Astrologické počasí od 15. do 21. dubna

Astrologické počasí od 15. do 21. dubna

Máme zde velikonoční týden. A jaká témata si pro něj hvězdy připravily?

V úterý vytvoří Venuše z Ryb kvadrát na Jupiter ve Střelci. Představuje nejvyšší druh smyslového a duchovního požitkářství. Mnohost je tak fascinující. Co ještě bychom mohli vyzkoušet? Šamany v pralesích, zen, čakry, reiki, půst, aura, ženské skupiny, tantra, mantra, jantra, ayahuasca, konstelace, holotropní dýchání, Grof, Jung, Ole Nydahl, Ježíš, Šiva, Kristovo vědomí…. a takto bychom mohli popsat další strany textem. Ptáme se: Nezapomněli jsme na něco důležitého pro růst vědomí, jak ho ještě víc a co nejrychleji rozšířit? Chybí nám soudnost a sebeovládání. Tato ohnivě-vodní T-kvadratura se vyznačuje touhou překročit všechny meze a vyzkoušet vše, co souvisí s láskou a tvorbou. Nic není nemožné. Jde se do krajností. Je přítomen sklon k přehánění a družnosti. Realita však zůstane vždy za očekáváním.

Všechno, co se naučíme nebo prožijeme, všechny duchovní nauky a metody, nám mohou v určitou dobu předat podněty a impulzy. Hodnota se dá těžko absolutně určit, řídí se totiž stavem vědomí jednotlivého člověka. Pokud nás něco z toho přitahuje víc, ukazuje to, že z toho můžeme po nějakou dobu profitovat. Vždy však přijde moment, kdy je potřeba vykročit k dalšímu stupni poznání. Správná cesta ukazuje cestu ke svobodě a nikdy by neměla vést k závislosti. Aby se nám dostalo pomoci na cestě, stačí, když ji budeme skutečně potřebovat.

Zároveň zde hrozí nenacházení správné míry v jídle a veškerých požitcích. Takže s předsevzetími je lépe začít až po Velikonocích.

Dalšími zásadními událostmi na obloze jsou posuny Merkura a Venuše do znamení Berana. Merkur se postěhuje ve středu, Venuše ho bude následovat v sobotu. Viditelně se změní energie mezi lidmi.

V mezilidských kontaktech se značně zvýší neochota vcítit se do druhého. Jakýkoliv cíl má touto dobou magickou přitažlivost a jeho naplnění nezná překážek a omezení. Za cílem se jde přímou cestou bez ohledu na okolí. Naše ego se hlásí o slovo s velkou intenzitou. A také naše verbální a emocionální projevy mohou být velmi nediplomatické.

Je pravdou, že emoce bychom neměli potlačovat, jinak si vyberou svou daň jinde, zvláště pak na našem těle. Na druhou stranu seřvat všechny okolo, případně něco rozbít jenom proto, že jsme naštvaní, je projevem té nejprimitivnější beraní energie a známkou, že jsme ve vleku osudu, potažmo, hluboce zakořeněných vzorců chování z naší minulosti. A vyžadujeme-li po okolí pochopení, je to ještě horší. Jak s emocemi pracovat učím své klienty během našich sezení, pokud sami chtějí. Je to povídání na knihu. Zde se omezím na to, že je to umění, které se lze naučit, chceme-li. Jen tak získáváme svobodu, po které všichni toužíme. A samozřejmě je to cesta ke změnám svého osudu.

V józe se to nazývá samskárami. Jsou to silné otisky v našich myslích. Jsou nádherně čitelné z horoskopu narození a je to pro mě výchozí bod pro práci na napravování toxicity tělesné i duševní. Samskáry jsou takové vyježděné koleje. K ozdravení našeho života je téměř nutné zušlechtit tyto samskáry, nebo astrologicky aspekty, a posunout se v naší inkarnaci nad ně.

Někdy je dobré si uvědomit, že pokud se pouštíme do boje, bráníme se blízkosti a intimitě, ale hlavně se bojíme. Když v sobě objevíme agresivitu a obranné postoje, zamysleme se nejprve nad tím, proč vlastně s partnerem bojujeme, o co bojujeme a čeho se bojíme.

V sobotu se Slunce přesune z Berana do Býka. To nás trochu usadí. Znamení Býka vyjadřuje látku, z níž jsme stvořeni, je to zemské znamení. Znamení vlastnictví a užívání. Po oplodňujícím aktu – Beran, vzniká naše tělo – Býk. Pozorujeme první vlaštovky toho, co jsme zaseli ve znamení Berana. Můžeme to poprvé vnímat smysly, stvořeno. Vždyť i v půdě začínají klíčit semínka a růst. Býk je znamením smyslů, potěšení, trpělivosti, stability a všeho materiálna. Vnímáme hodně své tělo a všechno, co mu dělá dobře. Ve znamení Býka je naším úkolem ovládnout divokého býka svých vášní. Když projde energie Býka transformací a přijme změnu, po čase si uvědomí, že nepotřebuje být pevně poután k zemi hmotě pevnými kořeny, ale může vzlétnout a osvobodit se. Připoutanost k jevům světa pro nás představuje zdroj utrpení a nekonečný soucit a láska je klíčem k překročení.

Nejde o to, všeho se zbavit a vyhodit, to vůbec ne. Krásně to popisuje jedno staré přísloví: Ponech materiální bohatství ve svém domě, nikoli však ve svém srdci. Hledejme tedy vysvobození ze svých závislostí, tím zušlechťujeme energii znamení Býka, kam vstoupí v sobotu Slunce a bude tam s námi další měsíc. Milí přátelé, přeji nám všem krásný velikonoční týden.

Veronika Navrátilová, web – ctuhoroskopy.cz,


Přidat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *