Aktuálně na nebi…

7.8. 2019

Ráno nás zastihne poněkud nepříjemně, Luna utvoří opozici s Uranem, což může přinést různý typ materiální úzkosti, až hysterie. Ovšem také jasnozření vyprovokované krizí, vhled hluboko pod povrch a velký potenciál osvobodit se ze spárů hmotného lpění. Pro běžně zainteresovaného člověka to bude zkrátka tak trochu nervozní ráno.Během dne pak bude Luna ze Štíra vyvolávat provokace do Lva. Lev a Štír jsou dvě značně sebejistá znamení a nejlépe spolu vyjdou tak, když jeden druhého ponechá pevně v jeho stanovisku a hezky si vedle sebe machrují, aniž by se vyrušovali vzájemnou hlubší pozorností. Mohou se tak, lehce paradoxně, mít upřímně rádi a hluboce se respektovat, obdivovat a podpořit, když jde o to podstatné. Luna vypíchne, kde máme falešný optimismus a přílišnou sebejistotu, což bychom měli vzít na vědomí, pokud se k oněm provokacím chceme postavit navíc jako k podnětné výzvě.

Venuše se přibližuje ke Slunci a jeho trigonu s Jupiterem ve Střelci, který tak dostává královský, požehnaný a láskyplný doprovod posledními úhlovými minutami (a pozemským týdnem) svého letošního retro-putování.
V tuto chvíli již má Jupiter vůči zemi nepatrný pohyb, po čtyřech měsících se tedy v podstatě již za pár dní začne zvolna chystat k otočce. Dají se do pohybu plány, které jsme měli s novým rokem. Konečně.
(Jupiter couvá od 11.4, vrátil se na pozici, kde byl v lednu a otočí se z ní kupředu 11.8.)
Zcela prakticky, tento trigon přinese mnoho nezapomenutelných dovolených, srdečných setkání..hořká příchuť nezpracované minulosti je něčím, co by se nyní dalo zapít skutečně kvalitním vínem.

K hlubšímu pochopení téhle konstelace je dobré rozumět architektuře, kterou se zaobírá Jupiter. Není to přímo osobní planeta, ale zobrazuje naše nejosobnější Božství/smysl života a v důsledku je tedy tvůrce zákona, který utváří naše pravidla, morálku, soudnictví..a svědomí jako takové. (Saturn na dodržování těch pravidel dohlíží a reviduje je řádem času.)

Čím víc se tomu svému Božství/smyslu života, důvodu Proč../ skutečným prožíváním přiblížíme, tím méně potřebujeme pevně stanovené morální zásady, abychom se chovali tak, jak se ze srdce chovat chceme-a máme.

To je však velmi ošemetné tvrzení, které v nepovolaných rukou napáchá víc škody než užitku a proto přišla organizovaná světová náboženství, aby Jupiter člověku dávkovala po lžičkách. Všechny cesty do pekel bývají lemovány dobrými úmysly…povzdechl by si zřejmě pohan.

Když je Jupiter retrográdní ve Střelci, bortí se staré a nepotřebné pilíře morálky, které se dávno staly haraburdím, které na cestě k našemu osobnímu božskému příběhu v každém případě již nepotřebujeme.
Řinčí to, občas se ozývá úpění, zkrátka staré dobré velké Pravdy se brání jako o život, protože jim jde o život.

Teď přichází onen parádní trigon a s ním příležitost si (na základe 4 měsíčních pochybností) jasně uvědomit, co dál Ano a co Ne, čemu doopravdy věříme a chceme to žít. A vyslovit to pořádně nahlas.

Protože se přidává Venuše, do hry mocně mluví láska, snad i ta s velkým L, protože ve spojení s Jupiterem.

Duševní trpaslíci mají také Jupiter, samozřejmě. A každému z nás jich sedí pár na rameni. Jupiterské trigony jsou vždy skvělou příležitostí k velkohubosti a ti, kdo neumí pochopit, že vcítění je víc než kázání, mohou dosahovat zajímavých výšin nesnesitelnosti.
(A astrologické příspěvky nekonečné délky…)))

Nové světlo také v tomto týdnu přijde do starých křivd a sporů všeho druhu, povahy vnitřní i vnější, především těch, jejichž řešení se zadrhlo na začátku dubna, ačkoliv v Lednu možná vypadaly nadějně a na cestě k řešení. Ovšem počítejme s tím, že než se věci hnou, mohou se dostavit krizové momenty, kterým je třeba čelit ohněm- vůlí a být tedy těmi, kdo věci posunou dopředu, nikoliv čekat, že to za nás udělá kamarád vesmír. Tak by mohlo hrozit, že krásný trigon jen utopíme v požitcích a hře bez hlubšího smyslu…což je riziko všech pozitivních aspektů.

Víra v lásku a smysl života bude nyní díky třem dobrodějům tak podpořena, že by se mnohé mohlo vydařit.

Přeji vám krásný den

V

Zdroj:FB


Přidat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *