Aktuálně na nebi…

Krásné zatmění Slunce ve Lvu!

Pavlína Holancová

Dnešní zatmění Slunce je sice jen částečné, nic mu to ovšem neubírá na intenzitě a nevyhnutelnosti. K zatmění Slunce nastává vždy v době novu. V sobotu se Slunce (vědomí, král, otec, autorita) potkává s Lunou (nevědomí, kořeny, matka, původ, předci) v konjunkci přesně v 11.58 hod. SELČ. Sluneční zatmění mají tendenci vytvářet nové počátky a nové příležitosti. Obvykle jsou vzrušující, velmi pozitivní a zpravidla přinášejí nečekané zprávy. Jejich úkolem je zapálit zářivý paprsek PRAVDY. Ukázat na tu část života, kde je nám pravda skrytá. Tam pak přichází k poznání překvapivým způsobem. 

Sobotní zatmění je zaměřeno na vše, co posiluje naši JEDINEČNOST, IDENTITU, JÁDRO OSOBNOSTI. Může přinést nečekané nebo nečekaně změnu směru – seberealizace, možnosti prosazení se. Ukazuje či osvětluje místa, kde se schováváme za ostatní (rodinu, partnera, tým, společnost) a za jejich hodnoty, namísto toho, abychom dokázali prosadit své hodnoty, vlastnosti, talenty, vize. Zatmění Slunce ve Lvu má pak výrazný vliv na Slunce v individuálním horoskopu, podle toho, kde a v jakém znamení se Slunce v horoskopu nachází. Nejvíce jsou nyní podpořena Slunce v ohnivém živlu, tj. Berani, Lvi a Střelci. Výzvy naopak mohou očekávat Štíři, Býci a Vodnáři.

V centru celého zatmění se pak nachází především retrográdní Merkur ve Lvu a asteroid Pallas Athena tranzitující momentálně také Lvem. Díky couvajícímu Merkuru přehodnocujeme nápady, myšlenky, rozhodnutí z minulosti a v konjunkci s Pallas Athenou se na ně dokážeme podívat moudře a komplexněji. V kvadratuře na Jupiter ve Štíru možná ale také nekriticky až příliš optimisticky.

Toto zatmění výrazným způsobem aktivuje naše VNITŘNÍ DĚTI, a také naši imaginaci a kreativitu. Nové počátky a výzvy, nás teď každopádně vedou po cestě k tématům důvěry, tvořivosti, romantiky, hře, sportu, relaxaci, mj. Potřebujeme je zařadit do běžného života, vytvářet krásný a radostný svět kolem sebe, bavit se a tvořit. Doslova ze SRDCE cítíme příliv Lví energie, díky které  máme příležitost v příštích týdnech a měsících postupně měnit své životy. Pro některé z nás jsou okolnosti takové, že je třeba těmto tématům věnovat více pozornosti. Se Lvím zatměním Slunce na Severním lunárním uzlu odhazujeme minulost, díváme se vpřed.

Krásné zatmění Slunce ve Lvu přeje Pavlína

www.pavlinaholancova.cz


Přidat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *