Lví Novoluní s léčivými účinky


1.8.-2.8

Merkur zvolna nabírá rychlost a s ním se mění kvalita myšlení a komunikace. Mozková činnost zase bez překážek směřuje odzadu dopředu, nikoliv naopak, což je po třech týdnech retrogradity občerstvující. Cesty se zvolna dávají do pohybu, ačkoliv si ještě počkáme na otočku Jupitera, aby to bylo pořádně vidět. (Jupiter se otočí už za 10 dní!:-)


Ráno proběhlo Novoluní na Sabiánském symbolu ,,Skláři foukají sklo“, v konstelačním objetí s Venuší, kvadrátu na Uran a v Trigonu na Chiron. Je to velmi silná formace plná ohně, tvůrčího nadšení a lásky, která nás bude tématicky provázet následující dva týdny a je východiskem z těch uplynulých, kdy nám na rameno klepal stín a motivace se vytrácela.Ať už nás trápí nešťastná láska, zklamané ambice, nedostatek peněz, nebo třeba samota, uvědomujeme si my ,,duchovní lidé“ obvykle, že se nám ty strašné věci dějí, protože dost komplexně nemilujeme sami sebe, nemáme vyladěné čakrové systémy, nízkou sebehodnotu, špatnou karmu, či zkrátka něco takového, dle nátury. Ovšem moc to nepomáhá.

Někdy je možná lepší, povznést se nad vlastní i cizí duchovní koncepty a poučit se třeba od sportovců, nebo umělců, ale i řemeslníků. Saint-Exupéry to psal tak, že člověk je na zemi prostředkem směny. A je to krásný úkol. Vyměňujeme se za dílo, které vytvoříme. Nakonec budeme staří, zdrchaní a přesto šťastní, pokud to dílo bude za něco stát a přežije nás. Horolezce třeba znamínko na skále, kam jako první z lidí vylezl; skláře sklenička, sadaře strom..dobrá směna přináší šťastný život.

Která je ta správná směna, to zas krásně napsal Carlos Castaneda v úvodu svých mnoha knih.

,Má tato cesta srdce?‘

,Jestliže má, je to dobrá cesta. Jestliže nemá, není k ničemu. Žádná cesta nevede nikam, ale jedna má srdce a druhá ne. Ta první dělá tvé putování radostným a dokud po ní kráčíš, jsi s ní zajedno. Ta druhá tě nakonec přiměje proklít svůj život. Ta první tě činí silným, ta druhá tě vysiluje.‘

Tyto dva týdny jsou skvělou příležitostí udělat rozhodnutí, která nám jdou přímo ze srdce a a najít způsob, jak je realizovat a tvořit to co chceme, navzdory těžkým podmínkám. Ty naopak mohou vyprovokovat krizová řešení, která se ukážou být skvělými a převratnými a jejich plody nás přežijí. Lev by asi řekl vyživí.

Novoluní má velký léčivý potenciál a je ho škoda promarnit citovými investicemi tam, kde jsou místo protějšků jen ozvěny našich představ.
Na druhou stranu, láska hory přenáší. Na marné milostné korespondenci se dá například dobře vypilovat tvůrčí psaní, apod.

Cesta srdce totiž nikdy nemůže vést v důsledku do pekla. Jen je třeba hlídat, abychom z ní nesešli.

Přeji vám krásný den

Vilemína

 


Přidat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *