Horoskop na týden od 10. prosince 2018

Merkur se ve svém přímém chodu ve čtvrtek přesune do Střelce. Naše komunikace začne být výrazně otevřenější a veselejší. Jsme schopni víc vidět širší souvislosti. Zájem lidí je obecně zaměřen na politické, filosofické a náboženské záležitosti. Poněvadž je Merkur ve Střelci v detrimentu, může působit proti vlastním zájmům.

Celý týden působí vlivy, o kterých byla zmínka v článku o novoluní, aspekty pomalu doznívají a nové přesné se zatím nekonají. Všechno, co si zde popisujeme, se děje na kolektivní rovině. Tyto vlivy fungují na celou naši planetu. Pokud byste chtěli vědět, jak přesně se energie nahoře promítá na váš individuální život, museli byste je srovnat s vašimi osobními horoskopy. Astrologie je vlastně studiem souvztažností.
Všechny informace v novinách nebo na internetu odrážejí to, co se v daný čas děje na obloze. Obsahy se shlukují kolem daných témat. Je výborné pro cvičení kombinačních schopností nespoléhat se na názory autorit a knih, ale pozorovat přírodu a společnost a tvořit si vlastní zkušenost. Je stále mnoho nenapsaného a neobjeveného.
Zkuste se třeba poptat na okolnosti, provázející vaše narození. Horoskop narození je zároveň horoskopem události samotného průběhu narození. Život člověka je pouze zvětšeninou jeho vlastního porodu. Všechny události, které se nám v životě stanou, se analogicky projevily už při porodu ve zmenšeném měřítku. Jde jen o problém určité dimenze. Když si pustíte například každou hodinu jeden tón písničky, nepoznáte ji. Nebo naopak když si ji přehrajeme příliš rychle, také ji nepoznáme. Ale v důsledku je to tak. Průběh porodu jde rozpoznat v postupném časovém rozvrstvení jako náš život. Ale velmi často to, jak jsme přišli na svět vypovídá dostatečně o našem životě. Samozřejmě analogicky.

Jako embryo zatím nemáme svůj dechový rytmus a nejsme ještě v polaritě našeho světa. Nenarozené dítě má stále přístup k minulosti a může přehlédnout nejdůležitější fáze svého budoucího života. S přerušením tohoto vědění dochází s prvním nádechem a od této chvíle je člověk v polaritě a závislosti na čase. To je také důvod, proč se horoskop vypočítává k momentu prvního nádechu. Embryo ví o vymazání této vědomosti při narození. Z toho vzniká porodní strach a častá snaha dítěte porodu zabránit. To samé se děje při umírání, je tu strach z neznámého a častá snaha bránit se a poddat se ke konci našich životů. Proto je tolik důležitá osvěta, která v této oblasti není téměř žádná.

Kdo se trochu osvobodí od myšlení v polaritách, uvědomí si, že narození i smrt jsou nakonec totéž. Teprve v našem polárním uvažování se jednota štěpí na protiklady. Když někde umíráme, někam jinam se rodíme. Je to podobné jako když pro někoho slunce zapadá na obzoru a pro jiného pozorovatele vychází. Přitom slunce samo o sobě ani nezapadá ani nevychází.

Tento týden mi hvězdy daly oddychový čas a byl prostor pro něco jiného, než jsou konstelace nad našimi hlavami. To, co teď lidstvo prožívá, je kolektivním odrazem jeho úrovně vědomí. Líbí se vám? Pokud ne, je jisté, že musíte začít u sebe jako u malého článku celku a převzít svůj odpovídající dílek viny ku pomoci celku.

Jak solárně-merkurický princip, tak Jupiter, jsou ve Střelci a my usilujeme o úspěch. Jsme vábeni fantaziemi o soběstačnosti a prospěšnosti osobního růstu. Jsme víc přesvědčeni, že to můžeme někam dotáhnout, a že nás v našem úsilí nemůže nic zastavit. Orel, jako prastarý symbol vládce řeckého Pantheonu Jupitera, je symbolem schopnosti rozšiřovat hranice. Orlí dar skvělého letu, bystrého zraku a Diův (Jupiterův) odpor k dodržování běžných hranic, ho dobře charakterizuje. Víme také, že Jupiter flirtoval s každým, kdo ho dokázal zaujmout. Nikdy se nespokojil se svou manželkou Hérou a vyhledával nové příběhy. Proto také s akcentovaným Střelcem může docházet velmi obecně řečeno k nevěrám.

Znamení Střelce bude v neharmonicitě k Rybám přes Neptun a můžeme celosvětově zaznamenat ještě více do očí bijící zneužití společenského postavení. Zvláště zkorumpovaní soudci, duchovenstvo, vrcholní sportovci, mající problémy se zákonem a dopingem, terapeuti a učitelé, udržující sexuální vztahy s klienty a žáky. Jednoduše překračování sociálních rolí a kompetencí.

Rozhled Jupitera, syndrom typu “co vidím, to musím mít“, je dobré doplňovat o princip reality dané situace, v níž se nacházíme, o přítomný stav na konkrétním místě. Nechtějme víc, než máme, pečujme o lidi a vztahy, které máme. Naší péčí se stávají věci i vztahy posvátnými, ne nějakou kouzelnou silou. Poznání sama sebe uprostřed těchto posvátností přináší pravé uspokojení a štěstí, po němž všichni toužíme. Krásný druhý adventní víkend, milí přátelé.

Veronika Navrátilová, web – ctuhoroskopy.cz


Přidat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *