Aktuálně na nebi…

Pondělí 18.2.- Luna ve Lvu přes den bez aspektu, večer v trigonu s Jupiterem ve Střelci, vrcholící konjunkce Venuše v Kozorohu se Saturnem, Merkur v Rybách v konjunkci s Neptunem. Slunce na posledním stupni Vodnáře přechází zítra do Ryb, Chirón na posledním stupni Ryb přechází dnes před polednem do Berana.

V pondělí Luna celý den putuje v ohnivém Lvu, s výjimkou večera bez aspektu, takže energie by měla být paradoxně mnohdy uvolněnější než o víkendu a mělo by také být snazší vyjít vstříc vlastním potřebám.

Luna ve Lvu bez aspektu dává správnou míru sebevědomí, ležérnosti i tvůrčího nadhledu, emočně se drásá pouza za přetlakových aspektů, takže pondělek by měl být dnem, kdy se navíc za přispění Merkura v Rybách v konjunkci s Neptunem dá jen tak plynout vstříc budoucnosti.

Ráznost sice podpoří Slunce na konci Vodnáře v sextilu s Marsem v Býku a v rozvolňující se vazbě s Uranem, tento týden ale uranské aspekty definitivně ustoupí a místo nich by měl převládnout zenový přístup Slunce v Rybách, tiché nalaďování se na okolí a princip recepce, naschlouchání a absorbce, vytěsňující předchozí spíše individualistický nebo až dravčí přístup Marse v Beranu a následně v Býku v konjunkci s Uranem.

Přesto nebude chybět ani ukotvení v realitě a smysl pro pravidla – Venuše v Kozorohu v konjunkci se Saturnem může i začátkem týdne soudit a hodnotit přísně, ve vztazích se zřejmě projeví větší odstup, nebo někdy až upjatá rigidita a nároky Venuše porostou.

Zcela zásadní změnou z pohledu astrologie je pak dnešní dopolední přestup Chiróna v Rybách do Berana, v němž se bude pohybovat prakticky až do června 2026, kdy vstupuje do Býka, následně se ale ještě ve zpětném chodu krátce vrátí do Berana a do Býka vstupuje v polovině dubna 2027.

Planetka chronických zranění v ohnivém Beranu nasvětlí trochu jiná témata než v Rybách, kde mnohdy šlo o nucené podvolení se bezmoci, utrpení nebo pocitům opuštěnosti a bezvýchodnosti. V Beranu dojde na zkoumání vlastního ega, schopností sebeprosazení, ale také bojeschopnosti, asertivity nebo sklonu vyniknout nebo nevyniknout jako jedinec vyčnívající z davu, přinášející vlastní, individuální témata.

K tomu ale víc v extra příspěvku.
Pondělí nepřinese jen tento přestup Chiróna po osmiletém průchodu Rybami, ale mělo by se nést v relativně optimistickém duchu, který by měl vrcholit během večera za trigonu Luny ve Lvu s idealistickým a nadšeným Jupiterem ve Střelci.

Krásný začátek týdne všem!

Zdroj: Reflexivní astrologie


Přidat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *