Petra Nel Smolová

Konec a začátek

Na počátku týdne ještě doznívá harmonická konstelace milosti, empatie a požehnání.
Slunce v opozici s Plutem 9. – 17. 7. začne přebírat pomalu svůj vliv, kdy Světlo – Slunce ozáří mocenský princip v nás. Objeví se touha po moci, vládnutí, mít věci pod kontrolou a tendence k destrukci. Snadno podlehneme bezmoci, smutkům a pocitu konce. Nebo se ve vnějším světě objeví potřeba skoncovat s něčím, co již není funkční. Omezení, které nám bylo nastaveno nějakou autoritou či společností, budeme vnímat jako velkou zátěž, která vede k pocitu bezmocnosti.
Pocit, že s něčím nemůžeme hnout. To nás vede dostat se ke svým silám, které používáme jen v krizové situaci. Toužíme po zásadní změně, což nás vede k přerodu. Můžeme se tak podívat do hlubin svého nevědomí, kde nám naše vnitřní autorita nastavila nějaké omezení, kterému podléháme v situacích každodenního života. A protože si toho nejsme vědomi, zviditelňuje se náš program v reálných situacích, abychom byli vedeni ho odhalit a přetvořit. Přerod, transformace. Je potřeba něco nechat za sebou, odpoutat se od minulosti. Tento čas je ideální k regresním terapiím, ukončení, uzavření.

Venuše vstupuje do znamení Panny 10. 7. a vytváří Velký trigon s Uranem a Saturnem v Kozorohu do 18.7. – napomáhá s láskou rozpoznat detaily nedokonalosti a tím se osvobodit. Příznivá doba pro vztahy, kde se ujasní budoucnost vztahu. Partnerské vztahy se oživí, dostanou novou jiskru, náboj a zároveň se upevní. Snadno v tomto čase rozpoznáme, co je života schopné a plodné do budoucnosti. Kde láska je a kde to bylo jen poblouznění. Ženský princip „určuje“ nebo spíše cítí, co má dobrý zárodek, aby mohlo být dáno do života. Kde ženský princip necítí lásku, pevnost a budoucnost, bude ukončeno – vztahy, přátelství, spolupráce, plány atd. Ano, více to půjde přes ženy. Ony budou projevovat případnou nespokojenost a rozhodování, že dále do něčeho nechtějí investovat energii. Kde ucítí, že to má budoucnost, budou investovat hodně energie, nadšení, lásky a péče. Projeví se více hravosti a kreativity.

Venuše se dostane do harmonického aspektu s Jupiterem, což podpoří radost, naplnění, hojnost, tvořivost a lásku. Jupitere podporuje vývoj a expanzi. Ženy by proto měly dát na pocit a pokud necítí, že je naplněno a má to budoucnost, měly by mít sílu to ukončit. Ať se to týká vztahů, či projektů. Pokud cítí opak, pak by měly věnovat veškerou pozornost a péči k rozvíjení. Venuše v Panně pomůže odhalit detail nedokonalosti v projektu, vztahu a může být odstraněna jen nějaká část, která je potřeba transformovat. Je proto důležité otevřeně komunikovat. Ubrat vliv logiky a analýzy, kalkulu a domněnek. Merkur – mysl se dostává do neharmonického aspektu s Jupiterem, což ukazuje na přehlcenou mysl, nejasnost a neobjektivita myšlenek. Snadné podléhání domněnek, nafukování a přehánění myšlenek.

Jupiter ve Štíru od 11. 7. přestává být retrográdní, působení štěstěny a expanze se tak projeví navenek. Proměna, kterou jsme vnitřně prošli během retrogradity od března 2018, se zviditelní, projeví. Při Jupiteru ve Štíru jsou to témata přijetí sama sebe se svými stíny, sexualita, proměna, transformace, regenerace, mocenské principy, manipulace, smrt a znovuzrození a schopnost změny.
Jestli jsme měli pocit, že nás opustilo štěstí, naděje a víra, tak v této době se nám do života navrátí. Vychází ze sklepení na světlo, do projevení.

Novoluní v Raku nastává 13. 7. v 4:48 hodin v harmonii na Jupitera, Neptuna a opozici Pluta.
Je to velmi mocné novoluní. Celý horoskop ukazuje na proces smrti a znovuzrození, hluboké regenerace a přílivu velké síly. Je dobré, že prochází v době spánku, ticha, těsně před svítáním.
O to více bude pracovat. Jestli můžete zůstaňte v běžném režimu, aby mohlo projít novoluní právě ve spánku. Nebezpečím je, že se této velké síly bude chtít chytit mysl a kdybyste se chtěli záměrně probudit k využití síly novoluní, zamezíte důležitému procesu. Vaše vědomí, mysl, není schopna ve všech rovinách využít potenciál novoluní. Když člověk spí, pracuje Duše a ta umí využít potenciál této síly. Pokud se probudíte sami od sebe, je to v pořádku. Nechte projít pocity, emoce, které se objeví. Ve spánku se mohou objevit živé, léčivé, jasnovidné sny. Důvěřujte moudrosti své vyšší bytosti v sobě a moudrosti universa, že se stane, tak jak má.
Můžete si před spánkem požádat modlitbou: „Můj Bože, dovol mi vejít dnes večer do Tvé školy Lásky, Moudrosti a Pravdy, tak abych se mohl naučit, jak sloužit Tvému záměru, jak pomáhat tomu, aby Tvé království a Tvoje Spravedlnost mohly přijít na svět.“

Zůstanu trochu tajemná, protože jinak bych krmila vaši mysl, představivost a domněnky. Jen vám prozradím, že může něco zásadního ve vás zemřít, aby mohlo být zaseto nové semínko.

Tady se hodně projeví, kdo dokáže být v hluboké pokoře a odevzdanosti.

Požehnaný týden, s láskou Nel

Děkuji. Petra Nel a realizační tým.

Upozornění:  Text je možné v nezkrácené a neupravené podobě dále kopírovat a rozšiřovat nekomerčním způsobem.

autor článku: Petra Nel Smolová – www.astrologiepetranel.cz