Aktuálně na nebi…

Pátek 15.2. – Luna v Blížencích v trigonu se Sluncem ve Vodnáři, v sextilu s Uranem a v kvadrátu s Chirónem v Beranu, po 15 hodině přestup do Raka. Slunce ve Vodnáři v sextilu s Uranem a Marsem. Venuše v Kozorohu v konjunkci se Saturnem.

Pátek ještě přináší rychlé a dynamické vzdušné energie, zejména během první části dne, kdy Luna v Blížencích putuje v trigonu se Sluncem ve Vodnáři a v sextilu s Uranem v Beranu. Uranské aspekty na Mars, Slunce i Lunu podporují svižné tempo, volné plynutí po povrchu a také malé objevy nebo sklon dělat věci lehce jinak.

Luna v Blížencích podporuje komunikační otevřenost, ochotu sdílet své zkušenosti, potřebu být v pohybu i komunikační nadlehčenost. Trigon mezi Sluncem ve Vodnáři a Lunou v Blížencích pak podporuje intelekt i propojení mužské a ženské stráky.
Již kolem poledne se ale přidává také kvadrát Chiróna v Rybách s Lunou a s ním spojená citovost, větší vnímavost i soucitnost vůči bezmocným. Za aspektu Chiróna na Lunu jsou také častější různé nehody, ale pátek se jinak jeví poměrně smířlivě a sangvinicky.

Mars čerstvě v Býku ponouká k prohloubení všech procesů, zatím se ale nachází v konjunkci s Uranem na konci Berana, což ještě nadále může vést ke zbrklosti, zrychlenosti nebo větší impulzivnosti (i když už o něco menší).

Venuše v Kozorohu se nachází ve vnímavém a intuitivním sextilu s Neptunem v Rybách, ale současně začíná vytvářet konjunkci se Saturnem v Kozorohu, který akcentuje především pravidla, zodpovědnost a plnění povinností. Za přesné konjunkce Saturna nad Venuší o víkendu pak mohou přijít i pocity osamělosti nebo vnitřního chladu a může se projevit i jakýsi dojem citové prázdnoty nebo toho, že rutinní každodenní záležitosti vytěsňují plnohodnotné prožívání vztahů, kdy za Saturna nad Venuší vítězí především sebezapření a povinnost.

V pátek ale ještě Luna putuje nadlehčenými Blíženci v komunikativních vazbách, až po třetí hodině přechází do emotivnějšího Raka a přispěje k větší niternosti emocí, empatii i posunu do větších emocionálních hloubek a k potřebě větší blízkosti v osobních vztazích. (Luna v Raku zkrátka je osobní, navzdory neosobně přátelskému a svobodomyslnému Slunci ve Vodnáři).

Krásný víkend všem!

Zdroj: Reflexivní astrologie


Přidat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *