Prožívání

Slunce je 17. – 22. 7. v opozici s Černou lunou. Zviditelní se zodpovědnost – nezodpovědnost, musím – nesmím, řád – neřád, dítě – stařec, naděje – strach. Zviditelní se, kde jsme dozráli a dospěli a kde ještě ne. Jsou důležité pocity, protože je tendence prožívání zavřít, jednat jako stroj. Ukáže se nám tíha bytí, pokud ji ve svém životě žijeme. Projeví se strach a vztah k autoritám. Tento aspekt zviditelní určitou dětinskost, která se projeví přes ego. Malé uražené dítě, které si vynucuje nebo naopak tvrdý dospělý, který plní své povinnosti. Uprostřed je člověk, který přiznává své pocity a přijímá svou zodpovědnost. Budeme přecitlivělí, snadno se nás něco dotkne a náš egoušek velmi razantně zareaguje.
V tomto týdnu se mohou objevit zranění, která si hned neuvědomíme, pokud popřeme své city a nepojmenujeme si je. Mohou tak do budoucna být příčinou důsledku – zásadního obratu v životě, možná osudové chyby. Pokud přiznáme, že se nás něco dotklo, co cítíme, tak nemusíme své „ponížení, odmítnutí, bolestivý pocit“ vyrovnávat na úkor něčeho nebo někoho.  Buďte proto bdělí, pravdiví a otevření.
Koncem týdne se začne projevovat dynamický aspekt Slunce kvadratura Uran, který bude v plné síle v dalším týdnu. Zrychlení času, událostí, spěch, časté změny a vnitřní napětí. Stres, kterému v této době snadněji podléháme, lze uvolnit sportem, fyzickou prací či dynamickou meditací. Nejdříve je potřeba ze sebe dostat napětí přes fyzický pohyb, přes hlas a pak teprve jít do meditace, do klidu. Aspekt přináší rychlost, pravdivost a schopnost projevit své pravé Já.

K tomu se dostává další aspekt – retrográdní Mars se dostává do neharmonického aspektu s Uranem. Tento aspekt se opakuje z druhé poloviny května 2018. Navrací se nám nějaké téma, rozhodnutí, které jsme v té době udělali. Mars je retrográdní, což nás vede k přehodnocení těchto rozhodnutí, činů a událostí. Červencové novoluní odstartovalo proces (smrti a znovuzrození) konce starých programů, vystoupení ze starých reakcí a ukončení všeho, co již není života schopné. Dostane se nám proto pochopení, uvidění toho, co jsme ještě v květnu nebyli schopni rozpoznat, uvidět. Nový pohled umožní nové řešení. Tento aspekt vzhledem k tomu, že je dynamický, přinese hodně napětí, nervozity, neklidu a podrážděnosti. Velký příliv energie bude způsobovat výbuchy emocí – vzteku, lítosti, objeví se nespavost. Energie Urana s Marsem přináší rychlost až zbrklost, odvahu, ale i sklon k riskování, hlavně rychlou jízdu. V této době je potřeba velké opatrnosti na silnicích a zejména udržení pozornosti. Lidé budou nepředvídatelní, a to nejen na silnicích. Tento aspekt bude nejsilnější v příštím týdnu a v prvním týdnu srpna. V tomto týdnu ucítíme nástup zrychlení času, událostí a změn. Objeví se technické závady, předpokládám také velké výkyvy počasí, velká horka se silnými bouřkami. V tomto týdnu ještě máte šanci svůj čas plánovat, ovlivnit, realizovat své plány, využijte čas k přípravě na energeticky bouřlivé a hektické dva týdny, přestože tento revoluční aspekt bude působit až do 2. 10. Procházíme osvobozením od „starého“ ega, vůle a konání. Energeticky přichází velmi silná energie, která vstupuje v impulzech do všech rovin jemnohmotných těl a též do těla, do buněk, do hmoty. Naše svobodná vůle má určité meze. Vždy na určitý čas dostaneme volné pole působnosti a prozřetelnost pozoruje, jak umíme se svobodnou vůlí zacházet a jak jsme se vyvinuli. A v určitém čase vstoupí do hry, aby udělala pořádek a postavila vše na své místo a určení.

Objeví se proto určitá překvapení, změny a nové situace, které jsme neměli v plánu. Ne vůle má, ale vůle vyšší se projeví a ta ví, co je pro nás všechny nejlepší. Proto důvěřujte! Jsme vedeni k tomu, abychom vystoupili ze své komfortní zóny a reagovali autenticky, pravdivě. Určitá „překvapení“ se dějí proto, abychom naučené reakce, které standardně používáme, nemohli použít a abychom reagovali pravdivě.

K čemu všemu to vede? Je to trénink, jak se naučit být v chaosu a neklidu zatímco v našem středu panuje mír – universum – božské vědomí. Svět, hmota, kolektivní vědomí se proměňuje a my jsme vyučováni, jak projít procesem transformace s láskou a mírem bez utrpení.

Objevují se negativní předpovědi, co vše se stane, a tyto předpovědi zbytečně tvoří shluk energie, která roste a je posilována strachem lidí, těch, kteří na to reagují. Tím se vytvářejí katastrofy, které se projeví v realitě. Pokud by člověk tyto myšlenky netvořil, tak se nemusejí dít. Pokud dokáže v sobě udržet pocit bezpečí, důvěry a míru. Je proto velmi zásadní udržovat si v sobě optimistickou mysl, důvěru a pochopení celého procesu, který prochází. Můžete využít každý den techniky meditace, modliteb, afirmací atd.

Je možno energii využít k procesu osvobození se od starých zátěžových vzorců a situací. K možnosti projít osobní revolucí. Aspekt Urana a Marse má v sobě i přímost, pravdivost a prozíravost.

Máte možnost veškerou energii využít pozitivně pro svůj život. Počítejte s tím, že nezůstane kámen na kameni a vy se stanete novými lidmi s novou perspektivou.

Harmonický aspekt mezi Saturnem a Uranem (do října 2018) ukazuje, že vše, co se děje, vede k nové struktuře. Opustit zátěžovou minulost, vzít si z minulosti ponaučení, pochopení, zkušenosti a uctít ji. A směřovat k novým možnostem, zkušenostem, které mají změnit hodnotový systém lidstva.

Harmonický aspekt Jupitera a Neptuna (do 30. 9. 2018) je o milosti, důvěře a možnosti spojit se s jemnohmotným světem, vnímat andělské bytosti kolem sebe. Je zde připravenost vám pomoci. Pomoženo vám může být, pokud se ztišíte, uvnitřníte, abyste mohli vnímat, cítit a naslouchat jemnějším vibracím. Meditace nebo modlitba a pobyt v Tichu je to, co vám dodá sílu, energii a vnitřní klid.

Když v sobě ucítíte velký vnitřní zmatek, rozvibrování, paniku, udělejte toto: Postav se bos na zem, levou ruku, její dlaň otoč k zemi, zvedni pravou ruku a otoč dlaň ke Slunci. Přijímej energii Slunce skrze pravou ruku s myšlenkou – „vstupuje do mne světlo a láska“. Energie prochází rukou skrze srdeční čakru do levé paže a ruky. Energii nech vycházet ven do země skrze otočenou levou dlaň, kam odchází tvoje vnitřní rozpoložení. Nech působit tak dlouho, až levou rukou ucítíš, že Matce zemi již dáváš světlo a lásku. Proudění energie ukonči pozorností na propojení se se zemí. Uvědom si svá chodidla a vnímej propojení, sílu a pevnost země.

Radostný a plodný týden, s láskou Nel

 

Upozornění:  Text je možné v nezkrácené a neupravené podobě dále kopírovat a rozšiřovat nekomerčním způsobem.

autor článku: Petra Nel Smolová – www.astrologiepetranel.cz