Aktuálně na nebi…

Čtvrtek 13.12. – Přestup Merkura do Střelce, Luna ve Vodnáři v sextilu s Beranem, před druhou odpolední přestup do Ryb, Venuše ve Štíru v sextilu se Saturnem v Kozorohu, Mars v Rybách v sextilu s Plutem v Kozorohu a v rozvolňující se konjunkci s Neptunem

Druhá polovina týdne, kterou otevírá čtvrteční přestup Merkura do Střelce, by měla konečně přinést větší komunikační otevřenost, optimismus, idealismus, důvěru i upřímnost. Merkur ve Střelci podpoří smysl pro humor, spontánnost, přátelskost a sklon posuzovat věci z hlediska vizí do budoucna.
Merkur, planeta komunikace, se pak také nejpozději v pátek odlepí z komunikačně zraňujícího trigonu s Chirónem v Rybách, který celý předchozí týden, nebo spíš deset dní, mohl navozovat nejrůznější komunikační nedorozumění, hádky a otevírání starých ran.

Luna se po ránu bude nacházet ve Vodnáři, v sextilu s Uranem v Beranu, takže zejména první část dne bude bohatá na nejrůznější stimuly a překvapení a měla by být celkově akčnější. Ve Vodnáři, navíc v sextilu s Uranem, bude také přát různým progresivním myšlenkám a neotřelým řešením.
Před druhou hodinou dojde k přestupu Luny do Ryb, a tím k většímu zklidnění, ztišení a obratu do nitra a k větší intuitivnosti, obětavosti, imaginaci a mírnosti i soucitnosti.

Mars v Rybách bude působit podobně mírně, ale pozvolna opouští neptunskou, bezhraniční a vysoce propustnou/infekční konjunkci, naopak se blíží do sextilu s Plutem v Kozorohu, kde podpoří koncentraci i konkrétní zamíření na cíl, stejně jako praktičnost.

Venuše ve Štíru nadále v sextilu se Saturnem je vztahově nadále spíše chladná a oceňuje sílu, spolehlivost a disciplínu, může ale přispívat také k větší uzavřenosti a černobílosti pohledu. Ty by měl alespoň z části rozpouštět právě zmíněný Merkur ve Střelci, zatím bez aspektu s Jupiterem, ale v druhé polovině měsíce již v euforické konjunkci.

Pěkný čtvrtek všem!


Přidat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *