Slunce v Beranu – 20.3. – 20.4.2019

 

Sunce putuje už druhým dnem Beranem, z astrologického pohledu ohnivým, kardinálním znamením, kterému vládne planeta Mars, takže pár slov k tomuto archetypu.

Přechod Slunce do Berana se současně kryje s Jarní rovnodenností, představuje jakýsi zážeh jara, návrat bojovnosti, odhodlání, průraznosti, přímočarosti a také přirozené víry v život a v sebe sama.
Beran je prvním znamením zvěrokruhu, průkopníkem, rozjížděčem projektů, nadšencem, individualistou a také životním bojovníkem, tvrďákem a někdy i naivkou v jednom.


Lidé narození v Beranu bývají energičtí, optimističtí, nepochybující, soutěživí, bojovní a paličatí. Negativním rysem jejich povah je sklon s ničím se příliš nepárat, nerozlišovat detaily a okamžitě bez promýšlení jednat.
Typický Beran nebo Beranka jsou zastánci přímé akce a netrpělivci, kteří jdou mnohdy hlavou proti zdi a proti všem, ale když se spálí, rychle se otřepou, vstanou a jdou s hlavou vztyčenou dál.
Typický Beran chce stát v čele dění, nespokojí se s pozicí v zadní řadě a často je přirozeným vůdcem. Horší může být schopnost dotahovat věci do konce, vcítit se do druhých nebo vytvářet kompromisy. (Řada Beranu je ale ovlivněných Rybami a zde soucitnost může růst).Ohnivý temperament Beranů se často přelévá také do sportovního nadšení, planetární vládce Mars je jakoby předurčil k soutěživosti, bojovnosti a válečnickým tažením všeho druhu. Berani se nezřídka objevují také v řídících funkcích, jako vrcholoví manažeři nebo obchodníci (v tomto případě s převažujícím vlivem Býka).

Ženy v Beranu jsou nezávislé a temperamentní typy, muži narození v Beranu bývají zpravidla spíše maskulinní a vyšší typy, mohou milovat rychlost, závodit v autech nebo na motorkách, případně praktikovat bojové sporty.
Ze známých osobností lze zmínit např. Jeana-Paula Belmonda a jeho kaskadérsko-boxerskou minulost i oblibu rychlých aut (zde navíc Slunce v Beranu konjunkci s Uranem), dále Jiřího Adamíru, Rusella Crow, z žen Janu Hlaváčovou, Aňu Geislerovou, Jitku Schneiderovou, Lucii Bílou nebo Jitku Čvančarovou.

Lidé se silným vlivem Berana mohou mít zrzavé vlasy, což vídám ještě u Vodnářů nebo v některých případech u Štírů, případně za silného postavení Marse v horoskopech.

Období se Sluncem v Beranu je pak ideální k uvědomění si vlastních potřeb, rozjezdu nových projektů (zde ideálně až za Merkura v přímém chodu) nebo k obnovení a načerpání sil po zimě.

Krásný a odhodlaný čas v Beranu všem!

Zdroj: Reflexivní astrologie


Přidat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *