Horoskop na týden od 11. února 2019

Jaký je tanec planet tento týden? Nejvíc pocítíme konjunkci Marse s Uranem v Beranu. Ta je přesná ve středu, ale působí celý týden. Vždy, když pomalá planeta, jako je např. Uran, je na posledním stupni znamení a přechází do znamení následného, a navíc se k ní přidá v našem případě Mars, je to astrologicky velmi silný moment. Naposledy, když Uran přestupoval do znamení Berana, můžeme vzpomenout na „Arabské jaro“. Diktátoři tehdy padli, mladí Arabové požadovali na ulicích slušné zacházení, svobodu, práci, v Lybyi zabili Kaddáfího a mnoho režimů padlo. Jak víte, neskončilo to demokracií, ale začaly ještě větší problémy a rozčarování. Těží z toho gangy, které posílají přes Středozemní moře uprchlíky a nechávají si za to platit. O tom ale podrobněji mluvit nechci.

Další událostí spojenou se vstupem Urana do Berana byla např. havárie japonské jaderné elektrárny Fukušima, nejhorší jaderná havárie od Černobylu. Tato katastrofa vznikla obrovskou vlnou tsunami, způsobenou mimořádně ničivým zemětřesením v oblasti Tóhoku.

30. a 1. stupeň je vysledován jako astrologicky kritický a teď nám tam stojí právě Mars s Uranem. Uran je velmi společensky eruptivní a revoluční planetou. Tento vliv značí různé nepokoje, občanské protesty a demonstrace napříč různými zeměmi. Ve spojení s Marsem to jsou požadavky na více svobody, vyslyšení potřeb. Projevit se může na politické rovině, ale i jako silná zemětřesení a vulkanická činnost, zřícení budov, požáry.

Tato kombinace se pojí se střelnými zbraněmi, takže náhlé erupce násilí – střelba nejsou vyloučeny. V tomto vztahu planet v Beranu panuje obrovské, často až nadměrné napětí a vybuchuje ve formě návalů zuřivosti, násilí (fyzického, verbálního nebo emocionálního).

Kdo jste alespoň trochu znalí svých osobních horoskopů, podívejte se, kde máte konec znamení Berana, v jaké životní oblasti se může u vás tato energie projevit a kde je dobré s ní počítat. Protože je to vliv silný, náhlý, nečekaný a revolučně eruptivní. Důležitost má tento týden, protože se připojí Mars, ale Uran sám zde zůstane až do 6. března.

Energie těchto planet v tomto znamení má silný, naléhavý požadavek na změnu. A to nejen na globální rovině, ale také v našich životech. Každý v jiné oblasti života a v intenzitě naznačené individuální aspektací.

Mars se dnes zahání větami jako “nechtěl jsem nikomu ublížit“. Martické působení spolu s Uranem je skutečně prudké a v jeho přítomnosti může dojít ke zraněním fyzickým, ale i citovým. Většina z nás své emoce neumíme mít pod kontrolou a pokud nám někdo poradí, abychom se raději drželi za toho aspektu v klidu, bývá často další Martova podoba nenávist sama sebe, vyvržení agrese do nitra. Takže rady „co bychom měli“ jsou bez soustavné práce na sobě k ničemu. Při dlouhodobé práci s klientem učím mnoho prověřených technik, jak se spojovat se sebou, metody práce s myslí, tělem i dechem. Rozpoznávání principů, na kterých fungujeme. Je to možné na základě znalosti rozestavění archetypálních energií ve vašich horoskopech a na technikách temperujících a ladících vaši osobnost do jedinečné skladby, kterou tady jste.

Každý podléháme nadvládě některých planet a to vždy znamená nemoc duše a posléze i těla. Je to vlastní tyranie, která vylučuje spoustu dalších možných perspektiv. Je to hřmot jednoho tónu, ne jedinečná skladba, kterou jsme.

Dalším důležitým mezníkem je čtvrtek, kdy nám přejde rozdivočelý Mars do klidného Býka. A protože Mars má evidentně jinou energii než Býk, necítí se v něm moc ve své kůži. Ale zůstane tam až do konce března. V Býku se Martovská dynamika projeví spíš jako umíněnost, průtahy a vzdor. Tady nemá aktivní energie Marsu příliš prostoru pro vlastní spontánní proudění, zlost se zadržuje a kumuluje, může docházet k výbuchům přetlaků. Někdy je sklon si bouchnout do nějaké věci. Na druhou stranu jde o velmi smyslné a sexuální umístění. Vybíjet přetlak se v tomto případě vyplatí třeba nějakou tvůrčí činností, sexuální aktivitou nebo nákupem něčeho pro nás krásného. Všechno to jsou šidítka dočasná, ale v období přetlaku mohou pomoci. Také můžeme mít tendence stát si příliš za svým a tím vyhrávat své každodenní bitvy.

Merkur je od 10. února ve znamení Ryb, což podporuje hlavně snadnější vnímání uměleckých výtvorů, hudby, můžeme se lépe dotknout i vlastní individuálně znějící symfonie uvnitř každého z nás, lépe ji porozumět a vyladit. Chybět by neměl soucit s druhými a ochota jim naslouchat.

Astrologicky je nejsilnější aspekt Urana s Marsem v konjunkci v Beranu. Postačí jedno nesprávné slovo (nesprávné) osoby, jeden zlý pohled, drobná nesrovnalost, ona pověstná poslední kapka a naše nitro exploduje. Tím poskytujeme lidem nad námi velkou moc, neboť to dokazuje naši závislost na nich. Mohou v nás udělat silný otřes nevhodným vyjádřením. Skutečně chceme svěřit druhým lidem tak velkou moc nad námi samotnými? Přeji nám všem, nechť tyto výbušné konstelace přejdeme s co největším pochopením pro druhé, protože víme, co se nám děje nahoře a analogicky i v našem světě. Krásný celý další týden s díkem za každou zkušenost.

Veronika Navrátilová, web – ctuhoroskopy.cz,


Přidat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *