Myšlenka na dnešní den

Být sama sebou znamená být láskou. Mnozí z nás se domnívají, že musíme usilovat, abychom byli milující, ale to znamená žít v dualitě, protože je zde dárce a příjemce. Když si uvědomíme, že jsme láska, překonáme to. Celý vesmír je složený z bezpodmínečné lásky a my jsme toho vyjádřením. Každý atom, molekula, kvark i tetrakvark jsou stvořené z lásky. My nemůžeme být nic jiného, protože to je naše esence a podstata celého vesmíru. Dokonce i věci, které se zdají být negativní, jsou součástí nekonečného, bezpodmínečného spektra lásky. Vesmírná energie životní síly je láska a my jsme stvořeni z vesmírné energie. Jakmile si toto uvědomíme, pochopíme, že se nemusíme snažit být někým jiným, abychom měli nějakou hodnotu. Již jsem tím, čím bychom se kdy mohli pokoušet být!
Stejně tak platí: Jestliže víme, že jsme láska, nemusíme se snažit být milující vůči ostatním. Stačí, když jsme sami sebou; tak se staneme nástrojem láskyplné energie, která se dotkne každého, s kým se dostaneme do kontaktu.

Být láskou také znamená uvědomit si, jak je důležité pečovat o vlastní duši, starat se o své potřeby a neodsouvat sám sebe až na poslední místo. Když se probudíme do svého nekonečného já, může se náš život úplně změnit pouhým uvědoměním, že jsme láska a vždycky jsme byla láska. Nemusíme dělat nic, abychom si ji zasloužili. Pokud to pochopíme, budeme v souladu se svou životní energií, ale když předstíráme, že jsme milující bytost, pracujeme proti ní. Jediné, co se po nás vyžaduje je být sama sebou, beze strachu. Tak si dovolíme být nástrojem lásky, kterou jsme! “

Anita Moorjani


Přidat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *