Horoskop na období 22. 10. – 28. 10. 2018

 

Léčení zraněné sebe hodnoty

autor článku: Petra Nel Smolová

Slunce v opozici s Uranem 18. – 29. 10. přináší nové podněty. Můžete vnímat zvláštní energii. Příslib. Tato konstelace je o zrychlení událostí a častých změnách. Učíme se být bdělí a reagovat na přítomnost. Můžeme počítat pouze s přítomným okamžikem, protože jakékoliv plány a očekávání se mohou změnit. Člověk míní a Bůh mění. Připravte se na projevení vyšší prozřetelnosti a pokud vám budou zrušeny vaše plány, nebylo to ve vašem plánu vyššího zájmu. Objeví se nespavost, neklid a nesoustředěnost. Zesiluje intuice a poznání, pochopení nových souvislostí. Jsme vedeni k osvobození, které se děje přes pravdu. Uranská energie je přímá, nebude tolerovat nějaké hry a falešnosti. Rozbíjí všechny přetvářky a nedá pokoj, dokud nedosáhne svého. Vašeho probuzení!
Co to je, probuzení? Přijmout sám sebe v dobrém a zlém, sebereflexe a přijmutí zodpovědnosti za svůj život. Uvědomit si své stíny a přiznat si ty nejnižší pudy, bez sebe odsouzení. To je probuzení do plnosti sebe sama, do lidské a božské přirozenosti, ze které se skládáme. Budete se proto dostávat do extrémů, které vás mají dostat na hranici své lidské a božské přirozenosti, světla a tmy. Uranská energie je jako elektrický proud, chodí v impulzech. Budeme jak na horské dráze.

Objeví se technické poruchy, problémy s mobilními sítěmi. Velmi opatrně na cestách, bude zvýšený výskyt nehod z nepozornosti a rychlé jízdy. Řidiči mohou být velmi nepředvídatelní a dělat absurdní chyby z nepozornosti.

Slunce 23. 10. ve 13: 23 hodin vstupuje do znamení Štíra a vytváří přesnou opozici s Uranem, k tomu se přidává Venuše a úplněk – Luna v Býku v konjunkci s Uranem, který nastává 24. 10. v 18:45 hodin. Můžeme říci, že 23. – 25. 10. jsou velmi silné dny, kdy může dojít k průlomu. Je to počátek, proto je potřeba brát vše s rezervou. Vše, co se děje v konstelacích s Uranem, je vždy „dočasné“. Je to impulz k osvobození a projevení ryzích pravd.

Slunce jde naproti navracející se Venuši 21. 10. – 31. 10., která je retrográdní ve Štíru. „Venuše projde Sluncem a Slunce projde Venuší.“ Konjunkce ve Štíru vede do hlubokého prožívání. Slunce symbolizuje mužskou energii – krále, vědomí sám sebe, být ve svém středu a být Králem sebe sama. Venuše je láska, harmonie, hodnoty, naplnění. Slunce může rozzářit Venuši, Venuše se může otevřít a nechat Slunce projít svou láskou. Ženský princip – Venuše, když otevře srdce, kde leží napojení na měsíc a mléčnou dráhu, tak dá pocítit mužskému principu jiný svět. Mužský princip může prožít světelnou bránu a za ním jiný – nový svět. Když Slunce – vědomí sebe sama není připraveno – probuzeno, tak mužského principu, se toto otevření ženského principu, nedotkne. Neprozáří se a nezviditelní se láska ženského principu. Tento mužský princip není schopen prožitku, láska se ho nedotkne a nezmění. Venuše tak ztratí zájem, protože Slunce není vědomo samo sebe, tedy nezáří a tím Venuši nepřitahuje.

Říká se, že ženský princip neví, co chce a nedá pokoj, dokud toho dosáhne. Ženský princip je proto stále nespokojený, protože je stále v proměně. Retrográdní Venuše ve Štíru se chce dotknout a prožít Kristovu lásku. Proč? Venuše – láska, hodnota je zraněná tak, že ztratila cenu, víru. Jako každý hříšník, když se setkal s Kristem, zažil Kristovu lásku – bezpodmínečnost, tak i my máme v sobě touhu zažít bezpodmínečnou lásku. Hledáme Kristovu lásku, abychom tím vyléčili své hluboké poranění. Žena u muže hledá, aby byla milována bez podmínek. Pak žena muži odevzdá veškeré bohatství, které má. Ale muž, mužský princip – světlo, musí projít zkouškou, jestli ženský princip dokáže milovat i v temnotě ženského principu. Miluje Slunce – světlo, muž, zraněnou a nedokonalou ženu? Toto se nyní děje mezi mužským a ženským principem, ať vědomě či nevědomě.

Slunce má být světlem a má mít jasný směr. Ženský princip – Venuše potřebuje cítit, že je vyvolená. To znamená, aby Láska byla vyvolená!

Oba dva principy máme v sobě – Slunce i Venuši. Tento proces může procházet v našem prožívání a zrání. Možnost dotknutí se ve svém nitru Kristovy lásky. Nečekejme ji zvenku, pokud ji nedokážeme prožít uvnitř sebe k sobě či k druhému. Mohou být vyléčena hluboká zranění. Mohou být rozpouštěny touhy a vazby s druhým principem, které pocházejí z minulých reinkarnací a již nejsou v tomto životě aktuální – přínosné. Mohou se rozpustit vazby duší ke staré lásce (ke staré formě lásky), kde tato láska uvízla – zůstala. Nyní udělaly rozdílný vývojový posun a již nemají společnou cestu. Na druhé straně přichází naplnění vztahů duší. Těch, které se mají potkat a naplnit svou partnerskou cestu. Mají možnost nalézt novou cestu, nový způsob. Záleží, čemu se láska zasvětí.

Procházíme oceněním sebe sama skrze odpuštění a zapomenutí. Odpuštění není možné bez zapomenutí – opuštění toho starého.

Opatrně na růžové brýle a chtít vidět jen to krásné. U toho, kdo moc vykřikuje, jak moc miluje, se ukáže, jak jeho láska je povrchní. Láska, když je, tak nepotřebuje dokazování. Ona prostě bytostně JE. Zamilovanost potřebuje okázalosti a vykřikování lásky, protože ta si na lásku jen hraje.

Na konjunkci Slunce a Venuše je harmonický aspekt od Saturna, který ukazuje na zrání v oblasti lásky a vědomí sebe sama. Pokud si tedy tento proces prožijeme uvnitř sebe sama, tak je to nejhlubší možné zrání, které je jako stavební kámen. Základ pro nové, které teprve přijde. Následně se to projeví ve hmotě, ve vztazích, v hodnotách a hojnosti.

Úplněk 24. 10. je velmi dynamický, hektický a překvapující. Dostaneme se do situace, které jsme se chtěli vyhnout. Nyní budeme před tuto situaci postaveni a jediná cesta je jí projít, prožít. Vede nás to k projevení ryzího, ničím nezkaleného a spontánního projevu vlastní přirozenosti.

Merkur v konjunkci s Jupiterem ve Štíru ukazuje na optimistickou mysl, která je plná naděje a víry. Dobré obchody, smlouvy, otevřená komunikace, nové podněty a plány.

Ve sváteční neděli 28. 10. se retrográdní Venuše dostává do konjunkce se Sluncem při vzniku nezávislého státu Československa. Důležitá doba, která nám umožňuje uvědomit si lásku ke své vlasti. Uvědomit si, jakou má pro nás hodnotu. Máme možnost přehodnotit, jaký máme vztah k české zemi, k naší historii. Pokud sami nedáme hodnotu a ocenění našemu národu, nemůžeme ji očekávat ani zvenku. Pokud my sami si nevážíme, že patříme k českému národu, nemohou si nás vážit ani druzí, národy jiných zemí. Je pro nás důležité, abychom projevili svou víru, pravdu a lásku ke své zemi. Jasně a zřetelně projevili, kým je český národ. Procítit vlastenectví v sobě.

Věřme tomu, že pravda a láska vždy vítězí.

S Láskou Petra Nel

Upozornění: Text je možné v nezkrácené a neupravené podobě dále kopírovat a rozšiřovat nekomerčním způsobem.

Petra Nel Smolová – www.astrologiepetranel.cz

Foto: Shutterstock


Přidat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *