Aktuálně na nebi…

Úterý 19.2. – Luna ve Lvu v ohnivém trigonu s Uranem v Beranu, po čtvrté hodině v Panně. Slunce v Rybách, úplněk na ose Ryby-Panna, přesná konjunkce mezi Merkurem a Neptunem, tvrdě postavená Venuše v Kozorohu, sextil Slunce v Rybách s Marsem v Býku.

V úterý Luna prochází územím na konci znamení Lva, navíc v trgionu s Uranem v Beranu. Energie rána a dopoledne je tak rázná, iniciativní, rychlá a plná nových impulzů. Luna ve Lvu podpořená trigonem Urana v Beranu jedná tady a teď, sebevědomě, nezávisle, rozhodně a bez zbytečného otálení.
Odpoledne zamíří do Panny a vytvoří opozici se Sluncem v Rybách – nastane úplněk na ose, která je bytostně spojena s léčením, uzdravováním, vnitřní moudrostí, ale také s obětavostí, potlačením ega a schopností vzdát se vlastních potřeb ve prospěch většího celku.

Zvláště Slunce v Rybách se doslova rozpouští v prostoru (což aktuálně platí zejména pro Merkur a Neptun) a Ryby jsou archetypem, který je bytostně spjatým s absorbcí, nalaďováním se, vstřebáváním impulzů, zprostředkováváním a zvýšenou senzitivitou.
Slunce v Rybách je toho času v přesném sextilu s Marsem v Býku, takže roste ráznost a tendence k meditativnímu rozpouštění se v prostředí není tak intenzivní, přesto by mělo následující dny přijít větší zklidnění, ztišení a také příležitost pro vnitřní usebrání.
Slunce v Rybách podpoří zejména v umělecké tvorbě, ale měl by růst také empatie a zájem o duchovno. Tyto tendence vyvrcholí během března, zejména také vzhledem k tomu, že Venuše v Kozorohu je aktuálně postavena velmi pragmaticky a tvrdě – opouští konjunkci se Saturnem a míří do konjunkce s Plutem.

Toto postavení Venuše v Kozorohu v obklopení pragamticko-výkonnostními prvky přispěje k přísnosti, mnohdy i k černobílému pohledu a ke sklonu soudit druhé.
Venuše v saturnském prostoru dbá na pravidla, zvedá své nároky a uvědomuje si realitu bez příkras, pozlátka nebo zbytečných kudrlinek. Naopak do vztahů proniká účelnost, praktičnost a mnohdy i zbytečná tvrdost nebo sklon poučovat druhé a mít věci pevně pod kontrolou.

V prostoru Ryb ale koncem února a během většiny března půjde především o protichůdné tendence – intuitivní nalaďování se, pochopení hlubších procesů a pěstování soucitu a empatie. K tomu si přidejte také notnou dávku imaginace.

Krásné úterý všem!

Zdroj: Reflexivní astrologie


Přidat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *