Aktuálně na nebi…

Neděle 9.12. 2018 – 9. 7. 2019 Chirón v přímém chodu v Rybách a následně v Beranu

Chirón, planetka archetypálně související se zraněným léčitelem, napůl kentaurem a na půl člověkem, se v neděli dopoledne vydala vpřed, za naší éry, v případě, že nejste děti, naposledy znamením Ryb.

Chirónovi bývá připisováno chronické utrpení, ale je to také klíčem k moudrosti a spirituálnímu růstu. Z vlastní zkušenosti vím, že astrologii jsem začala studovat (formálně, ne jako samouk) v době, kdy mi přecházel přes hrot 10. domu kariéry ve Vodnáři, navíc v konjunkci se severním lunárním uzlem a Neptunem. Tehdy jsem ještě o jeho působení v tomto významu nevěděla, takže rozhodně nešlo o sugesci.

Chirón se momentálně nachází na 28. stupni Ryb, kde působí obzvlášť vnímavě, ať už ve smyslu homeopatické senzitivity, nebo citlivosti k utrpení druhých. Také souvislost s léčením a bezmocí/vírou nebo nevírou je zde silná. Do znamení Berana vstoupí 18. 2. 2019 a zůstane v něm následujících 7 let až do léta 2026.
Jeho lekce bude kvalitativně jiná než v Rybách a cílem bude zkoumání vlastní individuality, schopnosti sebeprosazení a vůbec ohledávání osobní existence a možností vlastní asertivity nebo sebeobrany.

Během roku 2019 se Chirón dostane až na 6. stupeň Berana a 9.7.2019 se otočí do zpětného chodu, do Ryb ale již nezacouvá, respektive doběhne tam v přímém chodu po roce 2060.
Aktuálně se Chirón v Rybách nachází v trigonu s Merkurem ve Štíru, je stacionární, a zvýrazňuje se tak především téma komunikace, komunikační zranitelnosti, přehodnocování vlastních komunikačních postupů, ale tématem je také víra nebo bezmoc, případně léčení. Chirón v Rybách v propojení se štírským Merkurem nabízí neobyčejný pohled do hloubky i celostní, syntetické vnímání, sice často za cenu bolestných zkušeností, ty by ale měly být příležitostí k uvědomění a růstu. Symbolem Chiróna je koneckonců malý klíček.

Pěknou neděli všem 

Zdroj: Reflexivní astrologie


Přidat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *