Aktuálně na nebi…

Domů

Sobota. Luna v Raku a během dne dojde ke severnímu uzlu. Vzhledem k tomu, že na jižním uzlu se sbírá seskupení s Plutem a Saturnem a Slunko stále pluje v Rybách, může to být dnes intenzivně emoční a poněkud tenzní den, který nás navzdory anebo možná právě díky jistému tlaku vede k pečující vzájemnosti.

Luna je náladovka, přijde a odejde. Nicméně díky jejímu průchodu dokážeme většinou nejlépe vnímat konkrétní téma. Jednak je rychlá a její působení trvá pár hodin, což je doba, po kterou udržíme pozornost. Naše prožívání může sice být rozptylováno vedlejšími podněty, ale ta klíčová pocitová linka vede. Luna je reflektor a nasvítí to místo na scéně světa, k němuž máme pro tuto chvíli obrátit pohled. A jako taková může mít i díky velmi krátkému zabliknutí a relativně nevýznamným posunům v našem životě zásadní význam, protože uvidíme, co se děje na pozadí. Spatříme hybnou konstrukci děje. Pochopíme, co nám osobně přinesou ony kritické momenty osudových změn.

Ve vazbě k severnímu uzlu nám dnes Luna vyladěním dne ukáže, kam míří střelka na kompasu každého z nás. Samozřejmě to neznamená, že když s rukama na kormidle, pevně rozkročeni na kapitánském můstku zvedneme hlavu od navigace a pohlédneme vpřed, uvidíme všichni totéž. Hledíme stejným směrem, ale každý plujeme po jiném moři a na obzoru máme svou vlastní vizi. Nicméně společný cíl je definován osou uzlů, a ta právě míří z Kozoroha do Raka. Úkolem je uvědomit si, že v době, kdy se ve vnějším, kariérním, silovém a mocenském světě začnou pod vlivem postupné trojkonjunkce Pluta + Saturnu + jižního uzlu hroutit nedotknutelné struktury, jež považujeme za absolutní základ společenského fungování naší civilizace, máme se obrátit dovnitř, do soukromého světa rodiny, do chráněného prostoru emočního prožívání, kde si můžeme dovolit pustit kontrolu, přestat dělat ramena, složit se a uvolnit, třeba se i vybrečet a navzájem se podepřít, pohladit a pofoukat bebí, prostě proto, že se máme rádi. Díky tomuto nastavení přečkáme jakoukoliv nucenou společenskou či osobní restrukturaci a objevíme, na čem v našem životě záleží úplně nejvíc.

Autorka: Klára Koničarová, www.astropsychologie.cz


Přidat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *