Aktuálně na nebi…

Novoluní ve středu 7. listopadu 2018

Jako každý rok touto dobou se uskuteční novoluní ve znamení Štíra, tentokrát ve středu 7. 11. v 17 hodin. To letošní je výjimečně krásné, protože vytváří harmonické spojení se svým vládcem Plutem a nádherný trigon se silným Neptunem v Rybách.

Podívejte se, kde máte v horoskopu 15. stupeň znamení Štíra. Do této oblasti životních zkušeností je třeba zařadit něco nového, trochu náš stávající set up transformovat, možná začít tím, že přestaneme dělat věci, které stejně nefungují a berou nám příliš mnoho energie a času. A každý to máme v jiné životní oblasti. Protože znamení Štíra doslova volá po ukončení nefunkčního, začala bych právě tím.

Tam, kde máme středeční novoluní, jsme velmi urputní a moc tlačíme na pilu nebo naopak bolest a neuspokojivost, která tam je, vytěsňujeme a problémy, jež volají po řešení, různě odsouváme a děláme je neviditelnými.

Dny kolem štířích novoluní bývají hodně intenzivní a autentické. Spojení s naší podstatou může být silnější než jindy i díky krásnému trigonu Neptuna. Celá příroda se stahuje dovnitř, začíná čas odpočinku a tvoření nových sil. To samé je přirozenější i nám lidem. Otáčíme pozornost z vnějšího světa do sebe samých, ke svému zdroji obnovy a regenerace. Ten zdroj je jen uvnitř, nepochází z vnějšího světa.

Štíří novoluní je hluboce pravdivé a díky aspektaci také léčivé. Dary, které nosíme v sobě jsou skryty za vrstvami masek a rolí, jež jsme si během životů osvojili. S každou bolestnější životní zkušeností si uvědomíme, že hra na tyto role něco stojí a cena, kterou za ně platíme, je příliš vysoká.

Například funguje spousta z nás v rodině jako ten, kdo se stará o druhé a mírní situace. Aniž si uvědomujeme, k čemu dochází, přebíráme na sebe postupně veškerou odpovědnost, aby naši blízcí byli šťastní, spokojení, pomáháme shánět práci, půjčujeme peníze, řešíme cizí zdravotní problémy apod. V určitém okamžiku nám dojde, že tyhle zatěžující role se nekryjí s naším já, že to nejsme my, a tak ji opustíme. Dál zůstáváme hodným člověkem, ale už nevnímáme jako svou povinnost za každou cenu zajistit, aby všichni kolem byli spokojení.

Je realitou života, že některé vztahy prostě nemají vyjít, nefungují dobře. I neshody a zklamání mají svůj význam, větší, než můžete během života poznat.

Tímto uvědoměním můžeme zjistit, že jsme druhé třeba klamali. Chovali jsme se k někomu hezky, protože jsme z toho měli nějaký světský užitek, nebo jsme chtěli, aby nás ten člověk měl rád. A uvědomíme si, že tato láska nebyla pravá, protože s projevením naší opravdovosti a nedokonalosti mizí i city druhého.

Naše činy mohou být motivovány i strachem ze selhání, proto se chováme tak, jak předpokládáme, že zafunguje.

Také si můžeme uvědomit, že lidem v našem okolí prospěje, když se budou se svými problémy potýkat sami, i oni začnou postupně zjišťovat, kdo opravdu jsou.

Také třeba oslabujeme pozici druhých, abychom se cítili silnějšími, anebo se soustředíme na jejich nedostatky, abychom utekli před těmi vlastními.

Novoluní ve Štíru v trigonu na Neptun je novou šancí odhodit veškeré iluze o tom, kdo skutečně jsme a přiblížit se zase víc sobě. Naše pravé Já daleko přesahuje okolnosti našich životů.

Naučili jsme se definovat sebe samé v porovnávání s naším okolím a společenskými normami. Když jsou druzí veselí nebo smutní, necháme se strhnout, když většina našich přátel volí ty nebo ony strany, je nám trapné projevit jiný názor, abychom si jejich přátelství nepokazili. Když nás někdo kritizuje máme tendenci přejít do ofenzívy. Ale proč? Naše skutečné já nemůže být těmito skutečnostmi dotčeno, ovlivněno, leží daleko za hranicemi toho, kde mají útok nebo obrana nějaký význam. Jsme cenní takoví, jací jsme, ať úspěšní nebo ne, chudí či bohatí, docenění, nedocenění, na začátku nebo na konci nějakého vztahu. Vaše životy jsou naprosto jedinečné, nikdo na světě nemá stejný horoskop po celá staletí.

Někdy mi připadá, že jsme nejopravdovější na začátku a na konci svého života a pak ještě v mezních situacích. Proto je skvělé, když začneme svůj život žít vědomě a tyto skutečnosti si uvědomíme dříve, než dojde k problémům. Problémy lze zjemňovat pouze cestou sebepoznání a na to navazuje i poznání vyšších zákonitostí, které jakoby ruku v ruce s tím začínáme sami rozklíčovávat.

A když, obrazně řečeno, za novoluní, kdy je noc nejtmavší, putujeme černočernou tmou a dějí se nám rozmanité věci, je dobré zaměřit se na to, že na nás fungují přírodní zákony: co zasadíme, to sklidíme. A když za temné noci odložíme to, co už nám neslouží a co nás tíží na cestě vzhůru, můžeme se s novým ránem zase čerstvě nadechnout. Všem nám zase svítá. Krásné hluboké novoluní!

Veronika Navrátilová, web – ctuhoroskopy.cz


Přidat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *