Aktuálně na nebi…

Pondělí 5.8. – Luna ve Vahách v kvadrátu se Saturnem v Kozorohu a v sextilu s Jupiterem ve Střelci, ráno v sextilu se Sluncem ve Lvu. Slunce v konjunkci s Venuší ve Lvu v trigonu s Jupiterem. Merkur v Raku se konečně rozbíhá z opozice s Plutem v Kozorohu, ale mentální přetlak ještě může být patrný, Saturn na Luně posílí vědomí reality a povinností.
V pondělí prochází Luna společenskými, smírnými a uměřenými Vahami, které jsou kované ve společenské etiketě a diplomatickém jednání.
Sextil se Sluncem a s Venuší ve Lvu by měl podpořit tvůrčí přístup ke světu a smysl pro spravedlnost i emoční odstup, pondělí ale díky kvadrátu Saturna v Kozorohu s Lunou může přinést také zvýšené vědomí povinností, zodpovědnosti a větší starostlivost.

Saturn v Kozorohu nad Lunou může „zchladit“ emoce a přispět k dalšímu bilnacování, podpoří důslednost, úspornost a šetřivost a také důraz na pracovní výkon.
Saturn v Kozorou celý rok 2019 a ještě velkou část roku 2020 také přispívá k určitému vytěsňování emocí, k důrazu kladeném na formu a kariérní záležitosti a mnohdy také ke kompenzačním sklonům nebo u některých dokonce k určité nadutosti a tvrdosti (zvláště za konjunkce Saturna a Pluta v Kozorohu). Tato planeta také velmi ráda poučuje a soudí, takže v aspektech na osobní planety může podpořit i vlastnosti, které vztahům příliš nepřispívají.Aktuálně ale Venuše ve Lvu pozvolna směřuje do velkorysého trigonu s Jupiterem ve Střelci a společně se Sluncem ve Lvu opustí odcizující kvadrát s Uranem, silné zastoupení ohně v konstelaci přesto přispívá také k samostanosti, individualismu a v lepším případě k uvědomění si vlastních potřeb.Merkur v Raku, spíše introvertní, opatrný a často i náladový nebo lehce negativistický, brzy vystoupí z opozice s Plutem v Kozorohu a mělo by ubývat katastrofických zpráv a mentálního přepětí nebo úzkosti.
V pozitivním směru vedl aspekt k produktivitě myšlení a dobré koncentraci, celý minulý týden ale stál na 25. stupni Raka a komunikační procesy mohly v mnoha případech lehce zatuhnout.
Tento týden by se komunikace měla plynule rozběhnout a v neděli pozdě večer vstoupí Merkur do ohnivého Lva, takže se z prostoru niterného přemílání myšlenek mnohem pravděpodobněji přesuneme do oblasti otevřenější diskuse.
Krásný začátek týdne všem!

Přidat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *