Ohňový rituál Sudaršana jagna se Svámím Vishwabaladharanandou

Jagna, známá také jako Hóma, Agnihótra nebo Havan je starodávná, očistná ohňová ceremonie zmiňovaná na několika místech ve Védách, která byla praktikována před mnoha tisíci lety rišii. Jagna je velmi mocným nástrojem transformace karmy, kterou člověk nahromadil během mnoha svých životů, nástrojem očisty člověka, životního prostředí a matičky Země.Jagna se provádí ve speciálním „ohništi“ tvaru převrácené pyramidy. Do ohniště se vkládá sušený kravinec, který se v Indii dodnes používá při dezinfekci. Postupně se přidává ghí a směs rýže s devíti druhy semen a bylinami. Všechny tyto přírodní substance se v ohni průběžně spalují a vytváří se velmi očistný a vyživující kouř, který se uvolňuje do atmosféry.

V průběhu rituálu jsou recitovány védské mantry v sanskrtu. Vědecké studie dnes dokazují, že védské mantry jsou vibrace (neboli „kmitání“, které podrobně popisuje fyzika), jejichž recitování má příznivý vliv například na emocionální zdraví lidí. Védské spisy uvádí, že se nad ohništěm vytvoří kanál sahající do výšky 12 km. V této výšce se nachází pránická energie, kterou potřebuje k životu každý živý organizmus. V dnešní době z důvodu znečištění atmosféry zplodinami nemůže tato životní energie volně proudit na zem. Provádění jagny však umožňuje, aby pránická energie mohla procházet až na zem. Když dosáhne jagny, vytvoří energetické pole, které posiluje rostliny, lidi a všechny živé organizmy, chrání je před nemocemi a uvádí vše ve svém okolí do harmonie (viz obrázek).
Pozitivní vlivy jagny
Mezi vědecky prokázané účinky jagny patří obnova mozkových buněk, kůže, čistění krve a podpora oběhového systému, odstranění neduhů dnešní uspěchané doby, jako jsou stres, neuróza, deprese, drogových závislostí i alkoholismu. Oheň má zklidňující účinek na lidskou psychiku a přináší radost.
Spalování léčivých bylin v průběhu jagny pomáhá neutralizovat a čistit atmosféru, mění ji na vyživující a léčivou. Z atmosféry odstraňuje choroboplodné zárodky, snižuje škodlivé chemické látky ve vzduchu, jako jsou NOx a SOx, a také snižuje množství částic ve vzduchu škodlivých pro dýchací systém.Jagna a popel z jagny čistí vodu a odstraňuje z ní patogeny. To dokázali němečtí vědci v pokusech, při kterých došlo k 81% snížení bakterií ve vodě. Pozitivní přínosy jagny byly prokázány i v oblasti zemědělství, kde přináší revitalizaci a zno-vuoživení půdy, vyšší výnosy, lepší odolnost půdy i rostlin vůči chorobám a lepší kvalitu produktů.
Nejvyšší jagnou, je Sudaršana jagna, která je vedena přímo k Pánu Nárájenovi. Název této jagny je odvozen od Sudaršana čakry, která je nejvyšší zbraní ve stvoření. Je to zbraň Pána Nárájeny, kterou drží ve své pravé ruce. 
Důkazy manifestace Božstev v jagnách vedených Svámím Vishwabaladharanandou a dalších jagnách Bhakti Margy: 
Na těchto fotografiích byli zachyceny manifestace Božstev, která se objevila při  jagnách, které vedl Swami  Vishwabaladharananda v roce 2017 a v jagnách provedených v rámci Bhakti Margy po celém světě.
 
Sudaršana jagna pozitivně působí přímo na lidi, kteří jsou přítomni rituálu a současně také na okolní prostředí a celý svět. Tuto jagnu lze provádět pouze s mimořádným svolením a požehnáním Paramahamsy Šrí Svámího Vishwanandy, které obdržel Svámí Vishwabaladharananda.
Sudaršana jagna je velmi silná a transformuje nevědomost, negativitu, nemoci a karmu – PROTO JE VELMI OČISTNÁ. Pomáhá vyčistit a odstranit nevysvětlitelná lidská utrpení.
Termín: 18. 8 2018 od 12.00 hod
Program: Ohňový rituál Sudaršana jagna se Svámím Vishwabaladharanandou
Registrace nutná: ZDE
Další informace: sudarsanajagna@bhaktimarga.czwww. bhaktimarga.cz/events

Hlavním záměrem jagny je pozvedání vědomí. Pročištění našich myšlenek, přivádění Světla do našich životů. Nejen pro ty, kteří se rituálů účastní, ale pro lidstvo jako takové. Pokud se zúčastníte tohoto či jakéhokoliv védského obřadu (správně vedeného), pocítíte to na sobě velmi významně psychicky i fyzicky. Oheň je silný transformační prvek – přetavuje. Tak jako fénix shoří, aby mohl povstat z popela, i vy se ohnivým rituálem přetransformujete.

Máte-li pocit, že se motáte v bludném kruhu, že nedokážete vystoupit z některých svých silných mentálních či emocionálních vzorců; trápí-li vás nějaká fyzická nemoc nebo se prostě jen potřebujete od něčeho radikálně očistit, neváhejte…

Sofie Natarani


Přidat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *