Slunce v Rybách – 19.2. – 20.3.2019

Slunce přestoupilo do Ryb, posledního znamení zvěrokruhu, které je spojeno s principy splynutí, sjednocení, vnímání a vstřebávání, ať už v případě zkušeností předchozích jedenácti astrologických archetypů, tak v případě nalaďování se na konkrétní životní situace a procesy.

Rybám vládne Neptun, vládce moří, což souvisí také s napojením Ryb na osobní i kolektivní nevědomí, s jakousi touhou rozplynout se v druhém nebo často s mimořádnou senzitivitou až „bezhraničností“.

Archetyp Ryb je spojen s křesťanskou symbolikou oběti, s charitou, soucitem a milosrdenstvím. Výsadou Ryb nebo lidí se silným vlivem Neptuna je pak intuitivnost a někdy až telepatická schopnost napojovat se na okolí.
Samozřejmě to zdaleka neplatí pro každého člověka narozeného v Rybách, ale minimálně zprostředkovatelská tendence je u Ryb silná a řada z nich působí v umělecké nebo duchovní sféře.

Ryby mají dar vnímat nuance, nenápadné tóny každodennosti nebo subtilní proměny světla, takže řada z nich může působit např. v oblasti fotografování (ze známých českých fotografů např. Josef Sudek nebo František Drtikol), což je profese, která je pojí např. s Raky.
Mnoho Ryb ale kotví také v sociální sféře, v oblasti psychologie, herectví, filosofie, terapie, mystiky a spiritualismu nebo tam, kde mohou uplatnit svoji obětavost, vnímavost a soucit.

Silnou stránkou tohoto znamení je naladit se na cokoliv nebo kohokoliv, slabinou mohou být závislosti, jak na omamných látkách, tak na lidech.

Ryby i neptunské typy jsou také náchylné na přehlcení impulzy z okolí a je pro ně zásadní naučit se vymezovat vlastní hranice, uplatnit svoji vnímavost, ale současně nekončit jako houba nasáklá balastem z veškerého okolního prostředí.

Přehlcená Ryba často sahá po sklence alkoholu, což ukazují i příklady slavných hereček typu Nataši Gollové (která měla v horoskopu i silný intelektuální vliv Blíženců) nebo Elisabeth Taylorové.

V období Slunce v Rybách je pak podpořena především umělecká a duchovní sféra, množství Ryb v konstelaci podporuje schopnost naslouchat, meditovat ale také syntetizovat poznatky a napojit se na jakousi vnitřní moudrost – zatímco v Rybách převládá syntéza a celostní přístup, v Panně analýza.

Nepopiratelným kladem Ryb je také rozvinutá imaginace, smysl pro vše poetické a také smírčí. Typická Ryba je pacifistická, ochotná ke kompromisům a nenásilným řešením.
Nenásilné intuitivní plynutí je pak jedním z největších darů, které období Ryb nabízí a uzavírá tak zimní etapu, před příchodem bojovného, razantního a ne příliš filosofického Berana.

Krásné období v Rybách všem!


Přidat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *