Aktuálně na nebi

Středa 18.9. – Luna v Býku v trigonu se stacionárním Saturnem v Kozorohu, Venuše ve Vahách v přesné opozici s Chirónem. Princip reality a prsty v ranách. Stacionární Saturn se v 10:45 hod. obrací do přímého chodu.

Ve středu kulminuje působení stacionárního Saturna, který se cca v 10:45 dopoledne obrací do přímého chodu. Jedná se o planetární kolos, takže jeho vliv bude intenzivnější měrou znát ještě několik dní nebo týdnů.Stacionární Saturn obnažuje až na kost slabá místa, před obratem Pluta, které rozhrábne fundament problémů během otočky do přímého chodu 3.10.
V obou případech se jedná o hlubokou orbu, která přispívá k uvědomění souvislostí a toho, jak je nadále třeba postupovat.
Září se tak ještě může jevit jako období, kdy řada témat drhne, říjen už by ale měl přinést postup vpřed a výsledky v materializované podobě.

Ve středu pak Luna v Býku v trigonu se Saturnem v Kozorohu přináší vědomí nepřikrášlené reality, smysl pro povinnost i důslednost. Během rána a dopoledne ještě působí i vliv impulzivní konjunkce Luny v Býku s Uranem, která může přispět i k výbušnosti nebo zbrklosti.

Další chuťovkou je pak přesná opozice mezi Venuší ve Vahách a Chirónem v Beranu, která přináší vztahové prsty v ranách, řešení bolestných témat nebo chronických problémů. Merkur se z opozice s Chirónem již vyvazuje, ale předchozí dny a ještě během dneška mohl přinést situace připomínající komunikační tryznu nebo opět vytahování zraňujících témat.

Pozitivní zprávou je, že tyto trendy ustupují, přísný, černobílý a nekompromisní Saturn v Kozorohu se vydává do přímého chodu a také Chirón na chvíli vystoupí z opozice z planet ve Vahách. Alespoň do doby, než v posledním zářijovém týdnu vytvoří opozici na Slunce ve Vahách.

Pokud možno pěknou středu všem, a pokud věci drhnou a komunikace bolí, astrologie má pro to své vysvětlení.

Zdroj: Reflexivní astrologie


Přidat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *