Aktuálně na nebi…

Středa 16.1. – Luna v Býku v trigonu s Plutem v Kozorohu, Slunce v kvadrátu s Uranem, Merkur nabíhající do konjunkce s Plutem, krásný aspekt mezi Venuší, Marsem a Jupiterem těsně před svým zformováním. Nadále silně výkonostní konstelace a sklon k přepínání, potřeba změny a netrpělivost (Slunce Uran) i mentální kontrola a přetlak (Merkur Pluto).

Ve středu bude Luna nadále putovat Býkem, v trigonu s výkonostně orientovaným Plutem v Kozorohu. Aspekt by měl být o něco konstruktivnější než úterní útlumový a skeptický trigon Luny se Saturnem, nadále bude převládat sklon k heroickým výkonům a pracovní přetlak (kde jsou ty časy, kdy Luna v Býku putovala svojí klidnou pomyslnou pastvinou bez těchto stimulačních nebo rovnou dříčských aspektů).

Současně bude působit také kvadrát mezi Sluncem v Kozorohu a Uranem v Beranu – aspekt zvyšující netrpělivost i okamžitost rozhodování a jednání, směřující ke změnám nebo hledání nových impulzů. Aspekt stimulační, ale také přehmatový, nárazový nebo vedoucí k výbuchům, praskáním, explozím, průtržím, prolomením nebo pádům (ať už ve smyslu psychologickém nebo fyzickém – náhlé incidenty mohou být častější).

Společně s tímto aspektem volajícím po osvobození a probuzení (doménou Urana je překračování hranic a svět inovací) bude tak trochu paradoxně působit vysoce kontrolovaný a kontrolující Merkur v Kozorohu v konjunkci s Plutem – bude pohánět sílu vůle, ale nejpozději ve středu večer může navodit také mentální přetlak, konjunkce pak bude vrcholit cca v pátek večer).

Na závěr k pozitivním aspektům, které na nebi vzniknou v přesné podobě o víkendu, ale mohou působit již koncem pracovního týdne: Venuše ve Střelci v trigonu s Marsem v Beranu se blíží do aspektu s Jupiterem a zvláště Venuše ve Střelci v konjunkci s Jupiterem by v druhé polovině týdne měla posílit srdečnost, upřímnost, velkorysost i smysl pro humor, stejně jako otevřenost ve vztazích.

Pro polovinu ledna pak nadále platí, že kombinace zemských a ohnivých prvků přispívá k věcnosti, obchodnímu duchu, pragmatičnosti a také ke sklonům jít za každou cenu na sílu za svým – více uvolňujících planet v podobě vzdušného živlu by podpořilo schopnost relaxovat, což alespoň částečně vykompenzuje Luna v Blížencích ve čtvrtek a v pátek. V pozitivním smyslu lednové dny přinášejí také nepřikrášlený kontakt s realitou.

Pěknou středu všem!

Zdroj: Reflexivní astrologie


Přidat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *