Aktuálně na nebi…

Čtvrtek 10.1. – Luna v Rybách, k večeru v konjunkci s Neptunem a v kvadrátu s Jupiterem, sextil se Saturnem, Merkur v Kozorohu směřující do zodpovědné, důsledné a konstruktivní konjunkce se Saturnem, Slunce v přesné konjunkci s Plutem. Absolutní koncentrace, praktičnost i emoční mírnost a větší shovívavost a tolerance.

Ve čtvrtek bude Luna putovat znamením Ryb, což je postavení kde jsou emoce zpravidla spíše mírněny, projevuje se celostní vidění, větší intuitivnost, tolerance i vnitřní moudrost.
Luna v Rybách během čtvrtku a pátku může napomoci alespoň částečně eliminovat plutonsko-kozorožskou tvrdost, účelnost a věcnost a mohla by být průvodcem, který napomůže kompromisnějším řešením i větší soucitnosti.
Večer se dostane do konjunce s Neptunem, planetárním vládcem Ryb, a do kvadrátu s Jupiterem ve Střelci, takže může růst i zájem o duchovno, večer pak může být celkově baladičtější (ale i chaotický) a Neptun nad Lunou většinou přispívá i k většímu emočnímu uvolnění, podporuje vnímavost a také napojení na druhé. Pozor ale na omamné látky všeho druhu – alkohol i drogy spadají mimo jiné do neptunské domény a opojnost může být intenzivnější. Čtvrteční večer by se pak mohl nést v celkově meditativnějším duchu, než ty bezprostředně předchozí.

Působení Luny v Rybách bude ovšem záhy vyrovnávat Merkur v Kozorohu směřující do zodpovědné, pevné a disciplinované konjunkce se Saturnem. Zde se bude zvyšovat přísnost a touha po přesnosti, projeví se důraz kladený na formu i důslednost. Aspekt bude působit nejpozději od pátku a celý víkend, o víkendu může také přispět k větší komunikační tvrdosti a ráznosti (zvláště v kombinaci s Lunou v Beranu).
Saturn nad Merkurem posílí zodpovědnost, ale mnohdy také pochybnosti nebo sklon zabývat se čistě materiálními a praktickými věcmi (projeví se zejména o víkendu, vzhledem k čtvrtečnímu a pátečnímu působení Luny v Rybách).

Ve čtvrtek vyvrcholí konjunkce Slunce v Kozorohu s Plutem a společně s tím také možné pocity sevření, zvýšený sklon mít své záležitosti pod kontrolou a také tlak na výkon.

Krásný čtvrtek s baladickou a moudrou Lunou v Rybách všem!

Zdroj: Reflexivní astrologie


Přidat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *