužíte stále po srubu s bílým plotem na kraji lesa? Co vám brání ve splnění těchto snů? Doporučujeme podívat se zblízka na své sny a najít způsoby, jak je uskutečnit. Neposlouchejte lidi, kteří jen mnoho mluví. Jděte kupředu.
Vyhledejte ty, kteří vystoupili z krabice a pohnuli svými životy kupředu. To jsou lidé, kteří vás budou podporovat nejvíce, protože již prošli lisováním svých vnitřních strachů a výsměchem lidí kolem nich. Můžete být ohromeni, kolik lidí vám může zprostředkovat zkušenost, kolik měli pocitů nelibosti, ale i pocitů radosti a pocitů naděje, že jednoho dne i oni možná jednou najdou v životě svobodu.
Možná budete muset i vy provést velké změny jako ukončit vztah, přestat chodit do kostela, změnit zaměstnání, přestěhovat se. Každý z nich měl velkou odvahu, ale odměna velmi stojí za námahu. Pokud nejste připraveni dělat velké změny, začněte tím, že budete snít. Mnozí máte dar představivosti, a to je základní stavební kámen pro velké změny.
Pokud si to dovedete představit,
můžete to cítit,
pokud to můžete cítit,
můžete to vytvořit.
Mějte odvahu kráčet vpřed! Objevte moudrost života v přítomném okamžiku, dávejte pozor na to, co se kolem vás děje. Všechno je doslova postoj. Pokud nejste spokojeni, neobviňujte ostatní. Vy jste zvolili kódy přesvědčení, které řídí vaši loď a všechno, kde se nacházíte.
Přemýšleli jste někdy, jak je možné, že někteří lidé mohou druhým odpustit velké prohřešky nebo proč jsou šťastní bez ohledu na okolnosti, ve kterých se nachází? Je to proto, že se naučili být zodpovědní za své jednání a umožňují ostatním, aby byli zodpovědní za své jednání. Promluvte si s těmito lidmi a učte se od nich. Jsou to vaši největší učitelé. Doufáme, že až budete příště mýt nádobí, vaše mysl se rozšíří do bodu, kdy budete vědět, že všechny věci jsou možné a že vaše štěstí a radost jsou opravdu dar a právo od narození.
FREKVENČNÍ REZONANCE – aktuální sebe-určení
(galaktické energie> vlastní vibrace)
Obživa, důvěra, víra….
DRAK bez ohledu na doprovodný Tón přináší vždy otázky důvěry. Dny označené tímto Znamením se dotýkají pole Stínů, a mohou se projevit strachem, bezmocí, ztrátou, MACHO postojem, nebo namyšleným egem. Jelikož DRAK symbolizuje svět hmoty, pod vlivem energie Stínu se může projevit silným impulsem k postranním úmyslům (nadvláda, lakota, chamtivost). Pozitivní dopad IMIX se projevuje jako OCHOTA JEDNAT, AKTIVITA, NADŠENÍ, SEBEDŮVĚRA, SEBEÚCTA. Energie dne může zdůraznit poskytování „mateřského tepla“, péči a klid. Otázky, kterým DRAK přikládá zvláštní význam, jsou otázky matérie, otázky obživy, stejně jako radosti ze života.
9. TÓN NAVÁDĚCÍ SÍLY – SÍLA USKUTEČNĚNÍ
DEVÍTKA naznačuje vědomý start do vysněného cíle. Ztělesněte moudrost a Mistrovství, kterým chcete vyjádřit vaše pozemské Bytí. Uvědomte si, že JSTE, než, že byste CHTĚLI BÝT. Buďte ten, kdo ozáří svým Světlem ostatní. VY jste přítelem lidstva. VY přinášíte nové vize světa. Ve VÁS spočívá síla dokončení. Už jste nalezli klíč k naplnění? Pokud se otevřete tomu, co je NOVÉ, automaticky se rozpustí STARÉ vzorce, které neslouží vašemu vývoji. Přijměte propozice DEVÍTKY a připravte se na velký skok ČASEM. V tomto cyklu se bude shodovat PROSTOR s ČASEM, roztaje minulost i budoucnost. Buďte připraveni poznat velké tajemství SÍLY USKUTEČNĚNÍ.
ZAPOJTE SE DO TAJEMSTVÍ VELKÉHO MYSTÉRIA
UKAŽTE, ŽE ŽIJETE NA ZEMI
V Tónu DEVÁTÉM se rozněcují všechny nápady, inspirace, touhy zlepšovat. Dny s Tónem DEVĚT hrají klíčovou roli v každé Vlně. Síla inspirace obsahuje nové podněty pro jednání, a na druhé straně spaluje těžké karmické pole. K DEVÍTCE je třeba přistupovat se zvláštním respektem a úctou. Doporučujeme využít energii tohoto Tónu k uzdravení starých případů a ukončení dlouhotrvajících sporů.
Energie přinášející nový život, pohyb vpřed. Bolon (9) umožňuje nahlédnout do realizace současných vizí, plánů a akcí. Je to velmi pozitivní číslo, den je často využíván ke slavnostem, obřadům, svatebním obřadům a rituálům. DEVĚT je považováno za ČÍSLO ŽIVOTA a spojováno s lidským těhotenstvím a se ženami. Někteří mayští učitelé ho spojují s devíti kroky, které jsou nutné pro stavbu domu, s devíti etapami pěstování a sklizně plodin, devíti vesmírnými cykly, devíti poschodími pyramidy. Číslo DEVĚT je symbolem ženy a ženského Universálního Principu.

Přidat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *