Ten, koho miluješ…

Ten, koho miluješ, by tě měl především inspirovat. Dodávat ti sílu a energii. Ne naopak. Neměla by ses kvůli němu cítit slabá, nejistá, ponížená. Neměla by ses cítit méněcenná. Pokud se to tak děje, něco je špatně.
Tohle může být nepříjemné slyšet… Ale je možné, že jsi vložila své srdce do rukou špatného člověka. Člověka, který si tě nezaslouží. Takového, který si tě neváží, nepřijímá tě takovou, jaká jsi, a klade na tvá ramena velkou tíhu. Tíhu, která může nabírat mnoho podob. Nepřiměřené požadavky a nároky, bezdůvodné výčitky, nedostatek ocenění a uznání.

Podívej. Nikdo není dokonalý a všichni se potřebujeme rozvíjet. Každý má nějakou chybku, nějaký nedostatek. A určitě je vhodné na nich pracovat, zlepšovat se, stávat se lepším člověkem… Ale to neznamená, že máš někoho nechat, aby ti podrážel nohy.

Zasloužíš si člověka, který ti sice bude inspirací pro to, aby ses zlepšovala v každém ohledu, ale který tě také přes všechny nedostatky plně přijme takovou, jaká jsi dnes, jaká jsi právě teď. Zamiluj se do někoho, kvůli komu nebudeš mít hlavu plnou strachu, nejistoty a nepříjemného pocitu, že nejsi dostatečná.

Dávej si pozor na ty, kteří v tobě takový pocit vyvolávají úmyslně… Neboť jsou to právě oni, kdo z těchto tvých pocitů těží nejvíce. Nepodřizuj se jim. Neskákej tak, jak pískají. Rozhodně to nemáš zapotřebí.

Zasloužíš si člověka, se kterým budeš v nitru zažívat teplo. Ten příjemný pocit, jako když se po dlouhém a náročném dni konečně uvolníš a sesuneš se pod deku k oblíbenému filmu nebo knize. Člověka, který tě naplní klidem a radostí.

Nikdy nezapomeň na to, že nic menšího pro tebe není vhodné. Můžeš mít po boku člověka, který tě zahrne skutečnou láskou. Nespokojuj se s někým, pro koho trpíš, jen proto, že se bojíš samoty, nebo z obavy, že lepšího nenajdeš.

Přesně taková, jaká jsi, jsi hodna opravdové lásky. Nemusíš si ji zasloužit snahou ani úsilím. Zasloužíš si ji jen pro to, kdo jsi.

Zdroj:FB


Přidat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *