Aktuálně na nebi…

Venuše ve Štíru – 8.10. – 1.11. 2019

Během úterního večera přechází těsně po sedmé hodině Venuše do Štíra, což do vztahů může vnést notnou dávku emocí, vášně a také jednoznačnosti. Venuše ve Štíru je rozhodně jednou z těch, co vyžadují loajalitu, naprostou důvěru a s tím spojenou intenzitu vztahu. Venuše v tomto znamení se nespojuje s každým, právě proto, že každému nesvěří svoji důvěru ani ta nejniternější tajemství.

Za přestupu planety lásky do tohoto znamení tak může být testována síla vazeb, schopnost tolerance a mnohdy i emočního nadhledu. Tento typ Venuše totiž často dokáže nahlížet situace poněkud černobíle, dokáže intenzivně žárlit, nenávidět a stejně tak vroucně milovat.
Venuše ve Štíru ale dodává také potřebnou hloubku pohledu, vynikající psychologické instinkty a jakousi protřelost životem. Není zde mnoho prostoru pro povrchnost, ale často ani pro shovívavost – Venuše ve Štíru nemá ráda slabost, ani svoji, ani těch druhých. Se znamením Štíra se pojí obrovská schopnost transformace a síla vůle, Venuše v tomto znamení je po umělecké stránce velmi expresivní a nebojí se ani temných a hraničních témat spojených se smrtí, umíráním, sexualitou, filosofií nebo psychiatrií, negativní stranou mince je zde ale sklon k závislostem nebo sebedestrukci.
Planeta lásky a krásy v tomto znamení by možná potřebovala více důvěry k životu, přesto se ale může vyznačovat také mimořádnou zásadovostí a ctěním principů. Venuši ve Štíru nechybí ani odvaha pojmenovat věci pravými jmény, často tíhne k temným hudebním žánrům nebo temné estetice, oblíbenou barvou je nezřídka černá. Zásadním tématem je zde také sexualita a tento typ Venuše se bez sexuálního potěšení spíše neobejde (snad ve 12. domě nebo v nějakém hodně asketickém aspektu se Saturnem možná). Typický je pronikavý vhled do druhých, jízlivost a často také nutnost rychle dospět ve vztazích, nepopiratelnou devízou bývá osobní magnetismus a přitažlivost, v horším případě přílišná sugestivnost nebo schopnost manipulovat. Venuše ve Štíru se pak nachází ve vodním živlu, což z astrologické perspektivy znamená, že vzpomínky a paměť spíše zadržuje, těžko odpouští a bývá nesmiřitelnou a někdy i značně pomstychtivou. Žena s Venuší ve Štíru ale zpravidla nepostrádá odvahu, je opravdu silnou osobností a dokáže v životě překonat značné množství překážek. Velkou zkouškou je zde naučit se umění emočního odstupu, což bude platit zejména za opozice s Uranem v Býku během víkendu a na přelomu týdne.Přínosné období s Venuší ve Štíru všem!

Zdroj: Reflexivní astrologie


Přidat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *