Aktuálně na nebi…

Středa 11.9. – Luna ve Vodnáři v sextilu s Jupiterem ve Střelci a večer bez aspektu, Slunce v Panně nadále v rázné konjunkci s Marsem, v obětavé opozici s Neptunem, Mars postupně vystupuje z opozice s Černou lunou a i se Sluncem se nachází v kvadrátu s Jupiterem.
Merkur v Panně v konjunkci s Venuší.
Ve středu putuje Luna volnomyšlenkářským Vodnářem, kterému jde o blaho celé společnosti, ráno a dopoledne navíc v sextilu s Jupiterem ve Střelci, který podporuje pohodu, klid a velkorysost i smysl pro humor.
Tato pozice není odsudečná a pozornost zaměřuje směrem k budoucnosti, k abstraktním vizím nebo ideálům. Po emoční stránce je Luna ve Vodnáři spíše distingovaná, racionalizující emoce a pozorující okolní svět. Sextil s Jupiterem ve Střelci jí dává filosofický náhled i nádech blahobytnosti a víry v to, že věci dopadnou dobrým způsobem.

Zbytek konstelace je ale nadále velmi panenský a kozorožský – rázná konjunkce Marse v Panně se Sluncem nadále podporuje činorodost a workholismus, brzdí je snad jen pozornost lehce rozmělňující, ale obětavá opozice s Neptunem, která zvyšuje vnímavost, senzitivitu i sklon rozdat se pro druhé. Nebýt disciplinovaných trigonů Pluta v Kozorohu se Sluncem a Saturna v Kozorohu s Marsem v Panně, bude v této konstelaci až něco spasitelského.

Slunce v Panně v trigonu s Plutem v Kozorohu pak drží výkonnost ve chvíli, kdy opozice Neptuna na Slunce i Mars může směřovat také k o něco větší únavnosti nebo propustnosti hranic. Už samotná osa Panna-Ryby má sklon k rozdávání se na úkor sebe sama, Neptun ještě přidává na nezištnosti a soucitu.
Pluto i Saturn v Kozorohu v trigonu se Sluncem a Marsem v Panně ale směřují také k důslednosti, pevnosti, disciplinovanosti a vytrvalosti a kvadrát Jupitera ve Střelci podporuje také poctivost, svědomitost a požadavek na absolutní upřímnost a čistotu jednání.

Merkur v Panně v konjunkci s Venuší v Panně vnáší do komunikace přátelskou kritičnost, ale i starostilivost, pečující přístup a sklon vše metodicky analyzovat. V detailech se může lehce ztrácet celek, celostní přístup ale podporuje intuitivnost Neptuna, který ale následující dny může zvyšovat také chaotičnost jednání.

Ve středu za Luny ve Vodnáři, v první části dne podpořené sextilem Jupitera ve Střelci, což je aspekt, který podporuje svobodu smýšlení i jednání.

Krásnou středu všem!

Zdroj: Reflexivní astrologie


Přidat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *