Aktuálně na nebi…

19.7.2018

Slunce v Raku v opozici s Černou lunou v Kozorohu, čtvrteční kvadrát Luny ve Vahách s Plutem v Kozorohu a se Sluncem v Raku – nutnost upouštět páru, „vědomá agrese“

Slunce v Raku se dostává do přesné opozice s Černou lunou a na mě ve streamu příspěvků vyskakují odkazy jako „vědomá agrese“, hromadí se zvláštní situace plné „nedodělků“ nebo nemožnosti se dokomunikovat a na ulici mě málem smete PPL parkující stylem „ako pán“ na chodníku.
Zdá se, že přišel čas napsat něco málo o Černé luně v opozici se Sluncem a také o zítřejším přetlakovém kvadrátu Luny ve Vahách s Plutem v Kozorohu (a pátek to Lunou ve Štíru příliš nevylepší).
Černá luna v Kozorohu téměř končí ve svém znamení, 6. srpna se přesune do Vodnáře, ale v celé druhé polovině tohoto týdne ještě intenzivně pocítíme její působení, právě díky zviditelňujícímu aspektu se Sluncem.

Černá luna je planetou vzdoru, „démonických“ emocí, iracionality, škodolibé zášti nebo „špatné karmy“, je li vůbec dobré hodnotit tímto způsobem.
Černá luna v Kozorohu ale hodnotí ráda a s gustem – může prahnout po společenském postavení, dokonalé formě, absolutní výkonnosti, ale tyto sny (nebo spíš kozorožský důkladně promyšlený strategický plán) se jakoby vymykaly dokončení, pevné struktuře, spolehlivosti nebo prostě tomu, na čem Kozorozi tak rádi bazírují. Pokud se Vám následující dny až do neděle budou dít nejrůznější škodolibosti, v rámci nichž budete mít pocit, že došlo k pošlapání úcty, k vyprodukování šlendriánu, nebo prostě k strohému odbytí, vzpomeňte si na Lilith.

Na ose Slunce v Raku (cit, péče, ohleduplnost, empatie) a Černá luna v Kozorohu (tvrdost, krutost, posedlost prací a věcností) se zdá být silnější druhá ze zmíněných, je to ale právě Lilith, kdo promlouvá z pozice odpadlíka, který byl vyhnán z Ráje a přes veškerou svoji intenzitu a sílu volí praktiky vyhoštěných, zapuzených a pošlapaných. Agrese nebo vzdor pro vzdor proto nemusí být vždy nejlepším řešením a z dlouhodobého hlediska může zvítězit spíše „dalajlámovská vlídnost“ a račí laskavost a schopnost odpouštět.
Následující dny tedy bude nejspíš dobré se nevztekat, nebo brát vztek druhých s odstupem. Lilith přesto může přispět také k emancipaci, jen by byla škoda, kdyby u toho současně zbořila a zapálila celý dům i se zahradou.
Zítřejší Luna v kvadrátu s Plutem v Kozorohu souběžně přinese průchod zúženým prostorem, setkání s úzkostí nebo prostě jen potřebu mít životní události pod palcem a pevnou kontrolou, tím spíš bude dobré mít na paměti, že v průběhu července ještě řada planet (včetně Marse ve Vodnáři) couvá, a tak je vytvořen spíše prostor pro rekapitulaci a dlouhodobá rozhodnutí, zatímco šlápnutí na plyn nepřinese nutně rychlejší výsledek.
Pěkné červencové dny všem!

Zdroj: Reflexní astrologie


Přidat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *