Aktuálně na nebi…

Horoskop na týden od 23. července 2018

Čeká nás týden zcela mimořádného astrologického významu. V hlavních rolích Slunce s Lunou, tělesa nejdůležitější. Slunce nejprve změní znamení, pak vytvoří dva výrazné aspekty s dalšími planetami a nakonec se společně s Lunou postará o zatmění Měsíce historického formátu. Tak trochu ve stínu těchto událostí se ocitne Venuše, planety lásky, která během týdne také nabídne dvě spojení, ale i Merkur, jenž chystá otočku do zpětného chodu. Celkově vzato nuda v následujícím období skutečně nehrozí.

Sluší se začít tím nejdůležitějším – Slunce se v noci na pondělí posune do královského znamení Lva, tedy do znamení, které je jeho tradičním domovem, a kde se jeho síla dokáže plně projevit. A není to síla malá. Lev je pevné ohnivé znamení s ambicemi vládnout. Lev míří vysoko, proto je jasné, že mu nemůže chybět sebevědomí a kuráž. Je to showman, který rád oslňuje, v nejhorším se aspoň blýskne. Je plný fyzické i duševní vitality, takže kromě nadprůměrné tělesné výkonnosti oplývá i optimismem, velkorysostí, radostí a smíchem.

To vše se na nás Slunce ve Lvu bude v následujícím měsíci snažit alespoň částečně přenést. Časování nemohlo být lepší – léto v plném proudu, nejspíš nejatraktivnější období celého roku, jemuž vládne zábava a aktivní odpočinek. Z energie, kterou přes prázdniny nabereme, často těžíme ještě dlouho poté, což krásně dokládá jak mocné je znamení Lva. Z tohoto pohledu se tedy máme jednoznačně na co těšit, je pravděpodobné, že pocítíme vzestup životních sil.

Minimálně první týden po vstupu Slunce do znamení Lva to ale na totální pohodu nevypadá. Ve středu se totiž Slunce utká (kvadraturou) s Uranem a v pátek se postaví (opozicí) proti Marsu. Mám-li být upřímná, pod těmito vlivy může vznikat celá řada vyostřených situací. Mars i Uran jsou nepodmanivé planety, které mají své „hlavy“, o dominátorovi jakým je Slunce ve Lvu nemluvě. Tato napěťová konstelace navíc bude zvýrazněna pátečním zatměním, o němž se chystám napsat ve speciálním příspěvku. Rozhodně nechci sýčkovat, ale na 5. stupni kříže Vodnář/Lev/Býk/Štír bude živěji. Když to hodně zjednoduším, vše se dá přečkat v klidu, pokud to nebudete přehánět s prosazováním vlastní vůle, ignorací limitů a touhou po nezávislosti. Zkrátka se neberte příliš vážně, vyhnete se tím možným konfliktům.

Ve čtvrtek se Merkur ve Lvu obrací do zpětného pohybu, což nás nejspíš malinko přibrzdí na cestách i v proudění myšlenek a slov. To ale vůbec nevadí, emoce může zůstat krásná bez ohledu na to, jestli je vyslovená. Budeme spíš přemýšlivější, než mluvnější a to také mnohdy není na škodu.

Nakonec pár slov k Venuši. Ta je v první půlce týdne slabší, naopak v té druhé bude fungovat dobře. V úterý vytvoří opozici na Neptun, proto si ve vztazích a milostných záležitostech dejte pozor na klam a nepořádek všeho druhu. To se změní v sobotu, kdy se planeta lásky spojí v harmonickém úhlu s Plutem. V tomto období vznikne příležitost dát věci do pořádku, včetně starších problémů v podobě různých kostlivců ve skříních. Po snaze o nápravu se vaše vztahy mohou upevnit, prohloubit a zintenzivnit. Přeji vám další krásný týden!

Veronika Navrátilová, web – ctuhoroskopy.cz


Přidat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *