Aktuálně na nebi…

Čtvrtek 21.3. – úplňkové napětí: opozice mezi Lunou ve Vahách a Sluncem v Beranu s Chirónem v Beranu, přesný kvadrát mezi Venuší ve Vodnáři a Marsem v Býku (včetně Černé luny), konjunkce retrográdního Merkura s Neptunem, trigon Marse v Býku s Plutem.

Čtvrtek přinesl brzy nad ránem úplněk na vztahově-individualistické rovině Váhy-Beran, navíc za účasti Chiróna v Beranu. Za Luny ve Vahách mohou mnozí zatoužit po společnosti, projevuje se větší potřeba vzájemnosti, harmonie a krásy, jenže ouha.

Venuše a Mars se současně nacházejí v přesném kvadrátu a ocitají se v přesném aspektu s Černou lunou.

Zatímco Luna ve Vahách prahne po souladu, souměrnosti, vzájemnosti a rovnováze, Chirón v Beranu v přesné konjunkci se Sluncem a v opozici s Lunou přináší malé nechtěnosti, otevírá skříně plné kostlivců a rozedírá ego tam, kde nedošlo k zahojení chronických ran.

Slunce v Beranu přináší nový elán, ale v kombinaci s Marsem v Býku v kvadrátu s Černou lunou se může projevit také vzdor a agrese, a to prakticky až do neděle.
Slunce a Luna rozehrávají úplňkové téma Já a moje hranice versus fungování v páru, Já a moje sebeprosazení (zde paradoxně v zmrzačené přítomností Chiróna) a schopnost dávat se druhým lidem.
Chirón ale umožňuje i hloubkovější vhledy a uvědomění, které mohou následující týdny posouvat dění dál.

Momentálně bohužel za současného vrcholícího kvadrátu mezi Venuší ve Vodnáři a Marsem v Býku, takže pocity neurčité nespokojenosti ve vztazích mohou vrcholit – jakoby nebylo možné najít souladu.

Dalším ze zásadních vlivů, který pak přetrvá až do začátku dubna, je Merkur ve zpětném chodu v konjunkci s Neptunem. Zde se projevuje neurčitost, chaotičnost, ztracenost nebo tápaní, případně nedostatek verbální konkrétnosti.
Merkur bude zpomalovat a přesně za týden se otočí do přímého chodu, což snad konečně rozproudí řadu stagnujících procesů, současně s tím lze ale příští týden očekávat opravdu markantní chaos.

Ve čtvrtek a v pátek ale ještě působí také trigon mezi Marsem v Býku a Plutem v Kozorohu, který zatím posiluje sílu záměru i vůli dotahovat věci důsledně do konce.

Krásný čtvrtek všem!

Reflexivní astrologie


Přidat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *