Aktuálně na nebi…

Novoluní v pátek 7. prosince 2018

Novoluní nastane na 15. stupni Střelce v pátek 7. 12. v 8:20 ráno. Co se děje na nebi? Uran kvadrátuje lunární uzly, které jsou ukazately kolektivní evoluce lidstva. A protože uzly leží na ose Kozoroh-Rak, Uran z Berana bude působit jako narušitel systému. Kozoroh je značně strukturální a systémové znamení. Uran nabírá marsovskou energii, jež se projevuje náhlými akcemi, demonstracemi, nepokoji, bojem za vyvázání se z norem, šablon a diktátu.
Retrográdní Uran zůstane v Beranu až do března příštího roku, tzn., že tyto nepokoje budou trvat napříč světem v nečekaném rozsahu až do této doby. Navíc Uran je v konjunkci s Eris, bohyní sváru, která je také obyčejně velmi narušující a eruptivní. Všechny tyto vlivy působí neklid a sociální protesty. Podívejte se na Británii, Francii, Belgii, atd.

Všechno je to způsobeno kombinací silného Kozoroha s Plutem, Saturnem a jižním lunárním uzlem. Vypovídá to o autoritářských vládách velmi často spojených s kontrolou společnosti, a naproti tomu touze po svobodě, rovnoprávnosti národů (severní uzel v Raku a Uran na uzly v kvadrátu). To vše vyvrcholí v roce 2020, ale o tom není dnešní článek.

Naše páteční novoluní ve Střelci, s jeho vládcem Jupiterem tamtéž, má naproti výše zmíněným konstelacím úplně jiný druh energie. A protože je novoluní v neharmonické vazbě na Neptun s Marsem v Rybách, můžeme čekat ideologický fanatismus, ostrou náboženskou vymezenost a neochotu k ústupkům a dohodám. Boj za pravdu, přesvědčení a pokroucenou humanitu.

Měli bychom se co nejvíce vracet k přírodě, narovnávat si myšlenky, nořit se do meditací, jak jen to jde, abychom zvýšili naši vibrační úroveň a pomohli celé Zemi a lidstvu se harmonizovat.

Nejenom dny kolem novoluní, ale celé 2 týdny do nadcházejícího úplňku, můžeme být okolím drážděni a iritováni, ve vzduchu může být víc napětí a stresových situací. Inu, jak je někde Mars v neharmonicitě, energie si najde průchod u těch z nás, kteří neumíme se svou vnitřní agresivitou zacházet správně. Ale na druhou stranu, veškeré dráždění nás někam posouvá, nutí nás konat a zvedá nás z pohodlné židle. A protože oběma znamením (Střelec, Ryby) v tradiční astrologii vládne dobrodějná planeta Jupiter, každá z těchto nepříjemných situací má ve své hluboké podstatě smysl a ukazuje nám, kudy se dál ubírat, dává nám poučení, že fair play se ve finále vždy vyplácí.

Při těchto aspektech se víc daří podvodníkům, zlodějům, ale také marketingovým firmám. Snadněji totiž strhnou dav působivou reklamou, kde něco krásného slibují a rozhodně jsme v této době na obecné rovině přístupnější nepravdivým pohádkám. To samé se týká různých guru, Mistrů, lidí co jim to „přišlo“ nebo nám něco mají „předat“. Přemýšlejme si o věcech sami, klaďme si otázky a nalézejme si na ně odpovědi sami. Jen tak se můžeme posouvat správnou cestou bez oklik. Zázraky se dějí, ale jen díky vlastní aktivitě, zodpovědnosti, píli a pokoře.

Když se někdo snaží mluvit o někom špatně, ověřujte si informace, než jim uvěříte. Zkuste si vybavit, zda máte s tím člověkem stejnou zkušenost i vy. Může to být zavádějící informace a jakákoliv konzumace předkládaného bez ověření z více zdrojů, včetně vlastního, je karmicky mínusová. Proč to říkám? Protože toto novoluní přináší do našich životů víc klamných a falešných pravd. A vlastní nevědomost nám působí v životě nejvíc utrpení.

Co nám však novoluní přináší pozitivního, je určitý stupeň radosti a optimismu. Také chuť učit se nové věci, cestovat a poznávat. Být radostný je stav, kdy si uvědomujeme, že ať se stane cokoli, jen se tím naplňuje vyrovnání naší karmy, naplňuje se řád, který jsme vytvořili svými skutky. A ať už nás potkávají věci dobré nebo špatné, svět je stvořen a nastaven tak, aby vždy fungoval správně, a aby před nás postavil ty lekce, jimiž zrovna musíme projít. Je koncipován tak, aby nás vedl k radosti a štěstí, ne, aby nás od nich vzdaloval. Abychom dokázali k radosti dospět, musíme se některé věci naučit a jiné odnaučit.

Zdokonalujte se v laskavosti ke svým bližním, a troufnete-li si na pokročilejší úroveň, projevujte svou laskavost anonymně, přejte radost a dostane se ji zákonitě i vám. Novoluní ve Střelci nám přinese touhu přibližovat se k radosti a soucitu. Prožijte si tyto vesmírné energie a buďte v souladu se vším, co vás potkává.

Veronika Navrátilová, web – ctuhoroskopy.cz


Přidat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *