Aktuálně na obloze…

Připraveni ke startu? Tak jedééééééém!

Celá nadšená z otočky Jupitera do přímého směru jsem opomenula další významné události dnešního dne, a že se nám to nastřádalo! Aby snad nedošlo k vychýlení dynamické (ne)rovnováhy mezi partou retrográdních a direktních planet, dáme dneska kus za kus a zpátečku si hodí Uran v Býku.
Současně dnes přestupuje do Lva Merkur, který si tuhle taky vzpomněl, že má ještě jakýsi zanedbaný business v Raku, vrátil se, obhlídl situaci, pořešil potřebné a teď konečně hotovo, čistý stůl a konfety plnými hrstmi do vzduchu, napodruhé v tomto cyklu hurá do Lva. A to jsou jen ty přestupy a obraty, dál tu máme pár blížících se slibných setkání, konkrétně Venuše + Slunce anebo Mars + Juno, ale to třeba zítra. A teď popořadě …

 

Jupiter! Odpočítáváme poslední minuty, kolos dobrzďuje a manévry obratu běží naplno. Pokud byste si chtěli připít šampaňským a vystřelit pár rachejtlí, správný čas škrtnout sirkou nastane v 15.38. Ne že by to snad mělo jakýkoliv význam, ale někteří lidé slaví rádi a k tomu Jupiteru se to hodí. Mrkněte se, kudy aktuálně Jupiter cestuje ve vašem horoskopu (14°30‘ Střelce), protože právě v této oblasti můžeme očekávat významné zlepšení stávajícího stavu: uzdravení všech potíží, příval energie a vitality, dávku optimismu a sebedůvěry, nových možností řešení vleklých problémů a zejména – halelujá! – rozjezd projektů, které jsme si vysnili, naplánovali, vypadalo to tak nadějně a najednou pauza a stopka, bezvětří a ticho po pěšině, „TVL, tak asi špatnej odhad nebo co, fakt nevím“, propad do malomyslnosti a rezignace … ale s tím je konec! Jupiter se nad námi konečně slitoval a záhy se ukáže, že plán byl fajn, jen snad poněkud nezralý, nedomyšlený, zkrátka předčasně vyvržený na světlo světa. Nicméně díky tomu, že za poslední čtyři měsíce prošel řádnou revizí, je teď absolutně OK a můžeme ho rovnou spustit! Paráda!

Uran!

Uran má za sebou letošní progres znamením Býka, a stačilo! Na 6°37‘ Býka zastavuje a buduje základní tábor(BTW, přesně nad mým Sluncem, cha!). „Dál nejdu, trochu vydechnu a rozkoukám se, a pak si musím prohlídnout tu cestu sem, vůbec jsem si to neužil!“ a vydá se zpět až do bodu následného obratu do direktivity, a tím je 2°42‘ Býka. A tam dorazí přesně na Silvestra. Takže, času máme hafo, majitelé osobních planet rozmístěných mezi 2.-6. stupněm fixních znamení Býka, Lva, Štíra a Vodnáře, kteří v posledních měsících dozajista zaznamenali přinejmenším lehké chvění země, stoupající neklid, kolísání nálad, výkyvy jindy stabilního životního rytmu se mohou uvelebit v zubařském křesle, otevřít si, zahledět do prudkého světla a za zvuků zahřívající se vrtačky očekávat věci příští. V o něco pohodlnějším křesle někde jinde než ve stomatologické ordinaci se rozvalí ti, kdo mají osobní planety v tomtéž rozmezí (2°-6°) znamení Raka, Panny, Kozoroha a Ryb, protože k nim se změna blíží taky, ale tak nějak na zavolanou, skoro až podbízivě, prostě jim jde na ruku.

Revoluce je nutná, je na spadnutí a už ji cítíme v kostech. Navzdory strachu a odporu, navzdory pohodlnému hnípání v zasmrádajícím teplíčku, navzdory zaběhnuté rutině je na čase radikálně pohnout okolnostmi tak, abychom se mohli vymanit z dusivého, ubíjejícího, nikam nevedoucího stereotypu, rozbít, co nás drží zpátky, a vyrůst! Byl-li postup Uranu znamením Býka vpřed hlásnou troubou deklarující, co je třeba zbořit a radikálně změnit, zpětný chod už představuje jednotku rychlého nasazení se zapnutými bouracími kladivy. Jdeme na to! A víte co? Není třeba se bát. Jednak proto, že změna je život – a stupidní fráze jsou pořád jen stupidními frázemi, já vím, ale kdyby to nebyla pravda, není třeba tuhle stupidní frázi opakovat do zblbnutí. Za druhé proto, že metody Uranu jsou sice radikální a drastické, vyvolávají chaos, zděšení, paniku a následné trauma, ale cílem je vždycky naše probuzení, osvobození a dávka adrenalinu do skomírající každodenní nudy. A za třetí proto, že nelze přehlédnout koincidenci dnešní konstelace: Uran vzad, Jupiter vpřed! Uran ví, že není možné udržet status quo a bude se bourat, ale dřív než kopneme do vosího hnízda, urveme stavidla, přestěhujeme se na druhý konec světa nebo pošleme šéfa do Pelhřimova podívat se na to nový krematorium, rozsvítí osud maják v podobě Jupiteru, aby nám ukázal, že apokalypsou život nekončí. Je to prostě jen fáze přechodu na vyšší level.

No a ten Merkur? To snad ani není třeba znovu rozebírat! Ten nás podrží, protože Lev je king a kvůli nějaké apokalypse si přece nenechá ujít mejdan!

Klára Koničarová, www.astropsychologie.cz


Přidat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *