Vypni motor a jen dýchej

Nemysli na sebe.
Nemysli ani na ostatní.
Nevymýšlej jak dělat dobro.

Čím méně budeš myslet, tím více budeš cítit.
Cítit sebe a cítit ostatní.
Přestaneš se chovat promyšleně, začneš se chovat opravdově.
Začneš být sám sebou.
Objevíš lepší navigaci.

Přijdou změny. Ti, co mají rádi vše promyšlené se od tebe odvrátí, protože z tebe budou mít strach, nebudou ti rozumět. Za to potkáš ty, co milují autentické a opravdové a bude ti s nimi dobře. Připrav se, že v době změn zažiješ tolik kritiky i lásky jako nikdy před tím.

Jako když na lodi vypneš motory a místo nich roztáhneš plachtu – cit, který tě povede správným směrem. Zprvu pocítíš obavy i hněv těch, kteří své motory milují, montují si na své lodě stále silnější a lepší, aby mohli tvrději a lépe bojovat s proudem a pohled na opačný přístup k životu je pro ně nesnesitelný.

Někteří přijdou a budou ti nabízet jeden ze svých motorů a jiní se naopak budou snažit tvou loď rovnou potopit. Nech je být, nic jim nevysvětluj, nebojuj s nimi. Jejich čas teprve přijde. Přirozený proud života tě zanese k těm, kteří tak jako ty objevují krásu souznění s životem. Zjistíš, že to je příjemnější způsob života, že vodu nemusíš tlačit, že teče sama a že tě umí dovést na místa, kam tě ani tisíc motorů rozumu nikdy nedopraví.

Nemysli na sebe.
Nemysli ani na ostatní.
Nevymýšlej jak dělat dobro.

Vypni motor a jen dýchej.
Uvidíš co se stane.

Zdroj: FB Lubomír Jindra


Přidat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *