Aktuálně na nebi…

Úterý 13.8. – Luna v Kozorohu brzy ráno v konjunkci s Plutem v Kozorohu, před šestou odpolední přechází do Vodnáře, Merkur ve Lvu nabíhá do kvadrátu s Uranem v Býku a trigonu s Chirónem v Beranu. Slunce s Venuší postupně vystupují z trigonu s Jupiterem a do hry vstupuje Mars ve Lvu.

Noc z pondělí na úterý může přinést přetlakovější okamžiky, momenty psychického i fyzického sevření nebo různé mezní situace typické pro Lunu v Kozorohu v konjunkci s Plutem v Kozorohu. Ještě ráno může být určitá tíseň tohoto aspektu znát, v pozitivním směru se ale může manifestovat jako vysoké pracovní nasazení.
Běhm úterka se pak Luna postupně vymaní z plutonského aspektu a bude směřovat do liberálního Vodnáře, kam doputuje těsně před šestou večerní a toto postavení Luny ve vzdušném Vodnáři už bude mnohem uvolněnější a lehce říznuté přístupem „mouchy sežerte si mě“.

Slunce ve Lvu nadále putuje v konjunkci s Venuší ve Lvu, což podporuje přirozenou hrdost, sebevědomí i sklon dbát na vnější vzhled, zkrášlovat se nebo předvádět letní elegantní róby. Vliv Venuše ve Lvu ale začíná doplňovat také Mars ve Lvu, který se blíží do konjunkce se Sluncem a podporuje iniciativnost i temperament. Mars ve Lvu je smělý, dynamický, ale někdy také panovačný nebo arogantní. V energickém Lvu bude putovat do 19.8. a následně přejde do svědomité a pracovité Panny, čímž se symbolicky začne uzavírat nejžhavější část léta.

Merkur na začátku znamení Lva se postupně dostane do kvadrátu s Uranem v Býku, který od úterního večera může podporovat impulzivnost nebo zbrklost v komunikaci. Především následně během středy tak bude dobré dvakrát měřit a jednou řezat a příliš se neunáhlovat. Podobně se může projevit i větší impulzivnost, i díky současnému trigonu Merkura s Chirónem v Beranu. V pozitivním směru ale může dojít k objevným zjištěním a náhlým překvapivým vhledům.

Úterý by se pak mělo nést v duchu letně lví atmosféry, brzy nad ránem a ráno ještě lehce „poznamenané“ konjunkcí Luny s Plutem. Zbytek dne by měl být laděný poměrně pracovně a zodpovědně, večer ale přinese obrat k větší svobodomyslnosti a uvolnění a měla by se projevit i o něco větší extrovertnost, za opozice Merkura ve Lvu s Lunou ve Vodnáři i sklon hrát si se slovy nebo nějak ventilovat vlastní kreativitu, originalitu a jedinečnost.

Pěkné úterý všem!

Zdroj: Reflexivní astrologie


Přidat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *