Aktuálně na nebi…

Mars tváří v tvář Venuši

Je tu celkem důležitý den. Venuše se setkává se severním uzlem ve znamení Lva a Mars na oplátku s jižním ve Vodnáři. Obě planety jsou tedy spolu v opozici. A že je ta pozice tentokrát pořádně podepřená lunárními uzly! Každá opozice se týká dialogu, hledání koncenzu, balancování na hraně možného a chtěného. Ale také spojování a slučování protikladů.


Setkávají se tu a jsou doslova (asi okolnostmi, možná i těmi vnitřními) vede i k dialogu vnitřní muž a vnitřní žena. Muž a žena obecně. Mužský a ženský princip. Ptáme se sami sebe, nakolik dovedeme plnit svá přání a jak umíme zacházet s tím, co jsme získali.

Jsme stavěni do konfronatce se svými protějšky, lhostejno-li, zda v domácnosti, v práci, na ulici nebo na Facebooku. Postaveni před hotovou věc. Budeme si stát za svým a nebo umožníme tomu proti nám, aby se také podílel na našem bohatství a štěstí? Budeme trvat na svém, byť prosaditelném plánu a nebo se shodneme na nějakém jiném, ale udržitelném?

Venuše i Mars jsou v pevných znameních, jedná se tu nikoli o nové věci, nejde ani o výklad a interpretaci toho, co probíhá. Zasaženo je tu jádro věci. Naše témata, která jsou pro nás důležitá, protože charakterizují naše schopnosti a dovednosti, týkají se toho, co nás charakterizuje, co je nám vlastní, co nás živí.

Jižní uzel v konjunkci s Marsem ve Vodnáři nás směřuje k tomu, že bychom měli umět (a to i sami před sebou, nepochybovat tedy) vlastní stanovisko, postoj, důvod a motivaci pro to, co děláme, co prosazujeme a čím se zabýváme. Měli bychom být nezávislí, pravdiví, sví, ale otevření všemu z okolí. Vždyť co nás může ohrozit, když jsme stabilní v pravdě?

Severní uzel v konjunkci s Venuší je ve znamení Lva. Je třeba dát najevo naše přání, plány. Je dobré začít tvořit nové věci, všude tam, kde cítíme podporu a kde vidíme spojence. Je dobré začínat nové věci, témata, práce, novou tvorbu, objevovat nové lásky a zájmy i záliby. Jak vidíme a tušíme, potřebujeme pro to právě tu nezávislost, která zajistí to, že neuhneme a dovedeme udělat v danou chvíli vše, co je třeba.

A je tu ještě jedno velké téma. Neptun ve znamení Ryb se na 17. stupni zastavil a otčí se. Bude zpětně procházet tímto znamením několik měsíců. Doslova se tak mění nálada ve společnosti. Ale i naše konkrétní a specifické pohledy na některé věci, lidi, záležitosti a témata. Zjišťujeme, že přeci jen může být leccos jinak, že jsme neviděli, nepoznali, nepochopili. Nyní už to vidíme a tak máme šanci sladit myšlenky a skutečnost a změnit některé své postoje!

Celé směřování velmi urychlí velký vodní trigon, který vzniká mezi Merkurem v Raku, Neptunem v Rybách a Jupiterem ve znamení Střelce. Je tu příležitost jinak mluvit, v jiném kontextu jednat i jinak pohlížet na všechno to, co se děje kolem nás.

Ondřej Habr


Přidat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *