Aktuálně na nebi…

Ondřej Habr

Podzimní rovnodennost

Tentokrát se rovnodennost ponese ve znamení smíření. Však Luna je ve znamení Ryb, kdy se tak důležité stává nedůležitým a naopak vyvstávají jiné, často dost univerzální hodnoty, které se připomínají a dávají nám najevo, že je důležité je zastávat a ctít.

A skutečně, v některých oblastech vyprchává motivace, často přemýšlíme o tom, zda nás daná záležitost vlastně zajímá. Jako by se tu vařil guláš. Tak podobně realita rozsakrovaná na elementární kousíčky se pohybuje a víří. Do souvislostí a spojitostí se tak dostávají fakta a záležitosti, jež jsou si jindy na hony vzdáleny. Zrovna tak třeba i lidé nebo jejich postoje. Cizí je často adoptováno za vlastní, cizorodé je přijato. A to, co nás dlouho zajímalo, je vyvrhováno k okraji pozornosti.

Stejně tak osud může zamíchat kartami a ukázat nám, že nic není napořád. Jistě, karty jsou cinklé, ale kdo by se tomu divil. Na stranu druhou i my nemusíme jen pasivně přihlížet jednostranné hře a můžeme se pokusit trumfnout. Udělat něco, co vybočuje z pravidel daných vývojem věci a ukázat svůj zájem a své kvality.

Rovnodennost čekejme již o čtvrté ráno. Poslední letní den bude krátký. Loučí se tu nekonečné léto, léto, které si nejspíš budeme dlouho pamatovat. Mars ve Vodnáři nám doslova zatopil. zatopil i našim ambicím, vyšlo nám totiž to, co jsme nečekali, stálice dění zklamaly a přání se splnila docela jinak. Orientovali jsme se na základní otázky, na to, co potřebujeme k životu, na to, co potřebujeme mít vyřešené. Jak to dopadlo, to vidíme až v těchto dnech zúčtování.

Nic nového nepřijde, informace, emoce, indicie. Mysteriem rovnodennosti je rozhodování. A to je teď na pořadu dne. Slunce vstupuje do znamení Vah. je to znamení spojování, propojování. Pevných svazků. Poselství o spojenectví. Znamení, pod jehož symbolem hledáme harmonii, vyrovnání (se). Zlatý věk. Jistě, ten zlatý čas nám nadejde hned poté, co dáme do pořádku své věci. A začneme sami sebou, v obraze a odraze pak bude následovat to další.

Úkolem Slunce ve Vahách je co nejlépe vyjádřit pro nás po svém to, co považujeme za nejvyšší štěstí. Čas Vah je svědectvím o nás samotných. Informací pro ty, kteří nás obklopují. Vzkazem pro ty, se kterými se spojujeme.

Tentokrát je ekvinokční Slunce bohatě aspektováno. V konjunkci s Merkurem (čekejme aktivní a pohyblivý podzim, kdy se bude mnohé diskutovat a řešit). V opozici s Chironem v Beranu (příležitost poléčit si ve spolupráci své bolístky a rány, nalézt vlastní přirozenou aktivitu a chuť iniciovat potřebné procesy). V kvinkunxu s Uranem v Býku (zájmem o tvoření a chuť nenechat věci jen tak být, uvidíme možnosti, jak zlepšit svůj materiální stav i vlastní spokojenost tím, že se něčemu vyhneme a jiné zas přijmeme jako svou životní doktrínu). V trigonu s Marsem a jižním uzlem ve Vodnáři (lze dokončit a uzavřít nejen záležitosti letošního léta, nedovolit, aby se dál dělo to, co nechceme). Jak vidno, podzimní úkoly jsou celkem důležité, bohaté a o motivaci k nim je též postaráno. Čekejme tak změny v chutích se angažovat v životě v různých jeho sférách. Něco ukončíme, jiné otevřeme. Spontánně, aniž bychom to dopředu věděli a signalizovali. Budou i výkyvy nálad, překvapí nás i naše okolí. Silné budou motivace směřující ani ne tak ke změnám, jako ke klidu a zajištění vlastních hodnost a bezpečí. O tom posledním svědčí i kvadratura Slunce s Merkurem a Saturnu v Kozorohu. A asi se tak bude dít dost neodborně a za každou cenu.

Takový bude podzim a v podobných energiích se ponese jeho první den. Pamatujme na to, že jak začneme, tak budeme i pokračovat. Věci máme z velké míry ve vlastní moci. Přijměme i jistou vlnu podráždění (Mars v konjunkci s jižním uzlem ve Vodnáři), stále jsme ještě všechno, co se v posledních měsících dělo, nepřekousli. Čekejme i jistou dávku iluzí a také empatií, idealismu, ale i duchovního nadhledu a propojení. Luna v Rybách se setkává v trigonu s Jupiterem ve Štíru a v konjunkci se blíží k Neptunu.

Plány by byly, ukazatele jsme si ukázali, teď je zbytek na nás. Na našich schopnostech proměnit vlastní možnosti ve skutečné talenty a ty využít ve správnou chvíli na nejlepším možném místě. Příznivý podzim, přátelé!

Ondřej Habr


Přidat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *